Systemutvecklare inom Business Intelligence

Systemutvecklare inom Business Intelligence

Bilia satsar på tillväxt och behöver fler engagerade medarbetare. Vi söker nu dig som har ett stort intresse för BI-utveckling!

Du ingår i en funktion på Bilia som har i uppdrag att stödja alla verksamhetsområden. Tillsammans med dina kollegor tar du ansvar för att plattformen och lösningar utvecklas och stöder de behov som finns i verksamheten. Du arbetar i en affärsmässig roll med företagets egna system inom beslutsstöd och verksamhetsstyrning, och tillhör ett team med god sammanhållning i ett företag där din prestation gör skillnad.
Vi erbjuder dig en spännande och flexibel arbetsmiljö samt goda utvecklingsmöjligheter. Bilias vision är att vara branschens bästa servicebolag med omsorg om våra kunder och kollegor, och vi vill att du är med på den resan!

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Rollen medför att du arbetar parallellt med olika projekt av varierande storlekar och därigenom träffar personer inom många olika delar av organisationen. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter innebär bland annat att:
  • Integrera information från verksamhetssystem och presentera denna i olika typer av rapporter och uppföljningssystem.
  • Utveckla och förvalta vår tekniska plattform som bygger på en Microsoftlösning bestående av SQL Server, Integration Services, Analysis Services (tabular) och Reporting Services.
  • Ha en viktig roll i ett nystartat projekt för att ta fram en koncerngemensam beslutstödslösning.
Kompetenskrav
För att lyckas i rollen behöver du ha kunskaper inom Business Intelligence, ETL, Data Warehousing och SQL. Vidare ser vi att du har:
  • Akademisk utbildning inom IT eller utbildning med inriktning mot IT/Teknik
  • 3–5 års erfarenhet inom BI-området.
  • En god förmåga att uttrycka dig såväl muntligt som skriftligt på svenska.
Personliga egenskaper
Vi söker dig som är driven, engagerad och kan bidra till förändring. För att förstå och kunna bedöma förändringskrav utifrån ett tekniskt perspektiv tror vi också att du är analytisk och lösningsorienterad. Bilia består av ett flertal bolag med olika system, så det är en förutsättning att du tycker det är roligt att ha "många bollar i luften". Detta kräver en förmåga att se helheten över en komplex systemmiljö och ett strategiskt mindset för att kunna utveckla effektiva lösningar i en stor organisation.

Anställningsform, omfattning, placeringsort
Anställningen är tillsvidare och på heltid med placering i Göteborg, på vår anläggning i Sisjön. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef. Urvalsarbetet sker löpande och därför vill vi gärna att du skickar in din ansökan så snart som möjligt.

Välkommen med din ansökan!


Mer info
Kontaktperson Martin Dicander
Telefon 010-497 73 56
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Data & IT, Utvecklare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.bilia.se/
Sista ansökningsdag 13 mars 2020 (18 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Bilia är en av Nordens största bilkedjor med drygt 4 700 medarbetare på 130 anläggningar i Sverige, Norge, Tyskland, Luxemburg och Belgien samt två internetbaserade autktionssajter, en i Sverige och en i Norge. Bilia säljer nya och begagnade bilar, utför service och reparationer samt erbjuder kringtjänster såsom däckhotell och glasreparationer. I Sverige har vi 86 anläggningar i fem regioner: Stockholm, Göteborg, Malmö, Mälardalen och Skaraborg. Den svenska marknaden har sju nybilsmärken: Volvo, BMW, Renault, Lexus, Toyota, Mini, och Dacia. 2017 omsatte Biliakoncernen cirka 27 miljarder. Vår affärsidé är att erbjuda bilförsäljning, service och tilläggstjänster som ger ett varaktigt mervärde för våra kunder. Vi fokuserar på kunden i allt vi gör och satsar på att ha de mest nöjda kunderna i branschen.

Allt som rör bilen. Och lite till.