Teknisk säljare till AkzoNobel Vehicle Refinishes

Teknisk säljare till AkzoNobel Vehicle Refinishes

Responsibility

Har du erfarenhet från färgindustrin med ett kombinerat intresse av teknik och försäljning? Ser du fram emot att jobba i ett globalt företag med stor närvaro i Norden inom flera affärsområden där det finns möjligheter för dig att växa med oss?

Som säljande tekniker ansvarar du för support och service gentemot befintliga kunder samtidigt som du bearbetar nya. Du har Sverige som arbetsområde då våra kunder är spridda över hela landet vilket ger dig stor frihet i att självständigt planera ditt arbete. Samtidigt så ingår du i ett litet och sammansvetsat team som tillsammans ansvarar för att nå uppsatta mål. Stort fokus i rollen kommer att ligga på en aktiv nykundsbearbetning. Kunderna finns inom den tillverkande industrin som lastbilstillverkare, bilindustrin samt lackeringsverkstäder.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
  • Regelbundet besöka befintliga och potentiella kunder
  • Vårda kundrelationer och därmed aktivt stärka vår ställning på marknaden
  • Ge teknisk support till skadeverkstäder och återförsäljare
  • Dokumentera i och uppdatera vårt säljstödssystem
Job requirements/Candidate profile

För att lyckas i rollen ser vi att du behöver ha förståelse för industrifärg samt ett gediget intresse för vår bransch. Förståelse för lackering och/eller appliceringstekniker är viktig då du kommer möta erfarna kunder inom området men det viktigaste är dina personliga egenskaper.


Som person är du målinriktad, relationsskapande och sätter alltid kundens behov i centrum. Flexibilitet och sinne för affärer är viktiga egenskaper för att lyckas i rollen. Arbetet ställer stora krav på självständighet och du har förmåga att jobba processinriktat på ett metodiskt och strukturerat sätt.


Vi förutsätter att du har goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift samt grundläggande kunskaper i engelska både i tal och skrift, samt att du har vana av att arbeta i Officepaketet och med CRM system.


Vad kan AkzoNobel erbjuda dig?

Om du delar våra värderingar och mål, kan vi ge dig en karriär där dina kunskaper och ambitioner uppmärksammas och belönas. Du kommer att arbeta i en internationell miljö med många möjligheter att utvecklas – både personligt och yrkesmässigt. Du kommer att arbeta med likasinnade som delar din inställning och entusiasm. Genom att arbeta med AkzoNobel kommer du även att hjälpa oss att nå vår ambition – att bli förstahandsvalet för kunder, aktieägare och medarbetare över hela världen.


Ytterligare information

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Vi ser gärna sökande från Stockholmsområdet men annan utgångsort kan också diskuteras.


Vänligen ansök via vårt rekryteringsverktyg med CV och personligt brev. Vi tar inte emot ansökningar via mail. Om du behöver hjälp vänligen kontakta TalentResourcing.SE@akzonobel.com


För mer information om tjänsten, vänligen kontakta Jonas Dubow, +46708120466


För mer information om rekryteringsprocessen, vänligen kontakta Elisabet Haraldsdottir, Talent Resourcing Partner, +46 703501799


För fackliga frågor kontakta


Marianne Strömberg på telefon 08 – 503 04 102


Mer om oss

AkzoNobel Vehicle Refinishes är en av världens ledande leverantörer inom fordonsindustri och eftermarknad samt flygindustri. Vehicle Refinishes huvudkontor återfinns i Sassenheim, Nederländerna, där också de största enheterna för utveckling, tillverkning och distribution återfinns. I Norden bedrivs verksamheten i enheten Akzo Nobel Car Refinishes AB, som marknadsför och säljer varumärkena Akzo Nobel®, Sikkens® och Lesonal®. I Norden och i Sverige ligger tyngdpunkten på eftermarknaden för fordon, dvs reparationslackering av personbilar och lackering av tunga fordon.


Vi är en Nordisk affärsorganisation tillhörande AkzoNobel Performance Coatings - Vehicle Refinishes. Vårt huvudkontor och lager finns Tyresö.


Glöm inte att följa oss på LinkedIn och Facebook för regelbundna uppdateringar om intressanta tjänster och nyheter.


Som ett led i vårt arbete för en drogfri arbetsmiljö drogtestar vi alla nyanställda


Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Försäljning, Teknik & Ingenjör, Teknisk rådgivare & Försäljningsingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 5 okt (11 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

AkzoNobel har en passion för färg. Vi är experter i det stolta hantverket att utveckla och tillverka färg och vi har satt standarden för färg och kulörer sedan 1792. Vår förstklassiga portfölj av varumärken - inklusive Nordsjö, International, Sikkens och Interpon - är betrodd av kunder runt om i världen. Vi har huvudkontor i Nederländerna och är verksamma i över 80 länder. Våra 35 000 talangfulla medarbetare brinner för att leverera de högpresterande produkter och tjänster våra kunder förväntar sig.
Försäljningen av vår Specialty Chemicals-verksamhet förväntas vara avslutad i slutet av 2018. För mer information, vänligen besök www.akzonobel.com.