Payroll Professional

Payroll Professional

Vill du arbeta i ett globalt företag men med fokus på svenskalöner? Är du nyfiken som person och älskar arbetet med lön i alla dess former? Då kan det här jobbet vara ditt! Vi söker omgående en ny kollega till vårt härliga payroll team på 4 personer i Rollsbo industriområde i Kungälv – norr om Göteborg.

Vad kommer du att arbeta med?
I rollen som Payroll Administrator kommer du att ha en viktig roll i det dagliga arbetete med självständigt hantera lönadministrationen som har mer eller mindre rutinmässig karaktär. Du kommer ha kontakt med HR i hela Norden. Det finns stora möjligheter till att få utvecklas inom arbetet med lön hos oss. Du kommer ingå i ett team där alla hjälps åt och har närheten till skratt. Dina huvuduppgifter är följande:

-Löpande lönekörningar för ca 1200 svenska anställda
-Löpande uppdateringar av personalregister inklusive löner och förmåner samt adminitration av pensioner och försäkringar
-Hanterar ärendehanteringssystem
-Supportera chefer och medarbetare i diverse löne- och/eller personalrelaterade frågor
-Kontakt med mydigheter; SCB, Kronofogden och Försäkringskassan
-Följer standardiserade processer för att försäkra att korrekt master data finns i HR systemet och att proaktivt följa upp kvaliteten i master data
-Vara uppdaterad kring de lokala regelverken och arbetsrätten för att kunna ge korrekt svar på frågor som kan uppkomma
-Arbeta med ständiga förbättringar av rutiner och processer med målet att bli effektivare och öka kvaliteten på arbetet

Notera, detta är en visstidsanställning tom 2020-12-31, med start omgående och goda möjligheter till förlängning. Du kommer rapportera till People Service Manager och vara placerad på kontoret i Rollsbo

Vem är du?
Som person trivs du i en internationell miljö där kundfokus, proffessionalism och lösningsfokuserat mindset är ledord i ditt dagliga bemötande. Du har ett nyfiket förhållningssätt och sprider glädje bland dina härliga kollegor. Du känner dig trygg med att kommunicera och sammarbeta med alla nivåer inom organisationen och externt med olika myndigheter, samt är van vid att hantera konfidentiell information vilket det innebär att arbeta på en löneavdelning.

För att lyckas i tjänsten är det till fördel om du har en utbildning inom löneadministration eller motsvarande relevant erfarenhet inom området. Du har kunskap att tolka och tillämpa de regelverk och policys som finns. Du är även öppen för att lära dig de övriga nordiska lönerna. Vi använder idag Aditro lönesystem Personec L och arbetar även i SuccessFactors, SNOW och Timeronline. Det krävs därmed att du har mycket god datavana och kapasitet till att snabbt ta till dig ny teknologi. Du har mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift men även goda kunskaper i de övriga nordiska språken alt engelska för att kunna göra dig förstådd.

Vad erbjuder AkzoNobel?
Hos oss på AkzoNobel möts du av en varm och välkomnande atmosfär, där vi tillsammans arbetar för att ständigt nå målet att vara världsledande inom färg- och ytbehandlingar. Med fokus på mångfald och innovation arbetar vi aktivt med våra medarbetare för att du ska trivas och utvecklas kontinuerligt. Detta ligger även till grund för att vi är utnämnda till ett av Sveriges Karriärföretag 2019. Vi erbjuder dig en internationell arbetsmiljö där du får ta dig an givande och utmanande projekt som vidgar dina sinnen och utmanar din företagsamhet. Du kommer att arbeta med kompetenta och likasinnade kollegor som delar din inställning och entusiasm. Välkommen till oss!

Vill du vara med på vår resa? Ansök redan idag med ditt CV och personliga brev om varför du är rätt person för denna tjänst! Vi går igenom ansökningarna löpande. Vi tar inte emot ansökningar via email.

För ytterligare information om tjänsten, vänligen kontakta Ina Köhlquist, People Service Manager, +46 72 502 8296

För mer information om rekryteringsprocessen, vänligen kontakta Christina Borin, Talent Acquisition Partner, +46 76 112 8564
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Övrigt
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Sista ansökningsdag 8 feb 2020 (13 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

AkzoNobel har en passion för färg. Vi är experter i det stolta hantverket att utveckla och tillverka färg och vi har satt standarden för färg och kulörer sedan 1792. Vår förstklassiga portfölj av varumärken - inklusive Nordsjö, International, Sikkens och Interpon - är betrodd av kunder runt om i världen. Vi har huvudkontor i Nederländerna och är verksamma i över 80 länder. Våra 35 000 talangfulla medarbetare brinner för att leverera de högpresterande produkter och tjänster våra kunder förväntar sig.


Försäljningen av vår Specialty Chemicals-verksamhet förväntas vara avslutad i slutet av 2018. För mer information, vänligen besökwww.akzonobel.com.


https://brand.akzonobel.com/share/7CC5CD57-CBAB-4723-BE4F8F5CA12EA44C/