Har du en passion för färg och planering? Vill du jobba i en internationell arbetsmiljö och vara en del av vår ambition att vara världsledande inom färg- och ytbehandlingar? Då kanske det är du som är vår nya Production Scheduler på vår site i Angered?

Varför ska du jobba på AkzoNobel?
Hos oss på AkzoNobel möts du av en varm och välkomnande atmosfär, där vi tillsammans arbetar för att ständigt nå målet att vara världsledande inom färg-, lim- och ytbehandlingar. Med fokus på mångfald och innovation arbetar vi aktivt med våra medarbetare för att du ska trivas och utvecklas kontinuerligt. Detta ligger även till grund för att vi är utnämnda till årets Karriär Företag 2022. Vi erbjuder dig en internationell arbetsmiljö där du får ta dig an givande och utmanande projekt som vidgar dina sinnen och utmanar din företagsamhet. Du kommer att arbeta med kompetenta och likasinnade kollegor som delar din inställning och entusiasm. Välkommen till oss!

Vad kommer du att arbeta med?
I tjänsten som Production Scheduler kommer du att tillhöra produktionsplaneringen i Angered, som är ansvarig för planeringen på vår site i Angered. Du är ansvarig för att det dagliga planeringsschemat skapas och uppdateras i syfte att minimera kostnader, maximera effektivitet och förbättra och upprätthålla ledtider. Du kommer även ansvara för att upprätthålla höga kundservicenivåer med interna och externa kunder. Du kommer dagligen stötta produktionen med att prioritera partier, vilket innebär att du kommer fatta beslut om vilken sats som ska tillverkas, fyllas eller försenas. Vi jobbar även för att förbättrar de nyckeltal vi ska följa på anläggningen och inom koncernen.

Dina arbetsuppgifter kommer att innefatta följande:
  • Daglig och veckovis produktionsplanering.
  • Kontroll och uppföljning av produktionsresultat där man aktivt identifierar brister och skapar förbättringsaktiviteter.
  • Inleda och planerar in övertid.
  • Uppdatera och förbättra processer i SAP.
  • Daglig kommunikation med Angered Lab för ändringar och kontroller av produkter.
  • Samverka med planeringsavdelningen i Spanien och inköpsavdelning i Sverige för att få en välfungerade produktionsverksamhet.
  • Daglig kommunikation med operatörer och produktionschefer.
  • Uttryckning av tillverknings order samt avslutning av all orderhantering från produktionen.
  • Utföra kontroller på råvaruleveranser inför planering av verksamheten.
Tjänsten är en visstidsanställning med möjlighet till tillsvidareanställning. Du kommer vara placerad på vår site som ligger i Angered, Göteborg och rapportera till Produktionschefen.

Vem är du?
Du som person är varm, ödmjuk och prestigelös med en stark teamkänsla. För att bli framgångsrik i rollen bör du vara noggrann, analytisk och målfokuserad. Du kan arbeta självständigt och tar egna initiativ. Du är handlingskraftig och tar ansvar för ditt arbetsområde. Eftersom tjänsten samverkar med kringliggande funktioner ställs höga krav på att du fungerar bra i team, är serviceinriktad och har lätt för att kommunicera.

Vi ser gärna att du har en eftergymnasialutbildning inom inköp, logistik, distribution eller produktion med minst ett par års erfarenhet av likande arbetsuppgifter av produktion eller planering. Du har en fallenhet för att sätta dig in i olika system och behöver ha mycket goda kunskaper i Excell. Det är meriterande om du tidigare har arbetat i SAP. För tjänsten krävs det mycket goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och i skrift.

Din ansökan
Vi välkomnar människor från alla olika bakgrund som ser hållbarhet, säkerhet och innovation som viktiga principer. Tveka inte, ta steget och lämna in din ansökan redan idag för din chans att få jobba tillsammans med oss!

Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via email eller telefon.

För ytterligare information om tjänsten, vänligen kontakta Petri Örn, Produktionschef, +46 31928630.
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Industri & Anläggning, Industri & Produktion
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Sista ansökningsdag 23 juli 2022 (28 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

På International Färgs moderna fabrik i Angered utanför Göteborg tillverkar vi skyddsfärger till broar, vindkraftverk, sportarenor med mera under varumärket International, vi är världsledande inom skyddsfärger. International Färg är sedan 1998 en del av AkzoNobel-koncernen. På anläggningen finns även sälj- och marknadskontor för våra tre affärsområden: Marine & Protective, Yacht och Powder Coatings i Norden. Vi är cirka 150 stolta medarbetare som tillsammans representerar ett stort antal olika nationaliteter, tillsammans arbetar vi för att göra vår värld lite mer färgglad.