Requirement Analyst till Alektum Group

Requirement Analyst till Alektum Group

Alektum Group är ett familjeägt, europeiskt kunskapsföretag i finansbranschen. Från huvudkontoret i Göteborg expanderar vi snabbt med tjänster inom information-, finans- och inkasso. Vi förser våra kunder med information och rådgivning för att minimera kreditrisker och skapa möjligheter för ökad likviditet samt effektivare fakturahantering. Together We enable more opportunities for companies and people. With care.

Våra kärnvärden, kvalitet, effektivitet, enkelhet och innovation, driver oss att hjälpa våra kunder att bli mer lönsamma och deras affärer att växa. Samtidigt bidrar vi till ökad förståelse om våra kunders kunder. Vi är cirka 500 anställda i 16 länder och omsätter 600 miljoner kronor, med god lönsamhet.

Om tjänsten

Som Requirement Analyst på Alektum Group kommer du ha en nyckelroll i organisationen där du kommer agera som en länk mellan verksamheten och vår IT-avdelning. För att kunna fånga våra krav på IT-system behöver du kunna sätta dig in i rollen som användare. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer bestå av att estimera tid, pris och IT-resurser för önskade IT-utvecklingsprojekt.

Inför projektstart kommer du som Requirement Analyst ha tätt samarbete och avstämningar med olika avdelningar beroende på projektets form. Du kommer att sammanställa idéer och omvandla våra behov till realiserbara krav. I din roll kommer du att vara helt självgående i att förstå projektets innehåll, göra en grov uppskattning om vad som behöver byggas för att nå ett resultat.

Du kommer även att...
  • Vara motpart till PMO (Project Management Office) för olika avstämningsmöten kring status, återkoppling och information om nya projekt-önskemål.
  • Skriva användarspecifikationer som tillsammans med exempelvis vår UX-designers designkoncept kommer ligga till grund för beslutsunderlag för vår ledningsgrupp.
  • Uppdatera TFS med samtliga projekt och skapa milestones efter möten där CIO:n fördelar projekt.
  • Uppdatera TFS med bugg-fix eller nya önskemål om utveckling kopplade till applikationer/projekt som kommer in via exempelvis servicedesk.
  • Underhålla Gantt-scheman för pågående projekt.
VEM ÄR DU?

Vi söker dig som är affärsinriktad, med hög servicekänsla och har fokus på kvalitet i både utförande och leverans. Du har goda analytiska färdigheter med förmågan att både prioritera och planera arbetsuppgifter på ett strukturerat sätt.

Som person trivs du med att samarbeta med människor på olika nivåer i vår organisation och har förmågan att se såväl helheten som sammanhang. Vi ser att du har goda kunskaper i svenska och engelska, såväl muntligt som skriftligt.

För att lyckas i din roll så tror vi att du har tidigare erfarenhet av liknande roller och har relevant högskoleutbildning inom systemutveckling eller IT. Meriterande är om du har tidigare erfarenhet från finansbranschen.

Varför Alektum Group?

På Alektum Group både uppmuntras det och ges möjligheten för de anställda att växa och utvecklas internt! Man får vara högt involverad i utveckling av metodik och verktyg och får mycket ansvar för hela sin lösning, utveckling, testning, lansering, utbildning och support. Vi är ett ungt företag med bra stämning och högt i tak. Börjar du hos oss hamnar du i ett företag som sätter uppfinningsrikedom och innovation mycket högt. Vi är centralt belägna på Nils Ericsonsgatan 17 i Göteborg, på bekvämt gångavstånd från Centralstationen.

För information:
Vi vill ha din ansökan så snart som möjligt. Urval och intervjuer sker löpande. I denna rekrytering samarbetar vi med Dfind IT. Registrera din ansökan via www.dfind.se/it. Vid frågor kontakta ansvarig rekryteringskonsult Sara Zinad 0733 - 43 43 06 Sara.zinad @dfind.se

Uppdragsgivare:
Alektum Group

Ort:
Göteborg

Omfattning:
Heltid
Mer info
Kontaktperson Sara Zinad
Telefon 0733434306
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Data & IT
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Dfind IT
Sista ansökningsdag 30 nov (44 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Har du ett intresse av att översätta affärsbehov till högkvalitativa IT-lösningar? Har du förmågan att dra övergripande slutsatser om hur enkelt eller komplicerat ett visst behov är att realisera? Vill du dessutom arbeta med ett glatt, härligt gäng? Ansök redan idag!