Ekonomichef / CFO / ekonomiansvarig / controller / marknad

Ekonomichef / CFO / ekonomiansvarig / controller / marknad

Har du arbetat som ekonomichef eller controller i flera år och söker efter en roll där du tydligt är delaktig i ett förändringsarbete? Lockas du av möjligheten att forma din roll och att tydligt vara del i utvecklingen av din nästa arbetsgivares växande organisation?

Om företagetVBK Konsulterande ingenjörer arbetar i många uppmärksammade byggprojekt på västkusten såsom Gothia Triple Towers, Svenska Mässan, Karlatornet, Göteborgsoperan och Hotel Post. VBK är en framgångsrik aktör i byggbranschen som även arbetar i andra delar av Sverige och i världen. Företaget består av drygt hundra medarbetare och ägs uteslutande av personer som är verksamma i företaget.

ArbetsuppgifterI rollen som ekonomichef ingår du i ledningsgruppen och arbetar tätt tillsammans med VD, ägare, HR-ansvarig och andra avdelningschefer. Du deltar i ledningsgruppsmötena och håller i styrelsemötena, där du ger rekommendationer kring framtida ekonomiska investeringar kopplat till VBK:s projekt. Du har också uppföljning av projekt med avdelningschefer och handläggare som leder projekten. Som ekonomichef arbetar du även med budgetering, finansiering, ekonomisk rapportering, prognosarbete, externa leverantörskontakter samt att du är löneadministrativt ansvarig. Till din hjälp har du en ekonomiassistent som hanterar mycket av den löpande redovisningen samt en löneadministratör. I tjänsten ingår personalansvar för totalt fyra personer. VBK söker dig som vill bidra med dina erfarenheter och som vill arbeta med förbättrings- och förändringsfrågor utifrån ekonomiområdet, där du exempelvis arbetar med att utveckla stödfunktioner och IT-miljöer.

Som ekonomichef arbetar du även tills viss del med marknadsfrågor, där du driver det strategiska arbetet samt är en del av marknadsgruppen, som bl.a. HR-ansvarig ingår i. Tillsammans arbetar ni för att skapa lönsammare affärer, definierar vilka kunder VBK ska rikta sin försäljning mot på sikt och vilka event som VBK bör ha en närvaro på.

Formella krav
  • Akademisk examen i företagsekonomi
  • Flerårig erfarenhet av en liknande tjänst, med fördel från en mellanstor organisation med tjänstemän
  • Erfarenhet av arbete med verksamhetsstyrning och verksamhetsutveckling
  • Mycket goda kunskaper inom löneadministration och pension
  • Erfarenhet av arbete inom en personalledande funktion
  • Det är meriterande med erfarenhet från projektdrivna organisationer
Vi tror att du som söker tjänsten är en person som ofta bidrar med nya idéer och infallsvinklar i arbetsrelaterade frågor. Det är viktigt för dig att ha en påverkande roll i organisationen, då du har ett nytänkande som kan omsättas i praktiken och som leder till resultat. Du är lyhörd och intresserad av kommunikation både på strategisk och operativ nivå, vilket gör det enkelt för dig att förmedla, förklara och diskutera dina idéer internt. Vidare har du en väl utvecklad analytisk förmåga och du trivs med operativa bedömningar, där du också har en väl utvecklad strategisk sida som du använder för att resonera kring besluts långsiktiga betydelse. Du har också enkelt för att fatta beslut och att agera utifrån dessa, då du trivs med att leda ditt och andras arbete. Vidare är du intresserad av ledarskap och du har en förmåga att få med dig andra genom din ledarskapsstil.

Övrig information
Start: September/oktober
Plats: Göteborg
Lön: Enligt överenskommelse
Kontaktperson: Camilla Larsson, 076-714 06 23, camilla.larsson@bravura.se

Vi vill att du ansöker om tjänsten med CV samt personligt brev, som är riktat mot den aktuella tjänsten.

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här

Har du specifika frågor om tjänsten ber vi dig att mejla info@bravura.se så hjälper någon i teamet dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Sökord: ekonomichef, ekonomiansvarig, CFO, ekonom, ekonomi, controller, redovisning, momsredovisning, årsredovisning, redovisningsekonom, projekt, projektredovisning, verksamhetsstyrning, skatt, budget, marknad, marknadsansvarig, bygg, byggbranschen, rekrytering, Göteborg
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Administration, Bank, Finans & Försäkring
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag löpande (40 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Bravura är experter på rekrytering inom tjänstemannaområdet och hjälper företag i hela Sverige att tillsätta allt från nyckelpositioner och andra permanenta tjänster till kortare deltidsuppdrag. Hos oss finns massor av jobbmöjligheter och vi förmedlar jobb både till dig med erfarenhet och till dig i början av karriären. På Bravura brukar vi säga att vi stärker företag genom människor och människor genom jobb. Vår roll är att erbjuda dig jobbmöjligheter och att förenkla för dig som söker jobb via oss. Vi drivs av ett personligt engagemang i varje rekrytering, där dialog, snabbhet och återkoppling är nyckeln till ett lyckat resultat.