Key Account Manager specialprofiler / Aluminium Till vårt kontor i Göteborg

Key Account Manager specialprofiler / Aluminium Till vårt kontor i Göteborg

Vill du jobba med framtidens metall och ett företag som erbjuder industrin flexibla och långsiktiga lösningar inom supply chain? Då kan du bli vår kollega hos Skandinaviens ledande leverantör av aluminium.

Med placering på vårt kontor i Göteborg söker vi dig som har några års erfarenheter av försäljning. Tillsammans med vår Produktchef och övriga medarbetare har du i uppgift att stärka och vidareutveckla vår position i Sverige inom extruderade specialprofiler i aluminium.

Som Key Account Manager får du ansvaret för att utveckla din egen kundportfölj, där du initierar och driver försäljning av kundspecifika produkter baserat på know-how inom aluminium.

Dina arbetsuppgifter
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter blir att upparbeta en långsiktig försäljning till både existerande och nya kunder som förbrukar specialprofiler i aluminium. Det är ett mycket varierande jobb med ett stort fokus på försäljningsaktiviteter och leverantörskontakter. Du kommer att medverka under hela försäljningsförloppet från förhandling hos leverantör och kund, till uppföljning av leverans hos kund.

Dina uppgifter kommer att inkludera:
  • Ett stort eget kommersiellt ansvar med hög grad decentraliserat beslutsfattande
  • Strategisk utveckling av kundportföljen
  • Lösningsorienterad försäljning med hög grad av flexibilitet för att möta kundönskemål
  • Utarbetande av budget och potential på enskild kund
  • Medverkan till förberedelse av säljstrategi och aktivitetsmål
  • Leverantörskontakter - både med besök och annan daglig interaktion
Som Key Account Manager på Alumeco är du således en liten entreprenör i en stor, dynamisk och global organisation. Du får en helhetssyn på hela produktflödet från inköp till försäljning mot slutkund. Viktiga kundgrupper finns inom energi, bygg-, möbel och fordonsindustrin.

Din bakgrund
Vi söker dig som trivs med att uppsöka nya kontakter och kunder inom den svenska industrin men som även trivs med att jobba med långsiktiga relationer. Du skall förutom ett starkt säljfokus ha ett visst tekniskt intresse, kunna läsa av produktionsritningar och behärska engelska i tal och skrift.

Du har en eftergymnasial utbildning inom ekonomi, teknik eller försäljning och relevant praktisk erfarenhet och är väl förtrogen med MS Officepaketet, CRM - och ERP system (SAP).

Som person är du en utåtriktad och social individ och en lagspelare som tillsammans med övriga kollegor hjälper till att skapa en informell, trevlig, dynamisk och resultatinriktad miljö.

Hos oss
Alumeco erbjuder en dynamisk position med unika personliga och yrkesmässiga utmaningar i en internationell, informell och attraktiv arbetsmiljö. Det finns en tydlig tillväxtstrategi och fokus på den enskilda medarbetaren, med en platt ledningsstruktur och korta beslutsvägar.

Vi ser fram emot din ansökan och CV snarast möjligt, men senast den 1:e juni (2022).

Har du några frågor omkring befattningen eller företaget är du välkommen att kontakta produktchef Robert Carlsson på telefon 0708 55 77 27 alternativt via e-mail rca@alumeco.se.

För ytterligare information om företaget besök vår hemsida www.alumeco.se.

Alumeco är en stark internationell handelskoncern, specialiserad inom metaller och bygger på engagerade och framtidsorienterade medarbetare. Vi har en tydlig tillväxtstrategi med fokus på utveckling av nya koncept och kompetensutveckling av våra anställda.

Koncernen har en omsättning på ca. € 600 milj. och sysselsätter 1000 anställda över hela världen. Som global leverantör och samarbetspartner har Alumeco ett omfattande och internationellt nätverk samt en rad dotterbolag i Europa och Kina.

I Sverige har vi en omsättning på 1 600 MSEK per år och ca. 40 engagerade medarbetare, vi finns representerade på 6 platser i Sverige.
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Försäljning
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag Löpande (59 dagar kvar)