Lösningsarkitekt inom Business intelligence

Lösningsarkitekt inom Business intelligence

Bilia satsar på tillväxt och behöver fler engagerade medarbetare och just nu söker vi en Lösningsarkitekt inom Business Intelligence till Bilia i Sisjön. Här arbetar du i en affärsmässig roll med företagets egna system inom beslutsstöd och verksamhetsstyrning. Du tillhör ett team med god sammanhållning i ett företag där just din prestation gör skillnad. Rollen ger dig även en möjlighet att kombinera din tekniska kunskap med ett ekonomiskt intresse. Bilias vision är att bli branschens bästa servicebolag och vi vill att du är med på den resan. Vi erbjuder dig en spännande och social arbetsmiljö med goda utvecklingsmöjligheter.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Vi söker dig som har ett stort intresse för BI-utveckling! Vi ser också att du är driven, engagerad och kan bidra till förändring. Tillsammans med dina kollegor tar du ansvar för att plattformen och lösningar utvecklas och stöder de behov som finns i verksamheten. Rollen medför att du arbetar parallellt med olika projekt av varierande storlekar och därigenom träffar personer inom många olika delar av organisationen.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter handlar om att integrera information från verksamhetssystem och presentera denna i olika typer av rapporter och uppföljningssystem. Information från olika databaser samlas in med hjälp av "ETL"-processer och informationen lagras därefter i ett centralt datalager. En viktig del i detta arbete är att förstå verksamheten och hur verksamhetssystemen fungerar, detta för att på bästa sätt kunna ta fram lösningar som skapar goda förutsättningar för verksamheten att få stöd i analys och beslut.

Kompetenskrav
  • Akademisk utbildning inom IT eller utbildning med inriktning mot IT/Teknik
  • Alternativt har du en ekonomisk utbildning med kompletterande IT-utbildning som exempelvis BI-utvecklare eller andra kurser med inriktning på applikationer och databashantering.
  • 3–5 års arbetslivserfarenhet inom IT/Teknik alternativt ekonomi/finans.
  • Du har en god förmåga att uttrycka dig såväl muntligt som skriftligt på svenska.
  • För att lyckas i rollen har du kunskaper inom Business Intelligence, ETL, Data Warehousing och SQL.
Personliga egenskaper
Vi ser att du är analytisk, lösningsorienterad och kan förstå och bedöma förändringskrav utifrån ett tekniskt perspektiv. Bilia består av ett flertal bolag med olika system, så det är en förutsättning att du tycker det är roligt att ha "många bollar i luften". Detta kräver även en förmåga att se helheten i en komplex systemmiljö samt att du har ett strategiskt mindset för att kunna utveckla effektiva lösningar i en stor organisation. Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper så som social kompetens och god samarbetsförmåga.

Anställningsform, omfattning, placeringsort
Provanställning sex månader och därefter tillsvidareanställning. Tjänsten är på heltid i Sisjön.

Urvalsarbetet sker löpande och därför vill vi gärna att du skickar in din ansökan så snart som möjligt. Vi ser gärna kvinnliga sökande!
Välkommen med din ansökan!
Mer info
Kontaktperson Martin Dicander
Telefon 010-497 73 56
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Data & IT, Utvecklare, IT-Arkitektur
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.bilia.se/
Sista ansökningsdag 1 maj 2019 (6 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Bilia är en av Nordens största bilkedjor med drygt 4 700 medarbetare på 130 anläggningar i Sverige, Norge, Tyskland, Luxemburg och Belgien samt två internetbaserade autktionssajter, en i Sverige och en i Norge. Bilia säljer nya och begagnade bilar, utför service och reparationer samt erbjuder kringtjänster såsom däckhotell och glasreparationer. I Sverige har vi 86 anläggningar i fem regioner: Stockholm, Göteborg, Malmö, Mälardalen och Skaraborg. Den svenska marknaden har sju nybilsmärken: Volvo, BMW, Renault, Lexus, Toyota, Mini, och Dacia. 2017 omsatte Biliakoncernen cirka 27 miljarder. Vår affärsidé är att erbjuda bilförsäljning, service och tilläggstjänster som ger ett varaktigt mervärde för våra kunder. Vi fokuserar på kunden i allt vi gör och satsar på att ha de mest nöjda kunderna i branschen.

Allt som rör bilen. Och lite till.