Business Controller till Attendo AB

Business Controller till Attendo AB

Vi söker nu till vårt Göteborgskontor en engagerad, affärsinriktad, analytisk och kommunikativ Business Controller. Du kommer att ha ett tätt samarbete med regionens verksamhetschefer och regionchef för verksamhetsuppföljning samt kvalitetssäkra ekonomin. Detta är en spännande tjänst för dig som vill vara med och påverka och utveckla Attendos affär.

I den här rollen rapporterar du till Controllerchef i Stockholm.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
 • Driva budget- och prognosarbetet samt arbeta löpande med affärsplaneringen tillsammans med regionchefer
 • Rapportera, analysera samt följa upp verksamhetens ekonomiska utfall
 • Upprätta ekonomiska beslutsunderlag samt bistå vid avtalsfrågor av affärs ekonomisk karaktär
 • Identifiera och bidra till ett ökat fokus på effektiviseringar och kostnadsmedvetenhet inom organisationen för att öka lönsamhet
 • Utbilda verksamheten i ekonomiska processer och rutiner
 • Driva och medverka i ad-hoc projekt inom ekonomi och finans
Kvalifikationer och erfarenhet:
 • Civilekonom eller motsvarande med minst 4 års erfarenhet, gärna med en bakgrund som revisor och/eller Business Controller
 • En stark affärsmässig förmåga där du drivs av affären samt att samarbeta med människor på olika nivåer inom organisationen för att uppnå lönsamma resultat
 • En stark relationsskapare med förmågan att skapa och utveckla ett gott samarbete med kollegor och övriga inom organisationen.
 • Mycket goda färdigheter i Officepaketet, främst i Excel och givetvis talar du och skriver du såväl svenska som engelska obehindrat.
Personliga egenskaper

Vi söker dig som har ett starkt affärsmässigt tänk, där du förstår och drivs av både det taktiska och det strategiska arbetet. Du kommunicerar på ett rakt och tydligt sätt, och har förmågan att förklara ekonomi för personer även utanför ditt yrkesområde.

Vidare ser vi att du är en analytisk och logisk problemlösare som har lätt för att se ekonomiska samband och lösningar på problem.

För att lyckas hos oss i rollen som Business Controller är du beslutsam, handlingskraftig och resultatinriktad. Du trivs i en roll där du får påverka affären, din roll och där du får möjlighet att påverka din egen utveckling. Du har förmågan att utmana och ifrågasätta för att kunna påverka affären och öka affärsnyttan.

Du som person är även noggrann, strukturerad och självgående. Vi välkomnar dig som är nyfiken, kommunikativ och som trivs i din roll som ekonom!

Vad erbjuder Attendo dig?
 • Kompetenta, engagerade och trevliga kollegor
 • Arbete i ett expansivt företag
 • I våra förmåner ingår bl a en förmånlig pensionsplan, friskvårdsbidrag och kompetensutveckling.
Placeringsort: Göteborg

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)
 • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
Välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Meritmind AB
Hemsida http://www.meritmind.se/
Sista ansökningsdag Löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Attendo är ett börsnoterat bolag och är ett av Nordens ledande omsorgsföretag med drygt 24 000 anställda i Sverige, Finland, Norge och Danmark. Vår resa startade för över 30 år sedan när vi fick Sveriges första entreprenadavtal inom hemtjänsten i Danderyd. Sedan dess har fler och fler kommuner valt att samarbeta med privata omsorgsföretag på allt fler områden för att klara sina lokala omsorgsutmaningar.

Vi på Attendo bidrar genom vårt kunnande till nytänkande och kvalitetsutveckling i omsorgen samtidigt som vi förser kommunerna med ny kapacitet som behövs för att möta växande behov av omsorg. Vi bidrar också till att ge människor och medarbetare i omsorgen större valfrihet. Genom att vi finns lokalt får kommunen också möjlighet att genomlysa sina egna verksamheter, med en effektivare användning av skattemedel som följd.

Sedan starten på 1980-talet har Attendo utökat verksamheten till många fler platser och nya verksamhetsområden. Idag finns Attendo på ett 70-tal orter i Sverige och kan förutom äldreomsorg också erbjuda omsorg för personer med funktionsnedsättningar (LSS) samt individ- och familjeomsorg (IOF).

I denna rekryteringsprocess samarbetar Attendo med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Marianne Seal på 0701 660863. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.