Teknisk säljare

Teknisk säljare

På Alimak finns en ambitiös målsättning att fortsätta utveckla verksamheten för att befästa vår position som världsledande tillverkare av hissar för bygg- och industrisektorn. På denna resa behövs nu en utåtriktad och driven person med god teknisk kompetens som vill ta rollen som säljare för Norden.

Arbetsuppgifter
Din uppgift blir att uppsöka nya kunder men främst vårda och utveckla befintliga relationer med ambition att hitta affärsmöjligheter inom affärsområde eftermarknad. I rollen blir du ansvarig för hela säljprocessen där du representerar våra produkter och tjänster vad gäller industrisektorn i Norden. Arbetet är varierat där du självständigt planerar för din vardag, från kundkontakten via telefon, mail, virtuella eller fysiska möten till upprättande av offertskrivning samt avtalsförhandling. Rollen kräver att du följer utvecklingen avseende nya aktörer, trender, teknik, prisinformation, konkurrenssituation och regler, etc. Det förväntas att du bidrar med teknisk kompetens och har god förståelse för allmänna tekniska principer, men även specifikt för nuvarande hisstandard och direktiv eller andra förordningar kopplade till leveransen av våra produkter. Som säljare har du självklart goda kunskaper om Alimaks produkt- och tjänsteportfölj.

Tjänsten kräver att du är mer ute på kundbesök än på din stationerade kontorsplats vilket innebär regelbundna resor inom Sverige men även hela Norden, placeringsort är Göteborg alternativt Borås.

Kvalifikationer
Du har en teknisk högskoleutbildning alternativt förvärvat arbetslivserfarenhet som ger ett stort fackmässigt kunnande inom området så som exempelvis ett arbete som servicetekniker inom hissbranschen. Genomgången säljutbildning är meriterande. Du har tidigare dokumenterade kunskaper inom teknisk försäljning av produkter inom industri- eller byggbranschen, gärna från den nordiska marknaden. Det är även meriterande om du har goda erfarenheter av att läsa avtal och förhandla. Du kan uttrycka dig flytande i tal och skrift både på svenska och engelska, besitter god datorvana samt innehar B-körkort.

Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du är driven, självständig, noggrann och strukturerad. Som säljare hos oss kommer du att ha daglig kontakt med våra kunder och arbeta med att bygga långsiktiga relationer. Därför måste ditt intresse i möten med andra samt känsla för service och teknik vara naturlig och självklar. Som person är du därför utåtriktad och har lätt för att ta kontakt, interagera och samarbeta med andra människor.

Erbjudande
Hos oss samarbetar olika människor, bland annat innovativa ingenjörer, affärsexperter, drivna ledare och andra specialister för att utveckla nästa generations produkter och tjänster. Alltid med säkerhet, kvalitet och teknik i fokus. Medarbetarnas samlade färdigheter är avgörande för vår framgång och vi är måna om att ge alla chansen att utvecklas inom sitt område, förverkliga sina drömmar i yrkeslivet och växa som individer. Vi är övertygade om att en god balans mellan arbete och fritid leder till välmående, motiverade och produktiva medarbetare och det är något vi strävar efter.

Vill du veta mer
Kontakta René Nispeling, försäljningschef för Industridivisionen Europa, på telefon 070-33770213.

Ansökan
Ansökan bestående av ett personligt brev och CV skickar du till HR-chef Anna Eriksson-Ek via e-post: anna.eriksson-ek@alimakgroup.com

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. Ansökningarna kommer att behandlas löpande, men med sista ansökningsdag den 7 mars. Tjänsten avser heltid och är en tillsvidareanställning med tillträde efter överenskommelse.
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Försäljning, Teknik & Ingenjör, Teknisk rådgivare & Försäljningsingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 15 apr 2021 (46 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Alimak Group är en världsledande leverantör av vertikala transportlösningar för professionellt bruk. Med en global räckvidd som sträcker sig över 100 länder erbjuder koncernen produkter och oöverträffade service- och supportlösningar som leder till förbättrad säkerhet, produktivitet och resurseffektivitet under varumärkena Alimak, CoxGomyl, Manntech, Avanti och Alimak Service.

Koncernen har en installerad bas på mer än 70 000 hissar, plattformar, servicehissar och byggnadsunderhållsenheter runt om i världen. Koncernen grundades i Sverige 1948 och har sitt huvudkontor i Stockholm, 11 produktions- och monteringsanläggningar i 8 länder och 2 000 anställda runt om i världen.