Konstruktör/statiker sökes till Borga

Konstruktör/statiker sökes till Borga

Borga söker en erfaren byggingenjör med universitets- eller högskoleexamen till tjänsten som stålbyggnadskonstruktör/statiker.

Som konstruktör på Borga kommer du arbeta med att beräkna och dimensionera stålkonstruktioner för olika sorters hallbyggnader inom industri, logistik, handel och lantbruk mm. I detta ingår primära som sekundära bärverk, plintgrunder och ingjutningsgods för betongplattor.

Arbetsuppgifterna omfattar spannet från grundlastberäkningar till slutligt beräkningsunderlag för tillverkning av stålstommar i Borgas svetsfabrik. Du kommer att genomföra och leverera egenkontroll för projektering samt granska dina kollegors arbete inom projektering och konstruktion. I samverkan med våra ritare kommer du att framställa och sammanställa information i form av bygghandlingar, materialspecifikationer och belastningstabeller.

Tjänsten är kvalificerad vilket innebär att utvecklingsarbete ingår i tjänsten. Det kan handla om utveckling av vårt byggsystem vilket innebär utformning av nya tekniska lösningar. Det kan också handla om medverkan i vårt pågående digitaliseringsprojekt runt BIM. Då Borga är ett internationellt företag är det viktigt att du behärskar engelska i tal och skrift, även med teknisk inriktning.

Önskad profil:
 • Civil- eller högskoleingenjör med bygginriktning
 • Utbildning med inriktning mot, eller erfarenhet av stålbyggnation är meriterande
 • Förmåga att arbeta i AutoCad, Revit och dess applikationer
 • Vana vid arbete i beräkningsprogram, t. ex. Robot, SCIA eller MathCad
 • Kunskap och vana vid arbete med Eurocode
 • Kunskap och erfarenhet från arbete med FEM är meriterande
 • God förmåga att uttrycka dig på engelska i tal och skrift, även i tekniska termer
Du har vana vid att arbeta självständigt men fungerar även bra i samarbeten med andra konstruktörer, projektledare och säljare. I rollen som stålbyggnadskonstruktör ingår att supportera försäljningsavdelningen med förslag och rådgivning till tekniska lösningar. Viss anbudsdimensionering ingår också i tjänsten.

Övrig information:
 • Sista ansökningsdag: löpande rekrytering
 • Start: Snarast, enligt överenskommelse
 • Omfattning: Heltid
 • Placering: Skara och/eller Göteborg
För frågor kring tjänsten kontakta :

Mattias Streith, arbetschef, telefon 0511-79 18 19, e-post mattias.streith@borga.se

Henrik Fritzon, ansvarig rekryterare, telefon 070-249 93 01, e-post henrik@wettern.se
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Bygg & Hantverk, Teknik & Ingenjör, Byggingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 30 nov 2019 (18 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Borga är en plåttillverkare och hallbyggarkoncern med rötterna i Skaraborg och en verksamhet som sträcker sig ut i Europa.
Borga startade 1973 med kallvalsning av byggplåtprofiler för olika ändamål. I många år har vi också utvecklat och byggt stålhallar för många olika användningsområden. Vårt helhetserbjudande är unikt. Ingen annan aktör levererar en hallbyggnad med så stor andel egentillverkade komponenter som vi gör.

Borga tillverkar plåt, reglar, beslag och stommar själva, vi har egna montageteam och vi utvecklar ett eget byggsystem. Dessutom tar vi ett stort ansvar för byggprocessen så att du som kund ska kunna uppleva en trygg och bekymmersfri byggnation. Att vi levererar allt från materialsatser till nyckelfärdiga byggnader och totalentreprenader gör oss till marknadens mest kompletta hallbyggare!

Kärnan i Borgas affärsidé är våra egna produkter som tillverkas på flera platser i Europa och som gör att vi kan garantera hög kvalitet, priser som står sig och säkra leveranser. Vi har produktionsanläggningar i Sverige, Polen och Litauen samt försäljning i tio länder. Huvudkontoret finns i Skara, Sverige.

Borga omsatte ca 500 MSEK 2018 och har ca 300 anställda inom koncernen.