Backend-utvecklare till Avinode

Backend-utvecklare till Avinode

OM TJÄNSTEN:
Friday söker för Avinodes räkning en backend-utvecklare till deras fullstack-team som sitter i helt nya lokaler i Gamlestan. Teamet du kommer att tillhöra arbetar med utvecklingen av Avinodes plattform som erbjuder en marknadsplats för privata charterflyg. Fokuset i ditt dagliga arbete kommer att vara utveckling på serversidan rörande script och API’s som frontend/UX sedan kan använda i sin del av arbetet. Vidare kommer arbetet bestå av serveroptimering för ökad stabilitet, implementation av nya säkerhetsstrukturer samt arbete med datalagringslösningar.

För att lyckas i rollen behöver du ha en bred kunskap inom Java, där det är meriterande om du även suttit med Javascript. Du behöver vara bekant med automatisering och prestandaövervakning samt tycka om arbete i tvärfunktionella team där man delar kunskap via exempelvis parprogrammering. Då man levererar kod till Avinodes slutkunder dagligen är det viktigt att du är bekväm i arbetet med continuous delivery och gärna har tidigare erfarenhet med dig från detta arbetssätt.

Kika på hur Avinodes funktion TripManager fungerar:

VI SÖKER DIG SOM:
  • Har en relevant examen inom IT/Teknik, exempelvis Datavetenskap eller Software Engineering
  • Har minst ett års erfarenhet av Javautveckling
  • Kommunicerar flytande på engelska i tal och skrift
  • Det är meriterande om du tidigare arbetat med Javascript
Du är en person som vågar att tänka utanför boxen och ta egna initiativ. Kulturen såväl som arbetssättet präglas av mångfald och samarbete, vilket ställer krav på att du kan fungera i grupp med olika typer av personligheter.

OM KUNDFÖRETAGET:
Avinode är en marknadsplats där operatörer och agenter kan utforska och nyttja varandras tjänster. Via deras tjänst kan du boka privata charterflyg online, men man erbjuder också tilläggstjänster som schemaläggning och ett anpassat betalsystem. Företaget har varit verksamt sedan 2002 och ligger i framkant i sin bransch tack vare sitt fokus på IT och mobila lösningar. I dagsläget görs över 4,5 miljoner årliga sökningar via Avinodes system, där man har över 6,000 flygoperatörer i sitt nätverk som utför sitt arbete via plattformen.

OM ANSTÄLLNINGEN:
Detta är ett konsultuppdrag vilket innebär att du kommer att vara anställd av Friday. Ambitionen på sikt är att du blir rekryterad till vår kund.

STARTDATUM:
Enligt överenskommelse med hänsyn till uppsägningstid

ÖVRIG INFO:
  • Omfattning: Heltid, dagtid
  • Placering: Göteborg
  • Kontaktperson: Dino Segetalo
  • Lön: fast månadslön, marknadsmässig
Ansök genom att klicka på länken nedan. Kom ihåg att vara snabb med din ansökan då vi gör löpande urval av kandidater och att annonsen kan stängs ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.

OM FRIDAY:
Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framförallt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter.

Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan - varje dag!

Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik.

Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. ”Friday - everyday”, hur låter det?
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Back-end utvecklare, Data & IT
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Sista ansökningsdag 11 maj 2020 (40 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framförallt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter. Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan - varje dag! Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik. Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. Friday - everyday, hur låter det?