Business Controller / Controller till Smart Eye

Business Controller / Controller till Smart Eye

Lockas du av att arbeta affärsnära och projektbaserat inom Controlling? Vill du nyttja din analytiska förmåga och ditt affärsintresse i din yrkesroll? Då tycker vi att du ska söka tjänsten som Business Controller på expansiva AI-företaget Smart Eye.

Om företagetSedan 1999 har Smart Eye utvecklat AI i form av eyetrackingteknik som förstår, stödjer och förutser en individs intentioner och handlingar. Genom att noggrant studera en persons rörelser kan deras teknik dra slutsatser om individens medvetenhet och mentala status. Idag finns Smart Eyes eyetracking i nästa generations bilar och hjälper bilindustrin ta ett viktigt kliv mot säkrare och mer miljövänliga transportlösningar. Deras lösningar för forskningsindustrin ger nya möjligheter i komplicerade och verkliga situationer och leder vägen mot nya insikter inom rymd- och flygplansindustrin, psykologi, neurovetenskap, medicin och teknisk research.

Smart Eyes huvudkontor är beläget i Göteborg, men kontor finns även i USA, Japan och Kina. Utöver det har de även partners, återförsäljare och distributörer på flera platser i Europa, USA och APAC. Smart Eyes lösningar används över hela världen av mer än 700 partners och kunder; ledande forskningsgrupper, varumärken och laboratorier såsom US Air Force, NASA, BMW, Boeing, och Volvo. Hos Smart Eye råder en ambitiös stämning och kulturen präglas av ett intresse för problemlösning. Vidare är Smart Eyes ambition att ha båda fötterna på jorden, konstant utvecklas och vara prestigelösa. De söker nu en Business Controller till deras huvudkontor i Göteborg.

Vill du veta mer? Klicka in här

ArbetsuppgifterSom Business Controller ansvarar du för ekonomisk analys och styrning inom affärsområdet Automotive Solutions. Du arbetar mycket nära affären, där ditt ansvar är att följa upp kring lönsamhet, prissättning och resultat i de aktuella projekten. Vidare innefattar rollen flertalet analytiska moment, där du bland annat gör kund-, konkurrent-, resultat- och lönsamhetsanalyser. Du rapporterar till Smart Eyes CFO, men du har även ett nära samarbete med affärsområdeschefen och försäljningsorganisationen. Som Business Controller är du behjälplig säljavdelningen i offertstadiet gällande prisbild och affärsmässiga bedömningar, med syftet att säkerställa långsiktiga och lönsamma affärer.

I rollen som Business Controller på Smart Eye erbjuds du möjligheten att arbeta i en affär- och verksamhetsnära roll tillsammans med kompetenta kollegor på ett företag som är under stark tillväxt och som satsar inför framtiden. Du kommer in i en expansiv fas och då rollen är ny i företaget erbjuds du även möjligheten att vara med och påverka rollens utformande och ditt arbetssätt framåt.

Formella krav
  • Du har eftergymnasial utbildning inom ekonomi eller motsvarande kunskaper
  • Du har några års arbetslivserfarenhet som Business Controller
  • Du har goda kunskaper i Excel och en god systemvana
  • Du talar och skriver obehindrat på engelska och har goda kunskaper i svenska
  • Erfarenhet av fordonsindustrin och/eller tillverkande industrier ses som starkt meriterande
Vi tror att du som söker är en person med en stark analytisk förmåga som tar stort ägandeskap för sina ansvarsområden och som har förmågan att strukturera och prioritera arbetet självständigt. Du ser ett värde i att samarbeta med andra och du kommunicerar väl i tal och skrift. Vidare har du ett starkt affärsintresse och en god förståelse för affärsmässiga och finansiella principer.

Övrig information
Denna tjänst är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Bravura, men du kommer anställas direkt hos Smart Eye.

Start: Enligt överenskommelse
Plats: Göteborg
Lön: Enligt överenskommelse

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här

Är du nyfiken på hur vår rekryteringsprocess är upplagd? Du hittar mer information här: https://www.bravura.se/din-karriar.

Har du specifika frågor om tjänsten eller kring din registrering är du välkommen att kontakta vår kandidatsupport på vår chatt, info@bravura.se eller 08-400 240 50 så hjälper vi dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Sökord: Business Controller, Controller, Controlling, ekonomi, ekonom, affärsekonom, Machine Learning, Artificiell intelligens, ML, AI, Smart Eye, Rekrytering, Göteborg
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Bravura är experter på rekrytering inom tjänstemannaområdet och hjälper företag i hela Sverige att tillsätta allt från nyckelpositioner och andra permanenta tjänster till kortare deltidsuppdrag. Hos oss finns massor av jobbmöjligheter och vi förmedlar jobb både till dig med erfarenhet och till dig i början av karriären. På Bravura brukar vi säga att vi stärker företag genom människor och människor genom jobb. Vår roll är att erbjuda dig jobbmöjligheter och att förenkla för dig som söker jobb via oss. Vi drivs av ett personligt engagemang i varje rekrytering, där dialog, snabbhet och återkoppling är nyckeln till ett lyckat resultat.