FordonsTekniker sökes till båtbranschen

FordonsTekniker sökes till båtbranschen

Båtakuten utökar sin verksamhet i Göteborg och söker en Tekniker/Mekaniker från fordonsbranschen.

Båtakuten är auktoriserad fritidsbåtsverkstad för Volvo Penta, Mercury/Mercruiser, Evinrude och Selva.
Våra kunder är båtägare som har en båt från 0-60fot och är en väldigt stor blandning av olika kategorier t.ex. vattenskotrar, styrpulpetbåtar, motorbåtar, segelbåtar och större båtar som yacht.
Vi utför service, installationer , försäljning och vinterförvaring.
Vi tar hand om ca 600st båtar per år och företaget består av 12st medarbetare.
Båtakutens lokal har tidigare legat på Ringön sedan 80-talet men håller nu på med en större förlyttning till Amundön och Kungsbacka.

Om Tjänsten:
Som Tekniker inom fritidsbåtbranschen så krävs det stor kunnighet om allt möjlig som har med en båt att göra. Vi ser dig som kan motorteknik som huvudlära men som även kan elektronik och installationer. Du bör vara en händig person som gillar att prova på allt som är nytt. Du bör kunna läsa manualer och tekniska beskrivningar på svenska men också engelska.
Du behöver inte haft tidigare erfarenhet av båtar då vi lär ut allt som du bör kunna men ser det självklart som en bonus.
Dagligen kommer du möta kunder och förklara för dessa vad du har gjort på deras båt. Vi ser gärna att du har en bra social utstrålning och gillar att ta hand om en kund.
Du kommer att jobba inomhus men också utomhus. Båtakuten är verksam från Norra till Södra Göteborg i alla hamnar men har bas i Amundön samt Kungsbacka. Du kommer få köra servicebil dagligen till de olika hamnarna men även till privata tomter om kunden har båten hemma.

Arbetstid 8-17 vardagar.
Kan förekomma helglagda arbetstider någon gång per år då det är båtmässa.

Utlåtande från medarbetande Tekniker hos Båtakuten:
Jag har tidigare jobbat med bilar och vantrivdes då allt var samma hela dagen. Här har jag fått lära mig mängder med nya saker. Jag kom in med ganska brett motorintresse, speciellt med dagens motorteknik där styrsystemet är avancerat. Båtbranschen ligger ca 10år efter men kommer snabbt i takt med dagens teknik. Den gamla motortekniken lär jag mig fortfarande något nytt om dagligen men har med mig den nya tekniken så fort någon ny båt kommer ut på marknaden.
Jag börjar dagen med att se vilka jobb som ligger i schemat. Sedan plockar jag fram delar, lastar bilen och åker ut till kunderna.
Ena jobbet kan vara en service av motor/drev till nästa jobb där kunden har fått motor och reglage stulet. Båten kanske måste bärgas till verkstad och då får jag sköta logisitken samt sköta försäkringsbiten. Regnar eller snöar det ute försöker jag sortera jobben så jag står inne och arbetar med t.ex vattenskotrarna eller renoverar drev. När dagen närmar sig sitt slut så skall alla papper fyllas i med dokumentation vad som är gjort på respektive jobb.
Jag trivs väldigt bra då vi är ett roligt gäng med yngre och äldre generation samt att vi fokuserar på nöjda kunden istället för att stressa igenom dagen så jobbet blir halvdant.

Krav:
B-kort
Teknisk/Mekanisk erfarenhet
Drogfri

Anställningen avser fast tjänst med 6månaders provanställning.
Fast månadslön.

Skicka personligt brev och CV till:
jorgen@batakuten.se
031-508445
http://www.batakuten.se/
Mer info
Kontaktperson Jörgen Andersson
Telefon 031-508445
Email Mejla Jörgen Andersson
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Fordon, Fordonstekniker, Mekaniker, Teknik & Ingenjör, Mekanik, Servicetekniker
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.batakuten.se
Sista ansökningsdag 9 nov 2019 (18 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Båtakuten är en av Göteborgs största serviceannläggningar för fritidsbåtar. Auktoriserade Volvo Penta, Evinrude, Mercury/Mercruiser och Selva. Generalimportörer av Respo Trailer.