Ansvarig testingenjör

Ansvarig testingenjör

Ansvarig testingenjör
Göteborg

Vill du jobba på ett företag som gör bra saker - på riktigt?

Då kommer du trivas hos oss. Vi arbetar med att göra människor världen över mer oberoende. Det gör vi genom att skapa produkter som hjälper människor med begränsad rörlighet att köra bil eller att åka med i fordonet. Vårt mål är att stävja utanförskap och bidra till ett mer inkluderande samhälle. 

BraunAbility Europe består av tre bolag i Danmark, England och Sverige. Huvudkontoret för den europeiska verksamheten är beläget i Stenkullen. Här utvecklar och tillverkar vi produkter som hjälper människor med begränsad rörlighet att dagligen köra eller färdas i olika typer av fordon. 

 

"Jag arbetar på Braunability på grund av vad vi gör - nyttan produkterna gör för personer med nedsatt rörlighet. Våra produkter ger frihet/oberoende till människor runt om i världen.

Som ledare vill jag gärna ge ansvar och frihet med det. Jag vill inte vara inblandad i detaljer men jag stöttar när så behövs och finns bakom mina medarbetare. 

På Braunability är vi en del av en större koncern men vi har ändå frihet att ta snabba beslut och har korta beslutsvägar i organisationen. Vi är ett relativt litet gäng som jobbar tajt ihop. Behöver man bolla ärenden så finns möjligheten, alla är hjälpsamma för kundens och företagets bästa."

- Eva Lidén, Director of Product Portfolio EU 

 

"Jag har tidigare jobbat som bl.a. certifieringsingenjör och revisionsledare för kvalitet inom teknisk utveckling av fordon med specialområdet interiör säkerhet i 30 år. Det som lockade mig att söka tjänsten på BraunAbility 2021 var att det verkade som ett aktivt företag med en vilja att växa, samt möjligheten att påverka säkerheten i fordon för människor med begränsad rörlighet.

Arbetet är väldigt omväxlande med olika arbetsuppgifter och frågeställningar, som provingenjör här täcker man alla områden. Man visar att lagkrav hålls på produkterna, håller koll på provutrustningen och jobbar med provutveckling.

Stämningen i teamet är god och vi skrattar en hel del tillsammans. Det finns ingen strikt hierarki utan man hjälps åt för att hitta lösningar. Vi har korta kontaktvägar och direktkontakt med alla oavsett ärende."

- Bo Lindskog, Technical Manager Test Lab (Compliance Officer)

 

Om rollen
Som testingenjör är du en del av vårt Compliance-team och en nyckelspelare för våra produktprovningar. Du säkerställer att provningar beställs och genomförs på ett sådant sätt att BraunAbility Europe uppfyller gällande direktiv, standarder och lagar. Du är teknisk ansvarig för Provning & Prototypverifiering.

Arbetsuppgifter 
I rollen som testingenjör planerar och genomför du praktiska provningar på ett kvalitetssäkert och effektivt sätt. Ditt ansvarsområde är provning och prototypverifiering. Du planerar och utför provning enligt beställning. 

Du kommer även att:

  • Ansvara för att provningar dokumenteras på korrekt sätt 
  • Bidra till utveckling av nya provmetoder för prototypverifiering
  • Aktivt stötta R&D med kravspecifikationer och rådgivning vid produktutveckling
  • Råda vid interna & externa frågeställningar gällande provning
  • Delta i kontinuerliga förbättringsaktiviteter

Du kommer också att vara tekniskt ansvarig för vår provningsverksamhet i enighet med ISO 17025.  

Din profil 
Till rollen som testingenjör söker vi dig som vill arbeta hands-on med mekaniska lösningar. Vi ser att du har:

  • Relevant utbildning alternativt likvärdig arbetslivserfarenhet
  • Kunskap och erfarenhet inom R14 & R17
  • Arbetslivserfarenhet inom praktisk komponentprovning, gärna inom fordonsindustrin
  • Kunskap inom ISO 17025
  • Ett intresse och driv för att lära dig och växa inom kunskapsområdet

Du är strukturerad, noggrann och effektiv i ditt arbete. Du arbetar mot uppsatta mål på ett kvalitetssäkert sätt. Du driver ditt eget arbete och en duktig problemlösare. Vidare har du lätt för att samarbeta och kommunicera.


Kontakt och ansökan
I denna rekrytering samarbetar vi med rekryteringskonsult Malou Magnusson, 0707-588745, på Intenso Teknikrekrytering.

Skicka in din ansökan via ansökningsknappen. Vi arbetar med löpande urval under denna rekrytering, vi vill därför gärna ha in din ansökan snarast möjligt. 

Välkommen med din ansökan!

 

Om BraunAbility 
BraunAbility Europe AB är ett dotterbolag till Braun Corporation som är en del av Investor AB:s Patricia Industries portfölj.

Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör, Elektronik, Mekanik
Typ av anställning Heltid
Hemsida https://www.intenso.se/sv
Sista ansökningsdag 12 nov 2022 (44 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Denna rekrytering hanteras av Intenso Teknikrekrytering som är specialiserade på rekrytering och search av chefer och specialister inom teknik och IT. Vår vision är att rekrytering ska vara enkelt. Vi har lösningarna som gör det enkelt. Oavsett hur ni vill att vi hjälper er så finns det en enkel lösning hos oss. Vi ska ge vår kunder kostnadseffektiva lösningar med hög leveransprecision. Search är en viktig del i vårt arbete. För våra uppdragsgivare är det en trygghet att veta att oddsen för en lyckad rekrytering är goda även i de svåraste fallen. Vi ingår i samma koncern som Säljpoolen, ett av Sveriges ledande rekryteringsföretag inom sälj och marknadsföring. Med hjälp av vårt gemensamma, egenutvecklade rekryteringssystem Masterhelp har vi byggt upp en stor databas av kvalificerade kandidater och smarta tekniska lösningar för effektiv rekrytering.