Specialistsäljare inom pumpar

Specialistsäljare inom pumpar

Tjänstebeskrivning

Är du engagerad, trivs bäst i mötet med kunden och har förmågan till att skapa långsiktiga relationer? Har du dessutom en bred teknisk bakgrund?
Då kan rollen som specialistsäljare på Ahlsell vara rätt tjänst för dig!

Till Ahlsell söker vi nu en specialistsäljare inom pumpar. Tjänsten som specialistsäljare är en central roll där du jobbar mot alla våra industrikunder. Ditt huvudsakliga fokus är att driva försäljningen tillsammans med våra engagerade industrisäljare. Som specialistsäljare hos Ahlsell kommer du att ingå i en central grupp av specialister inom rör, armatur & pump. Du träffar kunden efter att affärsansvariga har varit i kontakt med dem och oftast genomför ni det första mötet tillsammans. Du kommer sedan att ha flera möten för att göra en behovsanalys och sy ihop en helhetslösning som passar dem. Vi vill att du ska fokusera på det du är bra på, vilket är mötet med kunderna där du kan förmedla det breda utbud Ahlsell kan erbjuda tack vare dina goda tekniska kunskaper.

Som specialistsäljare kommer du till exempel att:
 • Besöka våra kunder och ta fram helhetslösningar inom pumpar
 • Medverka i centrala produktgrupper, hålla i interna och externa utbildningar
 • Bistå KAM vid upphandlingar, driva försäljningen av pumpar i ingångna avtal
 • Ha det övergripande ansvaret vad gäller pumputvecklingen inom industri.
 • Analysera kundunderlag och presentera bästa tekniska lösning för kunden.
 • Medverka på kundevent, mässor och andra relationsbyggande kundaktiviteter
 • Ingå i både tillfälliga och långtgående projektgrupper vid större projekt och affärer.
Krav på person

Vi söker dig som har goda kunskaper inom pumpteknik och som är nyfiken på mötet med kunden. Du som söker tjänsten bör ha en gedigen yrkeserfarenhet från industribranschen och även mycket god produktkännedom. Kanske jobbar du hos en grossist eller leverantör idag men vill kunna jobba med ett bredare utbud och tjänster samt i en mer konsultativ roll.

För att lyckas i rollen som specialistsäljare krävs vidare:
 • Goda kunskaper i det engelska och svenska språket
 • Utbildning/erfarenhet inom industri/teknik
 • Högt inre driv och engagemang
 • Körkort B
Det är meriterande om du har jobbat i en tjänst som utesäljare förut. Vi ser att du som söker är en person som gillar att både jobba självständigt och i team. Vi ställer höga krav på din förmåga att samarbeta, ta ansvar och ge bra service till både kollegor som kunder. Vad gäller försäljningen så bör din styrka vara att skapa och utveckla relationen med kunderna. Du förstår värdet av affärsmannaskap, är förtroendeingivande och har förmågan att skapa långsiktiga och positiva relationer.

Övrigt

Start: Enligt överenskommelse
Omfattning: Heltid
Arbetstid: vardagar, flexibelt
Plats: Göteborg, som utgångspunkt
Region: Sverige, med ungefär 75-80 övernattningar per år.

Om PerformIQ

PerformIQ - rekrytering av personal med egenskaper från idrott/föreningsliv, är vår samarbetspartner och vi hänvisar eventuella frågor om tjänsten till Rekryteringskonsult Camilla Aurell på 073-353 75 41. Skicka in din ansökan redan idag då intervjuer sker löpande. Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdagen.
Välkommen med din ansökan!

Sökord: utesäljare, säljare, specialistsäljare, pump, pumpar, teknik, industri
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Försäljning, Key Account Manager
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Performiq
Hemsida http://www.performiq.se
Sista ansökningsdag 4 maj 2019 (10 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vi söker en ny medarbetare som vill vara med och ta Ahlsell till nästa nivå. För att klara det behöver vi medarbetare som vill vara med och bidra med sina kunskaper och med sitt engagemang. Ahlsell handlar om människor, människor som trivs i sin roll och vill göra det där lilla extra. Vi tror att det är den inställningen som får kunden att komma tillbaka till oss gång efter gång. Vi samarbetar med de största varumärkena samt har produkter under eget varumärke. Och just det, visste du att vi också har Sveriges största säljkår, Sveriges mest besökta webshop och en logistik i världsklass? Välkommen med Din ansökan!