Säljchef - Bygg

Säljchef - Bygg

Vill du vara med och leda och driva försäljningen i en av Sveriges största grossister inom byggsektorn? Ahlsell söker en affärsdriven och teamorienterad ledare / Säljchef till region Göteborg.

Ahlsells unika kunderbjudande ger professionella användare tillgång till ett omfattande utbud av produkter och relaterade tjänster inom vatten & avlopp, värme & sanitet, ventilation, isolering, el, kyl, bygg, verktyg samt förnödenheter och personlig skyddsutrustning. Med drygt 5000 medarbetare, över 200 butiker och tre centrallager förverkligar vi varje dag vårt kundlöfte: Ahlsell gör det enklare att vara proffs!

Som Säljchef hos oss på Ahlsell utvecklar du försäljning och människor genom att involvera, lyssna, visa förtroende, ge utmaningar, bekräftelse och feedback. Du skapar en lång- och en kortsiktig plan som du driver med stort affärsfokus, förståelse och uthållighet. Du fattar beslut som stödjer företagets vision och mål.

Du leder, fördelar och utvecklar det dagliga arbetet utifrån affärsplan, säkerställer att aktivitetsplaner skapas och efterföljs så att övergripande affärs- och aktivitetsmål uppnås. Du leder och coachar ditt säljteam och tillsammans utvecklar ni löpande samarbetet med övriga segment, butiksorganisationen och butiksförsäljningen.

Som Säljchef för region väst har du också en egen säljroll för några få stora välrenommerade kunder inom segment Bygg där du driver affärer för ”One Ahlsell”. Du utgår ifrån vårt nybyggda, moderna kontor i Mölndal och rapporterar direkt till din Försäljningschef, Joachim Jungtell.

VI ERBJUDER:
 • En ledande roll i en tillväxt- och framtidsorienterad bransch - BYGG.
 • Ett attraktivt anställningspaket och en nyckelroll i vår säljorganisation.
 • En gedigen introduktion, sociala, kompetenta kollegor och stimulerande jobb.
 • Personlig utveckling i en stabil koncern, där vi också satsar på våra anställda.
 • En plats i den regionala säljledningsgruppen, där du bidrar och förstärker med frågor och idéer.
 • En kompetenspräglad, fartfylld och utvecklande arbetsmiljö.
OM DIG - ERFARENHETER & EGENSKAPER
 • Fem års försäljningserfarenhet B2B inom byggbranschen eller i snarlik affär.
 • Värdesätter långsiktiga medarbetar- och kundrelationer och är bekväm i att skapa resultat via andra.
 • Konsultativ i behovsinventering och driver team och försäljning strukturerat framåt.
 • Handlingskraftig och effektiv med god ekonomisk förståelse.
 • Resultatinriktad och modig och agerar genom konsultativa frågor.
 • Förtroendeingivande och förstår snabbt medarbetares och kunders utmaningar.
 • En lagspelande ledare som känner igen sig i Ahlsell värderingar: ansvar, öppenhet och enkelhet.
För att lyckas i rollen som Säljchef inom segment Bygg hos Ahlsell, tror vi att du kommer från byggbranschen och att du drivs av att skapa resultat genom att inspirera, leda, coacha och följa upp individer och ditt säljteam.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar vi med SalesOnlys rekryteringskonsult Kajsa Sandén. Önskas ytterligare information kring tjänsten är du välkommen att kontakta Kajsa på tel: 0735-216531 alt via kajsa.sanden@salesonly.se. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. Urval sker löpande och intervjuer genomförs under vecka 22-24.Varmt välkommen!
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Försäljning, Key Account Manager, Försäljningschef
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av SalesOnly
Sista ansökningsdag 30 juni 2021 (8 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

SalesOnly är specialister på att rekrytera säljare och säljchefer. Vår ambition är att bli nordens största affärsplattform för försäljning, framtidens försäljning. Vi bygger hållbara och lönsamma säljorganisationer tillsammans med människor som vill vara med på resan.