Operativ chef

Operativ chef

Tycker du, liksom vi, att det är spännande med snabba hållbara leveranser? Skulle du vilja leda vår trafikledning, terminal och åkeri- och kapacitetsfunktion i Göteborg? Toppen! Då är du välkommen att söka tjänsten som Operativ chef.

Om tjänsten
Best är en koncern bestående av ett antal olika verksamhetsområden i Sverige, Norge och Danmark. Best är idag organiserat i verksamhetsområden utifrån geografi där kärnverksamhet framförallt består av lokala samma dag-transporter inom både B2B och B2C.

Nu söker vi en operativ chef för vår verksamhet i Göteborg. Som operativ chef ansvarar du för tre viktiga funktioner; trafikledning, terminal och åkeri- och kapacitetsfunktionen. Det innebär att du leder och styr, både strategiskt och operativt, verksamheten i Göteborg med utgångspunkt i bolagets övergripande strategi och värdegrund.

Som operativ chef ansvarar du för att verksamheten uppnår beslutade KPI:er och för efterlevnaden av beslutade operativa processer samt kostnadsbudget. Du fattar beslut för att utveckla verksamheten och söker ständigt förbättringar för att stärka Bests marknadsposition samt stimulera effektivitet och produktivitet.

Som operativ chef stöttar du funktionschefer i arbetet med att ständigt förbättra processer och arbetssätt samt med prioriteringar. I Best Göteborgs-verksamhet arbetar 18 medarbetare och 35 anslutna åkerier. Som operativ chef rapporterar du till Bests Sverigechef och ingår i den svenska ledningsgruppen.

Om dig
Som operativ chef ska du vara närvarande vid både små och stora beslut. Vi ser därför att du behöver ha en stor initiativförmåga och genomförandekraft, samtidigt som du är skicklig på att delegera ansvar och att uppmuntra medarbetare till att alltid leverera bästa möjliga upplevelse till kunder, kollegor och underleverantörer.

Som person är du affärsmässig och tycker om att leverera konkreta resultat. För dig är god kommunikation A och O, du tycker att det är viktigt att vara närvarande i verksamheten och se till att få med alla medarbetare i pågående aktiviteter och att hålla dem uppdaterade angående verksamhetens status.

Du tycker att mångfald och jämlikhet är lika självklart som att andas. Och du vill, genom ditt arbete, bidra till en verksamhet där hållbarhet är i fokus.

Krav på dig som söker tjänsten:
  • Du har tidigare relevant erfarenhet av chefsbefattningar inom logistik.
  • Relevant akademisk examen inom ekonomi eller logistik.
  • Eftersom tjänsten kräver skriftlig likväl som muntlig kommunikation med flertalet olika intressenter, behöver du behärska svenska och engelska i tal och skrift.
Det här erbjuder vi
På vår arbetsplats ska du som jobbar växa, ha kul men framför allt - du ska vara dig själv! På Best är vi eniga om att mångfald är en nyckel till framgång och att vi får en roligare arbetsplats när vi som arbetar tillsammans har olika bakgrund.

Best har ett stort hållbarhetsfokus, både gällande miljö, schyssta villkor och ekonomisk hållbarhet. Engagemanget för hållbarhet genomsyrar vår organisation och våra medarbetare medverkar aktivt till att vi ska uppnå våra högt uppsatta mål. Vi tror att du som också tycker hållbarhet är viktigt kommer trivas hos oss!

Best är en platt och snabbfotad organisation med stort driv. Genom vårt dotterbolag Best Labs säkerställer vi att vi hela tiden ligger i framkant när det gäller innovativa tech-lösningar och verktyg som bland annat underlättar arbetsvardagen för oss som jobbar på Best.

Best har kollektivavtal med Biltrafikens Arbetsgivareförbund och vi erbjuder våra medarbetare friskvårdsbidrag.

Om oss
Best utför dagligen, med hjälp av innovativa tech-lösningar, tiotusentals snabba och fossilfria bud-, distributions- och last mile-uppdrag i Sverige, Norge och Danmark. Vi är stolta över att vi driver på utvecklingen i branschen och vi arbetar målmedvetet för att nå vår vision om att genom ett hållbart utförande vara kundens självklara val inom last mile och expresstjänster i norra Europa.

Övrig information

Tillträde: Enligt överenskommelse

Placering: Göteborg

Omfattning: Heltid

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Lön: Enligt överenskommelse

Välkommen med din ansökan
Vi genomför intervjuer löpande och rekommenderar därför att du skickar in din ansökan så snart som möjligt.
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Transport & Logistik, Administration & Ledning
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 22 jan 2023 (54 dagar kvar)