Teknisk säljare till Alnova Balkongsystem AB, Göteborg

Teknisk säljare till Alnova Balkongsystem AB, Göteborg

Alnova Balkongsystem startade som mekanisk verkstad 1979, började med balkonger 1989 och har sedan dess nått en framträdande position på den svenska marknaden. Alnova tillverkar och marknadsför egenutvecklade balkonginglasningar, räcken, skärmar, tak och balkongsplattor.

Företagets ledord är att leverera kvalitativa, kundanpassade och kompletta balkongsystem
Valmöjligheterna är i det närmaste obegränsade och Alnovas system passar de flesta hus och miljöer.
Företaget omsatte 2021 ca 163 miljoner och har drygt 65 anställda med kontor, tillverkning och utställning i Hisings Kärra/Göteborg. Projektkontor finns i Älvsjö och Malmö

Vill du vara med i teamet som skall fortsätta att utveckla Alnova Balkongsystem till att bli Sveriges bästa balkongleverantör? Har du dessutom erfarenhet från att driva teknisk och strategisk försäljning inom byggsektorn? Då har vi tjänsten för dig. Vi erbjuder dig ett arbete i en miljö som är väldigt öppen och välkomnande. I företaget finns goda möjligheter till utveckling.

Om tjänsten
I rollen som teknisk säljare på Alnova Balkongsystem får du en central roll där du direkt bidrar till företagets utveckling och fortsatta lönsamhet. Du kommer att tillhöra ett säljteam där du ansvarar för ett stort antal egna samt gemensamma kunder. I nära kontakt med dina kunder så guidar och vägleder du dem till bästa möjliga lösning för det specifika projektet.
Tillsammans med övriga medarbetare i teamet och försäljningschef så hjälper du kunderna att driva projektet framåt genom att presentera den bästa fasadlösning som är möjlig, och därigenom generera en affär. I rollen bearbetar du både befintliga kunder men har även fokus på nykundsbearbetning för att ytterligare bredda företagets kundportfölj.

Du kommer att arbeta nära dina kollegor (inom sälj och projektledning) och vi ger dig en gedigen introduktionsutbildning, löpande utbildning på våra produkter samt löpande säljutbildning, säljutveckling och coaching. Tjänsten utgår från kontoret i Älvsjö. Resor i tjänsten inom Sverige förekommer och då framför allt till huvudkontoret i Göteborg.

Vi söker dig som
Vi söker dig med minst 3 års dokumenterad erfarenhet som säljare, gärna i en säljroll inom bygg, konstruktion eller fastighet. Vi ser gärna att du har arbetat med offertberedning, orderhantering, försäljning alternativt arbetat i en supportfunktion där service och kundkontakt har stått i fokus.
Du som söker har en god datorvana, körkort, gymnasieutbildning och hanterar svenska flytande, i både tal och skrift. Meriterande är kunskaper i affärssystemet Pyramid, eller annat liknande CRM system.

Du är en lagspelare och med din positiva energi skapar du goda relationer med såväl kunder som kollegor. Du tycker om den dagliga kontakten med våra kunder och du har stort kundfokus. Vidare förstår du också hur viktigt det är att vara noggrann och strukturerad. Givetvis har du god social kompetens och en förmåga att bygga upp samt underhålla långsiktiga kundrelationer. Därtill en förmåga att hålla en hög aktivitetsnivå för att nå uppsatta försäljnings- och resultatmål.

Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning. Känner du att detta låter som en intressant utmaning och vill vara med på vår satsning in i framtiden så är du varmt välkommen med din ansökan!

Välkommen att skicka in din ansökan senast 1 augusti. Intervjuer kommer ske löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan 1 augusti.
Vid frågor kontakta försäljningschef på stefan.nilsson@alnova.se
Respektera ej telefonsamtal i första läge då tid ej finns för detta!
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Bygg & Hantverk, Försäljning, Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://alnova.se
Sista ansökningsdag 1 aug 2022 (35 dagar kvar)