Credit Collector / Ekonomiassistent / Ekonomiadministratör

Credit Collector / Ekonomiassistent / Ekonomiadministratör

Har du erfarenhet inom ekonomi och vill du arbeta inom kredithantering? Lockas du av att arbeta i team och att ha internationella kontakter? Vi söker dig till en tjänst som Credit Collector hos Stanley Black & Decker.

Om företagetStanley Black & Decker tillhandahåller innovativa verktyg och smarta lösningar till såväl professionella användare som konsumenter. Företaget sysselsätter närmare 40 000 medarbetare globalt och är verksamma i mer än 175 länder. På kontoret i Mölndal arbetar 50 personer. De söker nu en Credit Collector som vill vara med och bidra till deras fortsätta tillväxt. Rollen är en direktrekrytering, vilket innebär att du anställs direkt av Stanley Black & Decker.

ArbetsuppgifterI tjänsten, som internt kallas Credit Collector, har du en bred roll inom ekonomi och kredithantering där du tillhör ett team som säkerställer att företaget får betalt för sina utställda fakturor. I dina arbetsuppgifter ingår att övervaka och granska kundkonton, stämma av förseningar och skicka påminnelser. I detta ingår även att utreda samt boka inbetalningar samt initiera utbetalningar till kund. Vidare arbetar du med kreditbedömningar på kundföretag, justera kreditnivåer, bokföra fakturor och hantera kreditrapporter. Du är även involverad i orderhanteringen med uppgiften att granska och godkänna beställningar. Du har både interna och externa kontakter, där flertalet är internationella kontakter och du använder därav engelska dagligen. Vidare tillhör du ett team om tre personer som arbetar i samma roll som du och tillsammans utgör ni en viktig funktion i det ekonomiska arbetet.

Formella krav
  • Du har minst två års erfarenhet från en roll inom ekonomi, gärna inom kundreskontra
  • Du har kunskaper i Excel och du talar och skriver obehindrat på svenska och engelska
  • Meriterande är arbetslivserfarenhet inom kredithantering, eftergymnasial utbildning inom ekonomi samt kunskaper inom SAP
Vi tror att du som söker tjänsten är en person som tar ansvar för dina arbetsuppgifter och som har förmågan att strukturera och prioritera ditt arbete självständigt. Du har ett sinne för detaljer och förmågan att tänka och agera problemlösande. Att arbeta med interna och externa kontakter ser du som motiverande och du trivs med att arbeta i team.

Övrig information
* Den här tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Bravura, men du kommer anställas direkt hos Stanley Black & Decker.

Start: Enligt överenskommelse
Plats: Göteborg
Lön: Enligt överenskommelse

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här

Är du nyfiken på hur vår rekryteringsprocess är upplagd? Du hittar mer information här: https://www.bravura.se/din-karriar.

Har du problem med att skicka in din ansökan eller frågor kring din registrering är du välkommen att kontakta vår kandidatsupport på vår chatt, info@bravura.se eller ringa vår växel 08-400 240 50 så hjälper vi dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval, och tjänsten kan komma att tillsättas tidigare än sista ansökningsdatum. Välkommen med din ansökan!

Sökord: Credit collector, kredithandläggare, kredit, kundreskontra, ekonomiassistent, ekonom, ekonomi, ekonomiadministratör, bokföring, Göteborg
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Administration, Bank, Finans & Försäkring
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Bravura är experter på rekrytering inom tjänstemannaområdet och hjälper företag i hela Sverige att tillsätta allt från nyckelpositioner och andra permanenta tjänster till kortare deltidsuppdrag. Hos oss finns massor av jobbmöjligheter och vi förmedlar jobb både till dig med erfarenhet och till dig i början av karriären. På Bravura brukar vi säga att vi stärker företag genom människor och människor genom jobb. Vår roll är att erbjuda dig jobbmöjligheter och att förenkla för dig som söker jobb via oss. Vi drivs av ett personligt engagemang i varje rekrytering, där dialog, snabbhet och återkoppling är nyckeln till ett lyckat resultat.