Platschef till Autoexpertens nya distributionscenter på Hisingen i Göteborg

Platschef till Autoexpertens nya distributionscenter på Hisingen i Göteborg

Två etablerade butiker inom Autoexperten har sedan en tid blivit en! I vår satsning för Stor-Göteborg har vi numer ett stort lokalt distributionscenter (LDC) på Hisingen för att kraftigt förbättra vår service och varuförsörjning. Vi söker därför en erfaren ledare för att driva och utveckla personalen och ta verksamheten till nya höjder. Vill du vara med i denna satsning, då är rollen som platschef hos Autoexperten i Göteborg något för dig!

Om tjänsten
Som platschef blir du en viktig kugge i vår storsatsning i Göteborg. Du har budget- och resultatansvar för verksamheten, samt personalansvar för cirka 10-15 medarbetare. Från vårt LDC sker försäljning och distribution främst ut mot bilverkstäder och företagskunder, men till viss del även mot privatkonsumenter.

Arbetsuppgifter
  • Utveckla verksamheten och personalen med tyngdpunkt på att öka försäljningen
  • Ansvara och medverka i den dagliga driften för att nå uppsatta mål
  • Leda och coacha medarbetarna för att bearbeta och stärka Autoexpertens varumärke på den lokala marknaden
  • Säkerställa personalbehov och kompetens inom LDC
  • Säkerställa att LDC har rätt utrustning och hjälpmedel
  • Fakturering, löneattestering, schemaläggning och övrig administration
  • Budgetering tillsammans med närmsta chef
Du rapporterar till Operativ Chef Väst.


VEM ÄR DU

Stor vikt kommer att läggas vid ledarskapet och arbetet med att skapa ett "dreamteam" med högt kvalitetstänk och kunden i fokus. Som platschef har du en engagerad, empatisk och prestigelös ledarstil, men som kan "peka med hela handen" när det behövs. Du är kommunikativ och van att fatta beslut. Du är kund- och lönsamhetsorienterad, en entreprenör med vana från kedjekoncept. Vidare ser vi att du är affärsmässig, driven, försäljningsorienterad och målinriktad. Ett stort bil-kunnande eller intresse är starkt meriterande. Du är öppen för att jobba med allting högt som lågt och vara beredd på att hoppa in i driften om det behövs.


KVALIFIKATIONER

Vi söker dig som har minst 5 års erfarenhet av personal- och resultatansvar, med dokumenterat goda resultat. Du är van att leda och motivera medarbetare. Stor vikt läggs på din förmåga att som ledare vara tydlig, entusiasmerande samt lösningsorienterad för ditt team och dina kunder. Du har grundläggande kunskaper i Office-paketet samt behärskar svenska i tal och skrift och självklart innehar du B-körkort. Du kommer troligen från den fria eftermarknadsbranschen eller en närliggande bransch där du jobbat med ledarskap, daglig drift, försäljning och flöden (produktion, logistik eller butik).

Ledord för framgångsrika platschefer inom Autoexperten:

Entreprenörskap: Har engagemang, vilja och driv

Kundfokus: Tänker sälj, skapar goda kundrelationer och har "koll på affären"

Ledarskap: Förmåga att leda, följa upp och utveckla sin personal

Ekonomi: Grundläggande kunskap inom ekonomi och förståelse om vad som driver intäkter och kostnader

Start: Omgående

Omfattning: Tillsvidare, Heltid

Placering: Göteborg, Hisingen

Lön: Månadslön

KONTAKT/ANSÖKAN
Infinity HR är vår rekryteringspartner och ansvariga för denna urvalsprocess. För mer info om tjänsten är du välkommen att kontakta Anton Fredriksson, Infinity HR på Tel 070-311 51 59. I ansökan vill vi att du beskriver din relation till bilar.

Urval sker löpande och tjänsten kan tillsättas innan ansökningstidens slut.

Välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 31 jan 2020 (4 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Autoexperten är en rikstäckande butiks- och bilverkstadskedja med nära 60 butiker och över 430 verkstäder anslutna. Kunnig och serviceinriktad personal tillsammans med en hög tillgänglighet är viktiga framgångsfaktorer för oss. I vår webshop kan du beställa tillbehör till bilen och garaget samt reservdelar för släpvagn dygnet runt med uthämtning i butik inom 24h och hemleverans inom 3 vardagar.