Är du ingenjör och vill vara med och utveckla världsledande mätinstrument?

Är du ingenjör och vill vara med och utveckla världsledande mätinstrument?

Arbetsuppgifter
Eftersom vi är ett litet företag förväntas du kunna vara delaktig i hela produktutvecklingskedjan. Din huvudsakliga arbetsuppgift är programmering men du kan komma att jobba med systemdesign och idékläckning både internt och med kunder, testning och modifiering av kretskonstruktioner kring mikroprocessorer (t ex analoga och digitala in- och utgångar), skriva användarmanualer på engelska, utforma testrutiner och skriva monterings- och testinstruktioner på engelska och svenska.

Hos Brannstrom Sweden får du stor frihet under eget ansvar och detta är något som uppskattas av de anställda. Detta visar sig i den låga personalomsättningen.
Samtidigt som du behöver vara flexibel och arbeta med aktuell problemlösning finns det betydande möjligheter att anpassa tjänsten efter dina önskemål och din kompetens. Behöver du komplettera dina kunskaper finns utrymme för självstudier under handledning av kollegor och teknisk chef.

För att passa
för tjänsten har du

· Högskole- eller civilingenjörsutbildning, alternativt motsvarande arbetslivserfarenhet
· Flera års erfarenhet av programmering
· En förmåga att uttrycker dig väl i tal och skrift, på såväl svenska som engelska

Det är meriterande om du har jobbat med något av följande
· Produktutveckling.
· C/C++, LabView, Python
· Inbyggda system
· Signalbehandling
· Kretsdesign
· Testning och framtagning av prototyper

Du kommer främst jobba med hårdvarunära programmering i C (MSP430) och/eller LabView i inbyggda linuxsystem. Mikroprocessorerna utför typiskt signalbehandling och kommunicerar resultatet till huvudprocessorn som skickar tillbaks styrsignaler. Användargränssnittet på våra produkter varierar från en enkel alfanumerisk display med några knappar till större pekskärmar med grafik. Grafiken programmeras i LabView och körs i Linux på vår egenutvecklade industri-PC. Om du arbetat med Javascript/HTML eller liknande så är vi öppna för att använda det i kommande projekt. Vi har även Arduinobaserade prototyper.

Glöm mycket detaljerade specifikationer och frustration över att jobba med en liten funktion i ett större företag utan inblick i helheten. Vi har väldigt korta beslutsvägar och jobbar tätt med kunden för att förstå vilket problem som skall lösas och hur det tekniskt kan lösas på bästa sätt.

Våraprodukter
Vår senaste produkt GreenMon mäter koncentrationen av en mängd olika oljor genom att mäta fluorescens och turbiditet i en fritt fallande vattenstråle. Detta gör mätcellen okänslig för nedsmutsning och den specialdesignade elektroniken och optiken gör att vi kan detektera extremt små mängder olja med hög precision. Vi har en serie produkter, med framgångsrik försäljning över hela världen, som mäter oljehalten i vattnet på fartyg innan det tillåts pumpas överbord. Till den industriella marknaden på land bygger vi styrsystem i elskåp med vår egen industri-PC och har utvecklat en generell fotometer med hög precision.

Eftersom vi
har egen tillverkning gör vi enkelt nya prototyper för att anpassa oss till kundönskemål och kan samtidigt se till att designen är kostnadseffektiv och anpassad för serieproduktion.

Låter detta intressant?
Om du har frågor kring tjänsten kontakta Martin Svensson på telefon 031-195602 eller skicka ett mejl till info@brannstrom.se. Besök vår hemsida www.brannstrom.se.
Tjänsten är på heltid med
tillträde så snart som möjligt. Vi tillämpar löpande urval, så vänta inte med din ansökan.
Mer info
Kontaktperson Martin Svensson
Telefon 031-195606
Email Mejla Martin Svensson
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.brannstrom.se
Sista ansökningsdag 18 feb (26 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Brannstrom Sweden AB har drygt 20 anställda och är specialiserat på design, utveckling och produktion av specifika typer av mätinstrument och styrsystem för framförallt den marina marknaden. Våra instrument sitter i fartyg över hela världen för att förhindra miljöförstörande oljeutsläpp enligt FN:s hårt ställda krav. Specialdesignad elektronik, optik och mekanik möjliggör mätningar med extrem precision och hög motståndskraft mot störningar. Förutom produktutveckling sker produktionen i huset med bl a ytmonteringsrobot. Kretskorten monteras i specialdesignade lådor och mätceller. Varje enhet testas, delvis automatiserat, i flera steg innan den levereras till kund. Vi har ett aktivt kvalitetsarbete inom ramen för ISO 9001. Arbetsplatsen ligger centralt vid Redbergsplatsen i
Göteborg.