Data Engineer/Developer

Data Engineer/Developer

Vill du joina ett specialist-team inom förarassistans-system (ADAS) där du blir en nyckelspelare i företagets expansion? Just nu söker vi en Junior Data Engineer/Developer som kommer att leverera och utveckla exceptionella produkter och lösningar för framtidens autonoma fordon. Här får du möjligheten att arbeta i ett tight team med många års erfarenhet i ryggsäcken, där du får det stöd du behöver för att lära dig och lyckas. Bolaget är i en expansionsfas sedan det grundandes 2020, och ägs av ett stort internationellt företag. Detta innebär att du stora möjligheter att påverka bolagets riktning, kultur, arbetssätt, utvecklingsmöjligheter och vad du vill specialisera dig inom samtidigt som du har stödet från ditt team och musklerna av ett stort etablerat företag i ryggen.

Vad innebär det för dig?

Friheten att utforska. Vår kund strävar efter öppenhet och inkludering, där varje individs styrkor, önskemål och intressen tas hänsyn till. Vi är gladast och bäst på jobbet när vi får göra det vi tycker är kul - därför är en personlig kompetensutvecklings-plan viktig. Vår kund strävar efter att skapa en avslappnad, modern och hälsosam arbetskultur där flexibilitet, frihet, balans mellan fritid och arbete och teamwork är prioriterat. Kontoret befinner sig centralt i Göteborg; men ett kontor kan ju även vara stranden, ett café eller ens hem.

Rollen

Som Data Engineer/Developer arbetar du både med delar inom ML (Machine Learning) och backend-utveckling: från simuleringar till installation - hela spektret av mjukvaruutveckling och databearbetning. Bland annat jobbar du med att hantera sensorinformation för att göra objektdetektering, letar scenarion och skriver funktioner som ska in i fordonet. Du analyserar stora mängder data, verifierar AD/ADAS system, bildbehandling, analyserar punktmoln från radar, och kör analyser i Cloud miljö.

Du kodar främst i C++/C, och arbetar med Linux, Visual Studio, Jenkins, GIT, Docker, Atlassian-verktygen (Confluence, Bitbucket, Jira). Du har stor möjlighet att själv påverka vad du vill lära dig och specialisera dig inom.

Din bakgrund

Vi ser gärna att du har en master eller kandidatexamen inom relevant område, så som Data Science, System Controls & Mechatronics, Computer Science etc. Vidare är det viktigt att du har kunskap, kännedom och/eller stort intresse för ADAS, bildbehandling, objektdetektering, ML, Sensor Fusion, databearbetning, molntjänster (som gärna ses i ett relevant examensarbete, arbetserfarenhet, hobbyprojekt, skolprojekt, kursinriktning etc.).

Du har programmeringskunskaper inom företrädesvis C/C++. Är du exempelvis grym på Java och/eller python men vill bli bättre på C++/C är det fördelaktigt. Erfarenhet inom matlab/simulink är fördelaktigt.

Intresse och grundläggande kunskaper är viktigt, men din personlighet är av lika stor vikt. Som person är du duktig på att bygga relationer och kommunicera. Du gillar att vara delaktig i en tillväxtresa; att påverka och bidra. Du räds inte för utmaningar, och tycker om att vara kreativ och ibland tänka utanför boxen. Du är drivande och självständig, och vågar ta för dig. Struktur och noggrannhet kommer naturligt för dig. Vidare är det viktigt att du är prestigelös och har god samarbetsförmåga och social kompetens. Du har ett genuint intresse för tekniken, har god energi och entusiasm i ditt arbete. Du är trygg i dig själv och har stor vilja och förmåga att lära dig.

Vilka är New Minds

New Minds är det personliga rekryteringsföretaget som jobbar med att matcha kandidaters intressen med våra kunders behov. När vi gör våra matchningar utgår vi alltid ifrån dig som kandidat, vad du brinner för och dina preferenser inför en framtida anställning.

Trots att du skickar in en ansökan till en specifik tjänst kommer vi att ha hela vårt nätverk av företag i åtanke när vi intervjuar dig. Om dina erfarenheter och önskemål inte skulle passa perfekt för denna tjänst har vi dig i åtanke även för andra företag som vi tror skulle passa dig bättre.

Om du och företaget väljer att tacka ja till en anställning blir du först anställd via New Minds under en inledande period (vanligtvis 9 månader) där du ska få samma ersättning som om du vore anställd direkt hos företaget. Efter den inledande perioden övergår din anställning i en fast anställning hos företaget som du har matchats mot.

Vi jobbar alltid långsiktigt, vi vill hjälpa dig att hitta din framtida arbetsgivare!

Information

Start: Höstterminen 2022

Omfattning: Heltid

Anställningsform: Visstidsanställning på New Minds som övergår till fastanställning på kundföretaget efter 9 månader

Var: Göteborg

Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdagen. Observera att det kan förekomma längre svarstider under v. 29-33 på grund av semester. Tack för ditt tålamod!

Vi ser fram emot din ansökan!
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Back-end utvecklare, Data & IT
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 31 aug 2022 (13 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vår kund är en nära partner för företag som vill utforska och utveckla mobilitetsfunktioner och tjänster inom databehandling och analys, transport, och autonoma fordon. De är experter på datadriven AD och ADAS.

Teamet tillhandahåller kompetens för att forma framtiden för autonoma fordon och förändra sättet att utveckla funktionalitet för fordonsindustrin.

Vår kund tror på att frigöra potentialen i människor och teknologier genom att ständigt söka, omfamna rädsla som en möjlighet, och vara ödmjuk att erkänna när man har fel med modet att förändras.