HR Partner Väst

HR Partner Väst

Vill du vara chefernas självklara stöd inom HR? Drivs du av att tillsammans hela tiden bli lite bättre än igår? Tycker du att bilbranschen är spännande?

Bilia vill vara branschens bästa servicebolag genom omtänksamhet om våra kunder och kollegor. Vi är ett företag som växer och söker dig som vill vara med på den resan.

Vi erbjuder dig HR kollegor som arbetar hårt och skrattar mycket. Vi stöttar, utmanar och uppmuntrar varandra och vi söker en kollega som arbetar likadant.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som HR Partner ingår du i Bilias centrala HR-funktion där vi som arbetar är HR-partners, HR-specialister och HR-support. HR Partners är placerade i Bilias regioner i landet och har ett nära samarbete i teamet. Du rapporterar till HR Business Partner för Sverige som är placerad i Sisjön och sitter med i regionens ledningsgrupp.

Du har ett övergripande och operativt ansvar för HR i regionen och är ett stöd i alla personalrelaterade frågor, både genom coachande samtal och genom praktiskt deltagande i olika situationer.

Bland annat arbetar du med arbetsrätt, organisationsförändringar, chefsutbildning, kompetensutveckling och rekrytering. Du deltar i förhandlingar med facklig motpart, årliga lönerevisioner och rehabiliteringsarbete. Vi tar vår medarbetarundersökning på största allvar och arbetet med detta blir en viktig del av ditt arbete. Tillsammans med övriga HR-teamet är du delaktig i att ta fram gemensamma riktlinjer, processer och rutiner för ert arbete som ni informerar, implementerar och genomför i era respektive regioner.

I din roll kommer du att stötta ca 30 chefer som finns på 9 bilanläggningar i Göteborg. Vi samarbetar i HR-gruppen vilket innebär en del arbete i och resor till andra regioner.

Kompetenskrav
Vi ser att du som söker har relevant högskoleutbildning samt erfarenhet av brett HR-arbete. Du är van vid att coacha chefer och verksamheten i HR frågor. Du har goda kunskaper i arbetsrätt och erfarenhet av förhandlingar. Du har god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift. Du vet vad det innebär att arbeta i en föränderlig miljö och klarar av att hantera svåra situationer. B körkort är ett krav.

Personliga egenskaper
Som person är du lösningsorienterad och trivs med utmaningar i arbetet. Samtidigt är du ödmjuk, lyhörd och flexibel. Du har god kommunikativ förmåga, hög integritet och är ett intresse av att förstå affären och verksamheten. Ett intresse att utvecklas och ta mer ansvar inom HR är positivt samt en tro på att vi blir bättre tillsammans.

Anställningsform, omfattning, placeringsort
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med sex månaders provanställning. Tillträde omgående, lön enligt överenskommelse. Tjänsten är placerad i Göteborg men kan innebära en del resor till andra regioner.

Kontakt
Har du frågor om tjänsten? Kontakta Helen Oscarson, HR Business Partner. Urvalsarbetet sker löpande och därför vill vi gärna att du skickar in din ansökan så snart som möjligt.

Välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll HR & Personal
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.bilia.se/
Sista ansökningsdag 2 okt 2020 (12 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Bilia är en av Nordens största bilkedjor med drygt 5 000 medarbetare på 134 anläggningar i Sverige, Norge, Tyskland, Luxemburg och Belgien samt två internetbaserade autktionssajter, en i Sverige och en i Norge. Bilia säljer nya och begagnade bilar, utför service och reparationer samt erbjuder kringtjänster såsom däckhotell och glasreparationer. I Sverige har vi 86 anläggningar i fem regioner: Stockholm, Göteborg, Malmö, Mälardalen och Skaraborg. Den svenska marknaden har sju nybilsmärken: Volvo, BMW, Renault, Lexus, Toyota, Mini, och Dacia. 2019 omsatte Biliakoncernen cirka 30 miljarder. Vår affärsidé är att erbjuda bilförsäljning, service och tilläggstjänster som ger ett varaktigt mervärde för våra kunder. Vi fokuserar på kunden i allt vi gör och satsar på att ha de mest nöjda kunderna i branschen.

Allt som rör bilen. Och lite till.