Key Account Manager till stålbolag

Key Account Manager till stålbolag

Areco Metals AB som befinner sig i ett expansivt skede, söker nu en entreprenörsdriven och ansvarsfull Key Account Manager som är van att arbeta i en industriell och internationell affärsmiljö.

Tjänsten är bred och utvecklande då den inbegriper övergripande ansvar för både sälj- och inköpsprocessen gentemot dina internationella kunder inom främst fordons-, verkstads och processindustrin. Du blir ansvarig för försäljning och utveckling av olika stålprodukter mot såväl befintliga som nya kunder. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid och innefattar även ca 40 resdagar per år.

Du blir placerad på vårt kontor i Göteborg och tillträde kan ske omgående.

Dina ansvarsområden:
Som Key Account Manager ska du, tillsammans med dina kollegor, ansvara för hela affärsprocessen, från första kundkontakten via förfrågan och inköp till levererad vara. Det innebär att du kommer ha löpande kontakt med företagets kunder och internationella stålleverantörer.

Som Key Account Manager kommer du att arbeta tillsammans med dina kollegor för nordiska kunder inom främst fordons-, verkstads- och processindustrin men även mot kunder i Europa. Du får ett spännande och omväxlande arbete med det övergripande målet att skapa framgång och tillväxt på både kund- och leverantörssidan. Arbetet kräver ca 40 resdagar och med flexibilitet, hög servicegrad, struktur och noggrannhet ska du medverka till att leverera en kundupplevelse som överträffar förväntningarna.

För att ge dig bästa förutsättningar att lyckas i din roll som Key
Account Manager kommer du få en gedigen introduktion i samarbete med dina kollegor. På så vis får du god inblick i verksamheten, företagets kunder och leverantörer samt alla affärsprocesser.

Dina egenskaper:
Vi söker en entreprenörsdriven och resultatorienterad person som är van att ta stort ansvar och som älskar att bygga relationer. Som förhandlare är du lösningsorienterad och förstår värdet av att kunna leverera bästa kundupplevelse till lägsta risk. Med eget driv och energi skapar du en positiv anda bland kollegor, kunder och partners.

Du arbetar gärna självständigt men tycker också om att arbeta i team där du prestigelöst tar ditt ansvar för att bidra till gruppen. Du kan prioritera och är van att arbeta under stress och du lämnar aldrig något åt slumpen. Kontroll, struktur och noggrannhet ger både dig och organisationen en stor trygghet. Din ekonomiska förståelse är god och du har lätt att se kund- och leverantörsperspektivet i alla processer. Som person är du nyfiken, kreativ, affärsmässig och kommunikativ.

Dina kvalifikationer:
  • Du har relevant eftergymnasial-/högskoleutbildning inom teknik eller ekonomi och/eller att du har arbetat i liknande befattningar med liknande arbetsuppgifter, gärna inom internationell handel. Erfarenhet av branschen är extra meriterande.
  • Du har goda datorkunskaper och kan arbeta i Microsoft Office-programmen såsom Word och Excel.
  • Du har lätt för att lära dig nya affärssystem och andra IT-system.
  • Du är duktig på att uttrycka dig i tal och skrift, såväl på svenska som på engelska. Kan du prata och skriva på tyska är det meriterande men ej ett krav.
  • B-körkort är ett krav.

Vad kan företaget erbjuda dig?
Du kommer till ett framgångsrikt företag med korta beslutsvägar och trevliga kollegor. Du får arbeta i en internationell miljö där du får uppleva olika affärskulturer. Här får du möjlighet att skapa långsiktiga relationer med spännande kunder, samarbetspartners och leverantörer världen över.

Du får intern produktutbildning och bra introduktion för att komma in i tjänsten på ett snabbt och bra sätt. Företaget erbjuder marknadsmässiga lönevillkor och attraktiva förmåner.

Ansökan:
Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt och vi arbetar med löpande urval. Ansökan skickas till johan.zeidler@areco.se.
Önskas ytterligare information om tjänsten är du välkommen att kontakta försäljningschef Johan Zeidler på 0705-47 21 52, alternativt VD Anders Lindell på 0709-42 12 22.
Mer info
Kontaktperson Johan Zeidler
Telefon 0705-47 21 52
Email Mejla Johan Zeidler
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Försäljning, Key Account Manager
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.arecometals.se
Sista ansökningsdag 29 mars 2020 (41 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Om Areco Metals AB
Areco Metals är ett framgångsrikt företag och en viktig leverantör av stålprodukter till främst den nordiska industrin men levererar även till industrikunder i övriga Europa. Bolaget ingår i Areco-koncernen, och består av tre försäljningsområden. Försäljning av coils från eget lager, försäljning av slittade band samt formatplåt från vårt eget stål service center i Malmö, samt försäljning av specialstål, band, plåt, tråd, smide, gjutgods och rör.

Företaget är idag en ledande leverantör mot främst bygg, fordon- och verkstadsindustrin. Företagets affärsidé är att på bästa sätt leverera olika typer av stål till företagets kunder.

Företaget har väletablerade relationer med kvalitetsleverantörer och besitter en gedigen inköps- och logistikkunskap inom produktområdet vilket stärker kundernas konkurrenskraft. Företaget omsätter ca 1 miljard kr och har idag ett 30-tal anställda. För mer information om företaget och koncernen gå in på www.arecometals.se