Kontruktionschef till Borga

Kontruktionschef till Borga

Borga växer och utvecklas och söker nu en erfaren konstruktör med ledaregenskaper för att leda och utveckla vår projekteringsavdelning.

Som konstruktionschef på Borga kommer du att ansvara och leda vår projekteringsavdelning med konstruktörer och ritare lokaliserade i Skara, Göteborg och Gdynia. Du ansvarar för samordning, ledning och planering av avdelningens arbete, samt för samarbetet med projektledning, försäljning, externa projektörer och konstruktionsavdelningar i Borgas övriga dotterbolag. Du förväntas kunna stötta avdelningen med projekteringsledning och egenkontroller och rapporterar till företagets arbetschef.

Då Borga är i tillväxt är det din uppgift att utveckla avdelningens arbetsprocesser och kartlägga framtida kompetensbehov. Du är med och driver utvecklingsfrågor på koncernnivå, vilket exempelvis kan omfatta medverkan i utveckling av Borgas byggsystem samt medverkan i koncernens digitaliseringsprojekt (BIM). Du kommer till ett högt konceptualiserat företag i snabb utveckling och där ständig förändring är det enda som är konstant. Du får stora möjligheter att påverka och kommer arbeta i en kreativ miljö med korta beslutsvägar.

Då Borga är ett internationellt företag är det viktigt att du behärskar engelska i tal och skrift, även med teknisk inriktning

Kvalifikationer:

Vi söker dig med byggteknisk utbildning och som har både praktisk och teoretisk erfarenhet från byggbranschen med kunskap om AB, PBL, BBR och EKS. Du bör ha en gedigen bakgrund inom projektledning eller projektering.

Som ledare har du en hög social förmåga och är bra på att få olika individer i en grupp att leverera tillsammans. Rollen kräver en lösningsorienterad person som ser möjligheter, och som har förmåga att behålla helikopterperspektivet i det dagliga arbetet. Du behöver vara en driftig och självgående person med struktur i både tanke och handling.

Övrig information:
  • Sista ansökningsdag: löpande rekrytering
  • Start: Snarast, enligt överenskommelse
  • Omfattning: Heltid
  • Placering: Skara och/eller Göteborg
För frågor kring tjänsten, kontakta:

Mattias Streith, arbetschef, telefon 0511-79 18 19, e-post mattias.streith@borga.se

Henrik Fritzon, ansvarig rekryterare, telefon 070-249 93 01, e-post henrik@wettern.se
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.borga.se
Sista ansökningsdag 30 nov 2019 (8 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Borga är en plåttillverkare och hallbyggarkoncern med rötterna i Skaraborg och en verksamhet som sträcker sig ut i Europa.

Borga startade 1973 med kallvalsning av byggplåtprofiler för olika ändamål. I många år har vi också utvecklat och byggt stålhallar för många olika användningsområden. Vårt helhetserbjudande är unikt. Ingen annan aktör levererar en hallbyggnad med så stor andel egentillverkade komponenter som vi gör.

Borga tillverkar plåt, reglar, beslag och stommar själva, vi har egna montageteam och vi utvecklar ett eget byggsystem. Dessutom tar vi ett stort ansvar för byggprocessen så att du som kund ska kunna uppleva en trygg och bekymmersfri byggnation. Att vi levererar allt från materialsatser till nyckelfärdiga byggnader och totalentreprenader gör oss till marknadens mest kompletta hallbyggare!

Kärnan i Borgas affärsidé är våra egna produkter som tillverkas på flera platser i Europa och som gör att vi kan garantera hög kvalitet, priser som står sig och säkra leveranser. Vi har produktionsanläggningar i Sverige, Polen och Litauen samt försäljning i tio länder. Huvudkontoret finns i Skara, Sverige.

Borga omsatte ca 500 MSEK 2018 och har ca 300 anställda inom koncernen.