Om företaget

Amerikanska Gymnasiet grundades 2015 och är en pedagogiskt styrd verksamhet. Ägargruppen och styrelsen består i majoritet av skolledare. Vi arbetar kontinuerligt och uteslutande med pedagogisk utveckling för att våra elever och medarbetare skall få förutsättningar att nå sin fulla potential.

Allt som sker på skolan utgår från våra fyra grundvärderingar: Courage, Kindness, Knowledge & Curiosity, och Grit. I klassrum och i korridor så kännetecknas möten mellan elever och personal av beteenden som härleds från dessa. Kunskap grundas ur nyfikenhet och i våra klassrum ska du alltid mötas av engagerade lärare och klasskamrater.

Amerikanska Gymnasiet i Göteborg har ca 500 elever och skolan är belägen i Gårda i två år till. Vi bygger just nu i samarbete med Serneke och Hemsö en helt unik skolbyggnad, som blir granne med Karlatornet, där vi flyttar in till skolåret 2024. Amerikanska Gymnasiet Göteborg är bara i början på en fantastiskt spännande resa och vi har mycket höga ambitioner.

Dina arbetsuppgifter

Rektorsrollen vid Amerikanska Gymnasiet innebär ett transparent och nära samarbete med såväl lärare på skolan, rektorskollegor på andra skolor som med huvudman genom den nationella ledningsgrupp för Amerikanska Gymnasiet som du kommer att ingå i.

Vi har ett välutvecklat systematiskt kvalitetsarbete där du som rektor har en mycket viktig roll att i samarbete kunna analysera och att ta fram förslag till utveckling. Detta kvalitetsarbete leder du tillsammans med dina medarbetare och elever i förändring. Vårt utvecklingsarbete är kontinuerligt och är en av de viktigaste uppgifterna du har som rektor hos oss.

Din profil

Nu söker vi dig med hjärta, mod och laganda som vill följa med oss på en fantastiskt spännande resa!

Vi söker dig med tidigare erfarenhet som skolledare med ett stort intresse för gymnasieverksamhet. Du har en pedagogisk examen och rektorsutbildningen ser vi som meriterande. Vidare är du väl förtrogen med skolans styrdokument, har erfarenhet av arbete med elevhälsa samt att alltid ta ansvar med elevernas bästa i första rummet.

En av nycklarna till framgångsrik utbildning är ett medvetet och professionellt ledarskap. Vi söker dig som utövar detta i linje med vår devis "Ramar & Kramar" som innebär ett tydligt ledarskap och tydliga spelregler i kombination med en stark omsorg om varje individ och dess utveckling. Med hjälp av din energi, lyhördhet och uthållighet har du lätt för att engagera och skapa delaktighet mot gemensamt satta mål. Teamwork och transparens är dina ledord.

Du är en trygg och stabil ledare som drivs av möjligheten att påverka, är handlingskraftig och lösningsinriktad genom ditt positiva förhållningssätt. När tempot är högt har du förmågan att planera och prioritera din tid effektivt utifrån verksamhetens och elevernas bästa. Du levererar vad du lovar, och strävar efter att nå resultat med högsta möjliga kvalitet.

Tillträde enligt överenskommelse. Läs gärna mer om oss här: www.amerikanskagymnasiet.se/goteborg

Ansökan

Är det dig vi söker? Vi arbetar löpande med rekryteringsprocessen så skicka in din ansökan redan idag!
Sök tjänsten via: www.clockworkpersonal.se/lediga-jobb

I denna tillsättning samarbetar Amerikanska Gymnasiet med Clockwork Skolbemanning & Rekrytering, som sköter hela processen. Vid frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvarig chefsrekryterare, Sofi Centerman sofi.centerman@clwork.se eller Björn Kullgard, bjorn.kullgard@clwork.se.
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Utbildning, Administration & Ledning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 22 maj 2022 (4 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Clockwork Skolledare rekryterar och bemannar rektorer över hela Sverige. Med stora upparbetade kandidatnätverk och fokus på hög kvalité har vi snabbt fått förtroende av Sveriges största utbildningsföretag och kommuner.
Vi är inte ytterligare ett bemanningsföretag, vi är Clockwork - och vi kan skola! Vi har själva bakgrund som skolledare, så när ni samarbetar med oss får ni all vår kompetens på köpet.

Läs mer om vår resa: www.clockworkpersonal.se/skolbemanningochrekrytering