Ekonomichef till Armatec, Göteborg

Ekonomichef till Armatec, Göteborg

Vi söker nu en affärsnära och driven Ekonomichef till Armatecgruppens huvudkontor i Mölndal.

I denna roll får du en intressant möjlighet att bidra till Armatecs fortsatta framgångs- och tillväxtresa med åtta dotterbolag. Vi har stort fokus att hjälpa våra bolag på en lönsam resa mot en hållbar och digital framtid och du blir en viktig part i detta.

Som Ekonomichef på Armatec har du det övergripande ansvaret för ekonomifunktionen på Armatec AB, samt för konsolidering av företagsgruppen bestående av nio legala enheter spridda i de nordiska länderna. Ditt ansvarsområde sträcker sig över redovisning och controlling. Förutom att vara ledamot i de flesta av dotterbolagens styrelser så kommer du att vara adjungerad i Armatecs styrelse. Rollen har, i dagsläget, personalansvar för fyra personer och du rapporterar till VD och koncernchef för Armatec. Koncernspråket är skandinaviska och engelska.

De huvudsakliga arbetsuppgifterna är:
  • Kontinuerligt utveckla ekonomifunktionen och förbättra rutiner
  • Ansvar för konsolidering och rapportering
  • Ansvar för budget och prognos
  • Resultatuppföljning och lönsamhetsanalyser
  • Kreditlimiter och kreditexponering
  • Valutasäkring
  • Likviditet och kapitalbindning
  • Ansvar för beslutsstödsystem
  • Deltagande i eventuella förvärvsprocesser
Vi söker dig som har akademisk utbildning inom ekonomi samt minst fem års erfarenhet av operativt ekonomiarbete, gärna i industriella företag. Erfarenhet inom shared service management samt automatisering av finansiella processer är värdefullt, liksom erfarenhet av digitalisering och förändringsarbete.

Som person är du starkt drivande, ansvarstagande och har känsla för ordning och reda och med god kommunikativ förmåga. Du har förmåga att få saker och ting gjorda, är prestigelös och lösningsorienterad med hög integritet.

Välkommen med din ansökan på www.maquire.se senast 13 april 2020, men gärna tidigare. Vid frågor kontakta Elisabeth Lidstedt 0735-194051.
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Ekonomi, Ekonomichef
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Maquire Sverige AB
Sista ansökningsdag 13 apr 2020 (6 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Armatec Sverige (ATSE) är moderbolaget för Armatecgruppen som består av nio fristående bolag i Norden. Fyra av bolagen är nationella Armatecbolag (Norge, Sverige, Danmark och Finland) men övriga bolag arbetar under egna varumärken med en stark koppling till Armatecs marknadsposition. Dotterbolagen drivs i en decentraliserad affärsmodell som ger varje VD utrymme att utveckla affärerna och organisationen självständigt. Totalt omsätter koncernen ca 1000 MSEK med en lönsamhet på ca 6% EBITA, varav omsättningen i Armatec AB utgör ca 350 MSEK. ATSE har 90 kompetenta medarbetare varav ca 70 på huvudkontoret i Mölndal.

Koncernen har historiskt huvudsakligen varit uppbyggd som en teknikhandelsverksamhet med välrenommerade internationella agenturer såsom Flowserve pumpar, Leser ventiler och Bernard ställdon, men har på senare år utvecklat egna produkter och koncept som marknadsförs och säljs i eget varumärke. ATSE omfattar även en serviceverksamhet som huvudsakligen stödjer affärsområdet Industri, men arbetar till viss del också med service av ventiler inom det andra affärsområdet Entreprenad.