Är du driven, kundfokuserad och har passion för försäljning och affärsrelationer? Är du en lagspelare som trivs i en verksamhet där det finns ett starkt fokus på samarbete mellan kollegor och funktioner för att uppnå resultat? Då kanske du är vår nya kollega inom försäljning mot proffssegmentet (PRO-segmentet).

Du kommer ingå i ett härligt och engagerat team på totalt 12 säljare som befinner sig utspridda i hela landet.

Vad kan AkzoNobel erbjuda dig?
Hos oss på AkzoNobel möts du av en varm och välkomnande atmosfär, där vi tillsammans arbetar med fokus på innovation och hållbarhet, för att nå målet att vara världsledande inom färgindustrin. Mångfald berikar våra arbetsplatser och vi arbetar aktivt tillsammans med våra medarbetare för att de ska trivas och utvecklas. Vi arbetar strategiskt för att bli en bättre arbetsgivare. Detta resulterar bland annat i att vi är utnämnda till ett av Sveriges Karriärföretag och har fått Top Employer certifiering 2022. Vi erbjuder dig en internationell arbetsmiljö där du får ta dig an givande och utmanande arbetsuppgifter som vidgar dina vyer och utvecklar dig i din roll. Du kommer att arbeta med kompetenta och likasinnade kollegor som delar din inställning och entusiasm. Välkommen till oss!

Vad kommer du att arbeta med?
Som säljare inom vårt PRO-segment är du ansvarig för försäljning av Nordsjös produkter på Västkusten (ej söder om Varberg). Kundsegmentet är målerier där du arbetar för att vårda befintliga kunder i ditt distrikt men till stora delar också öka marknadsandelar genom nykundsbearbetning i distriktet. Denna roll ska även bearbeta beslutsfattare och fastighetsbolag. Distriktet du hanterar sträcker sig mellan Trollhättan, Kungsbacka, Borås, Allingsås och Göteborg.

Du planerar självständigt dina säljaktiviteter och bygger starka relationer med kunder genom effektiv bearbetning, förståelse för kundens verksamhet och de utmaningar som de har. Som säljare är du också delaktig för att binda samman andra funktioner inom Nordsjö för att skapa mervärde för våra kunder.

Detta är en tillsvidareanställning med start omgående. Placeringsort är flexibel då du utgår från hemmet men vi ser gärna att du bor någonstans på västkusten. Du kommer rapportera till Sales Manger PRO Sweden.

Vem är du?
Som person är du ytterst självgående, har självdisciplin och trivs med eget ansvar. Du är strukturerad i ditt sätt att arbeta och förstår vikten av att planera dina aktiviteter, samt rapportera utfallet av dem. Driftig, kundfokuserad och prestigelös är ord som beskriver dig. Du kan leverera resultat genom att motivera och utveckla dina kunder genom en professionell, seriös och ärlig attityd. Du har tidigare visat prov på att du är bra på att bygga långsiktiga relationer och har förmågan att kommunicera med många olika typer av människor och kunder. Du trivs i en verksamhet där det finns ett starkt fokus på samarbete mellan kollegor för att uppnå resultat. Vi ser gärna att du tidigare arbetat mot entreprenörer, samt att du har gedigen säljerfarenhet med kundskap inom marknad. Du har sinne för affärer och du är van att arbeta med långsiktiga relationer. Har du kunskaper och erfarenheter av våra produkter eller erfarenhet inom branschen är detta meriterande men det viktigaste är dina personliga kvalifikationer och din erfarenhet av sälj.

Du har en gymnasieutbildning samt tidigare erfarenhet av försäljning med en god teknisk förståelse. Det är till fördel om du har erfarenhet inom vår bransch, antingen inom försäljning eller som målare. Det krävs att du har god data/IT vana då vi använder oss av flera system och MS Office. Du har goda kunskaper i engelska i tal och skrift, då det är vårt koncernspråk.

Din ansökan
Vi välkomnar människor från alla olika bakgrund som ser hållbarhet, säkerhet och innovation som viktiga principer. Om du har en passion för färg, ta då steget och lämna in din ansökan redan idag för din chans att få jobba tillsammans med oss! Vi går igenom ansökningarna löpande. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via email.

För ytterligare information om tjänsten, vänligen kontakta Magnus Persson, Sales Manager PRO Sweden, magnus.persson@akzonobel.com

För mer information om rekryteringsprocessen, vänligen kontakta Karolina Möller, Junior Talent Acquisition Partner, karolina.moeller@akzonobel.com
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Försäljning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 17 nov 2022 (44 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vi levererar hållbara och innovativa färg- och ytbehandlingsprodukter som våra kunder, samhällen och miljön i allt högre grad förlitar sig på. Det är därför allt som vi gör, har sin utgångspunkt i People. Planet. Paint. I vår portfölj av varumärken i världsklass finns International, Interpon, Nordsjö och Sikkens som är betrodda av kunder världen över. Vi är verksamma i mer än 150 länder och har siktet inställt på att globalt bli industriledande i vår bransch. Det är vad du kan förvänta dig av ett banbrytande färgföretag, som har åtagit sig vetenskapsbaserade hållbarhetsmål och som arbetar med konkreta åtgärder för att kunna påverka globala utmaningar - för en bättre framtid för kommande generationer.