PR & Communications Manager till Anders Hedin Invest, Göteborg

PR & Communications Manager till Anders Hedin Invest, Göteborg

Snabbfakta
Anders Hedin Invest Group söker en operativ affärskunnig PR & Communications Manager. Du är strategiskt ansvarig för Corporate Communication för hela koncernen som driver verksamhet i Sverige, Norge, Belgien, Tyskland och Schweiz. I den här rollen kommer du att vara en viktig affärspartner till ledningsgruppen och är drivande inom både intern- och extern kommunikation. Du säkerställer att budskapet är konsekvent och engagerande och samtidigt bygger på igenkänning av varumärket. Du är kommunikationsavdelningen.

Denna roll är avgörande när det gäller att kontinuerligt utveckla Anders Hedin Invest Groups fortsatta tillväxt och ledande ställning genom att driva utvecklingen av företagets varumärke.

Dina arbetsuppgifter
Du är sammanhållande för intern- och extern kommunikation. Du tar fram högkvalitativt innehåll och ser till att det gemensamma budskapet når alla intressenter och partners för hela Anders Hedin Invest Group. I uppdraget ingår att hjälpa koncernen med att tydliggöra sitt uppdrag, kombinera sina många visioner och värdegrunder i ett sammanhängande budskap till intressenterna.

Dina huvuduppgifter inkluderar också att skapa informativt innehåll, pressmeddelanden, nyhetsbrev och presskits och andra mediemöjligheter för att dela företagets varumärke men också att följa och övervaka varumärket i press och hantera press- och mediakontakter. Du arbetar med story-telling, både utformning och implementering, förbättrar informationsflöden, lyfter prestationer och hjälper medarbetare och externa intressenter att hålla sig informerade om företagets senaste nyheter.

Vad vi erbjuder dig
En roll där du har ett nära samarbete med ägare och ledningsgrupp och där du får stora möjligheter att skapa din egen framgång i företaget. Du arbetar nära marknadsavdelningen och du är primär kontakt med media och journalister, såväl nationellt som internationellt. Rollen är ny och i mångt och mycket ett oskrivet blad så här trivs du som inte har behov av att andra sätter strukturen för dig.

Vem är du?
Du har relevant utbildning inom kommunikation eller relaterade områden, och flera års erfarenhet av företagskommunikation eller PR och är en duktig skribent. Du kommer med fördel från ett börsnoterat, entreprenörsdrivet bolag. Det är viktigt att du har stark förståelse för ledande kanaler och influenser för att engagera mottagarna med övertygande innehåll och idéer. Du har bevisad förmåga att arbeta med chefer och expertis för att påverka och ge råd om kommunikationsstrategier.

Då dagens kommunikation kräver förståelse för den digitala utvecklingen, samt ökade förväntningar på hållbarhet och samhällsansvar, ser vi gärna att du har kännedom om detta. Vidare ser vi gärna att du är van att hantera media och har ett nätverk med media och journalister redan idag.

Du hanterar engelska och svenska flytande i tal och skrift, och kan du ytterligare språk är detta meriterande.

Eftersom detta är en mycket synlig roll i ledningsgruppen krävs att du har en förmåga att engagera och är uthållig, socialt säker samt beslutsam och handlingsinställd. Du är utmärkt duktig på muntlig och skriftlig kommunikation med en speciell förmåga att berätta historier på ett tydligt, spännande och effektivt sätt.

Ansök hos Jerrie
Välkommen med din ansökan via jerrie.se senast den 3e juni. Har du frågor? Kontakta gärna rekryteringskonsult Helene Hagman, 0708-204704, helene.hagman@jerrie.se, Linkedin

Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Marknadsföring, PR & Kommunikation
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Jerrie AB
Sista ansökningsdag 3 juni 2020 (1 dag kvar)

Om arbetsgivaren

Anders Hedin Invest

"Koncernen skall vara en ledande partner för att tillfredsställa marknadens behov av fordonsrelaterade tjänster. Kundnytta skapas genom hög tillgänglighet, servicenivå och leveranssäkerhet. Samarbetet med kunder och leverantörer skall leda till långsiktig lönsamhet för fortsatt utveckling."

Från noll till tjugoåtta miljarder.

Genom vidare förvärv växte under åren Anders Hedin Invest fram. Koncernen är till 100 % privatägt och verksamheten består av att förvalta och utveckla dotterbolagen främst inom fordonsbranschen. I skrivande stund, 2018, ingår bland annat I.A. Hedin Bil (till 91%), Hedin Automotive AS, Bavaria Sverige, Mabi Rent AB, Klintberg & Way AB och Car to Go Sweden AB i koncernen. Utöver dessa, har vi även investerat i bolag utanför bilbranschen som vi äger helt eller delvis. Några exempel är Tuve Bygg AB, Consensus Asset Management AB, Hedin IT och Ripam Invest AB.