Automationsingenjör till fordonsindustrin

Automationsingenjör till fordonsindustrin

Nu söker vi en automationsingenjör med placering i Göteborg!

Om Bahusia

Bahusia är den externa personalavdelningen för små och medelstora företag. Vi skapar kostnadseffektiva lösningar genom ständiga förbättringar av våra interna processer.
Läs mer om oss på https://bahusia.se

Om kundföretaget

Företaget är en världsledande och global aktör inom fordonsindustrin med över 200 fabriker i fler än 30 länder och erbjuder en fantastisk möjlighet till kompetensutveckling och karriärmöjligheter i kombination med chansen att påverka och bidra.Om tjänsten

Du kommer ansvara för att produktionsstörningar relaterade till produktionens styrsystem följs upp och åtgärdas, samt vara ett produktionsstöd och supportera produktionspersonalen gällande styrsystemsrelaterade och andra tekniska störningar. Rollen innebär också att du kommer arbeta mot rollen att vara PLC-gruppens tekniska kompetensstöd genom dagligt stöd och utbildning. Ytterligare ansvarsområden är att sköta fabrikens support gällande styrsystem vid sjukdom, ledigheter, övertider, utbildning med mera under fabrikens alla öppettider. Tjänsten är dagtid, men natt och kväll kan förekomma.
Vi söker dig som kan utveckla och förbättra befintliga arbetssätt och bidra till att supporta produktionen för ständig förbättring. Du kommer att vara involverad i spännande projekt och även få möjlighet att driva egna projekt. Din kompetensutveckling ligger i fokus och du kommer erbjudas goda utvecklingsmöjligheter.

Din erfarenhet

För att passa denna roll tror vi att du har minst 3års yrkeserfarenhet från industriella automationsprojekt inom industriell el & automation. Du bör även ha erfarenhet av att programmera Siemens PLC-system, fältbussar, HMI, Felsäkrasystem, MES-system m.m. Kunskaper inom elkonstruktion och ritningsläsning tror vi också du behöver besitta.
Utöver detta tror vi att du har goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift samt att du är kund- och lösningsorienterad för att kunna agera produktionssupport på ett effektivt och framgångsrikt sätt.
B-körkort är ett krav.

Meriterande för tjänsten är
* Programmering industrirobotar* Konfigurering av Vision-applikationer* Kunskaper inom funktionsbeskrivningar & programmeringsunderlag* Driftsätta nya system, säkerställa funktionalitet, hantera överlämnande till produktionen och utbilda produktionspersonalen i systemen.

Din personlighet

Vi söker dig som har ett brinnande intresse för teknik, är en duktig problemlösare, nyfiken och som vill lära sig nytt. Arbetet innebär mycket frihet under ansvar därför är det viktigt att du är självgående, initiativtagande, förändringsbenägen och kommunikativ. Du klarar av att ha en viktig självgående roll parallellt med att du tillhör och samarbetar i team. Du ska tycka det är kul att gå till jobbet, där viljan att ständigt förbättra och utveckla både dig själv och organisationen bör ses som en självklarhet.

För mer information

Henrik Olsson, telefon 073 317 26 51Välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 27 sept 2020 (6 dagar kvar)