Redovisningsekonom till Albireo

Redovisningsekonom till Albireo

För vår kunds räkning, Albireo, söker vi nu en Redovisningsekonom till deras kontor beläget med vacker utsikt över Slottsskogen.
Vill du gå till jobbet och känna att du bidrar till någonting stort? Albireo är ett biomedicinskt företag med inriktning på att utveckla nya mediciner för att behandla barns leversjukdomar. Forskningen innefattar även andra lever-/tarmsjukdomar och störningar. Albireo är börsnoterade på Nasdaq.

Arbetsbeskrivning:
Tjänsten innefattar bland annat arbetsuppgifter så som in- och utbetalningar, avstämningar, upprättande av bokslut, prognos- och budgetarbete, årsredovisning, moms- och skattedeklarationer samt att säkerställa att all redovisning och rapportering baseras på korrekt och riktig information. Du kommer vara en nyckelperson i att förbereda och uppdatera SOX samt ha kontakt med revisorer och bank utöver dina kollegor i Göteborg och Boston.
Erfarenhet av IFRS och US GAAP är meriterande och du behöver vara flytande på engelska och svenska i tal och skrift.

Profil:
Vi söker en redovisningsekonom som gillar att jobba brett. Du är en proaktiv person med ett starkt driv och engagemang och du trivs i en miljö där du kan göra skillnad. Som person är du kommunikativ och gillar att arbeta högt som lågt. Du är trygg med din kunskap, självständig och vill bidra med din positiva energi till dina kollegor.

Bakgrund:
Vi söker dig som är civilekonom eller motsvarande med några års erfarenhet av att arbeta med redovisning, gärna med erfarenhet från internationella företag. Du är van vid att arbeta med rutiner, noggrannhet och struktur.

Välkommen in med din ansökan (CV och personligt brev) snarast då vi arbetar med löpande urval.
Mer info
Kontaktperson Jeanette Liljeblad
Telefon 0767760190
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Ekonomi, Redovisningsekonom
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av A-Finance
Sista ansökningsdag 31 maj 2019 (41 dagar kvar)