Affärsområdesansvarig Företagsservice – Region Väst

Affärsområdesansvarig Företagsservice – Region Väst

Arbetsbeskrivning

I rollen som Affärsområdesansvarig Företagsservice Väst ansvarar du för att driva och utveckla redovisnings- och löneaffären i regionen. Du verkar för att säkra strategi och affärsplan på kort och lång sikt med en målsättning att uppnå samt bibehålla god lönsamhet, tillväxt och optimering av affären. Du ingår i den nationella ledningsgruppen för affärsområdet samt i ledningsgruppen för Region Väst. I denna roll är du ytterst ansvarig för att planera och tillse att relevanta marknads- och säljaktiviteter genomförs inom regionen. Du leder säljarbetet där du också har en aktiv roll själv. Utöver detta är du även senior rådgivare där du är högst delaktig i det operativa arbetet mot kund. Rollen innefattar vidare att:
  • Utifrån beslutad nationell affärsplan för affärsområdet Företagsservice ta fram och löpande följa upp en regionalt anpassad affärsplan
  • Coacha och stötta gruppchefer inom Företagsservice Väst
  • Ansvara för att leveransen av redovisnings- och lönetjänster till kunder håller hög kvalitet och levereras enligt BDO´s affärsmodell, arbetsmetodik och riktlinjer
  • Utveckla affärsområdets tjänster mot uppsatta mål, identifiera nya tjänstebehov, bidra till utformning av nya tjänster samt ansvara för att dessa implementeras
  • Bidra till utveckling av affärsområdets digitala erbjudande och tillse att digitala tjänster/verktyg implementeras
Rollen innefattar ett budgetansvar för Företagsservice Väst. Du rapporterar till Regionchef Väst och har din placering på vårt kontor med fantastisk utsikt vid Stenpiren i centrala Göteborg.

Vem är du?

Vi söker dig som har gedigen erfarenhet från arbete på byrå där du haft en affärsmässig roll med kund- och säljansvar. Ansvar för utveckling och försäljning mot större kunder är vardag för dig och du är van vid att arbeta med både strategisk och operativ rådgivning mot kund. Det är mycket meriterande om du har erfarenhet av personalledning och/eller projektledning. Då vi har mycket internationella kontakter både internt och externt är det viktigt att du känner dig trygg i både svenska och engelska, i tal och skrift.

Som person brinner du för att skapa, driva och utveckla affärer, organisationer och dess individer. Du är positiv, lösningsorienterad och nyfiken. Ditt arbetssätt är strukturerat och du har en förmåga att leda och utveckla medarbetare. För att axla denna roll är du tydlig i din kommunikation och är en god lyssnare som har talangen att få med dig andra. Du är mycket professionell och har ett kundorienterat arbetssätt där du fokuserar på affärer.

Vi lägger stor vikt vid personlighet och vi tror även att du är en prestigelös person som trivs i mötet med människor. Vi tror att du tar dig an denna roll med en stor portion engagemang, energi och positivitet!

Du erbjuds

I den här tjänsten ges du stora möjligheter att utveckla både din och andras kompetens. Du får ta ett stort ansvar med mycket mandat i en organisation med snabba beslutsvägar. Du välkomnas in i en familjär kultur där arbetsklimatet är öppet, vilket skapar en stimulerande och utvecklande arbetsmiljö. Vi är inne på en spännande tillväxtresa där vi ställer om och arbetar mer internationellt och mot större kunder.

Om oss

På BDO i Sverige kopplar vi samman vår globala BDO-organisation och dess omfattande kompetenser och resurser med vår lokala närvaro och service i Sverige. Vi är en del av ett världsomspännande nätverk av rådgivnings- och revisionsbyråer med 97 000 medarbetare fördelat på 1 600 kontor och en representation i över 160 länder. I världen räknas BDO som den femte största revisorsorganisationen.

Branschen genomgår just nu en digital förändringsprocess och du får chansen att bli en del utav den resan genom att utveckla din IT-kompetens och utmanas i hur man kan hitta den mest effektiva lösningen för kunden. BDO satsar på kompetensutveckling för medarbetarna i form av utbildningar och skapar förutsättningar för långsiktiga karriärvägar. BDO:s breda tjänsteutbud innebär att du kan hjälpa kunderna med deras behov på flera plan och därmed växer både du, ditt team och bolaget. Du erbjuds även ett brett förmånspaket, hälsofrämjande aktiviteter, after works m.m.

Låter detta som en spännande möjlighet? Tveka inte inför att skicka in din ansökan redan idag!

Din ansökan

I den här processen samarbetar BDO med Jurek. Vid frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Maria Holmberg på 0760 - 02 69 20 alternativt maria.holmberg@jurek.se

Vänligen observera att vi inte tar emot ansökningar via mejl med anledning av GDPR.
Mer info
Kontaktperson Maria Holmberg
Telefon 08-525 01 800
Email Mejla Maria Holmberg
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Ekonomi, Redovisningsekonom
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.jurek.se/
Sista ansökningsdag 19 dec 2022 (12 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Jurek Rekrytering & Bemanning erbjuder ett komplett utbud av bemannings- och rekryteringstjänster. Vi rekryterar och hyr ut alltifrån studenter till yrkesverksamma akademiker med mångårig erfarenhet och specialistkompetens. Våra uppdrag är främst inom juridik, ekonomi, HR, marknad och administration.