VAT Accountant till globalt bolag i Göteborg

VAT Accountant till globalt bolag i Göteborg

Har du erfarenhet av att arbeta med momsregistreringar inom en större koncern? Har du kunskap i SAP? Vill du få möjlighet att arbeta som VAT Accountant hos ett ledande globalt bolag? Läs mer!

Om tjänsten
Som VAT Accountant ansvarar du över att assistera ekonomer och med det dagliga ekonomiarbetet. Dagliga arbetsuppgifter innefattar bland annat att arbeta med momsregistreringar, kvalitetssäkra fakturaflödet, rapportering av Intrastat med mera

I din roll som VAT Accountant kommer dina huvudsakliga arbetsuppgifter innebära:
 • Momsregistreringar
 • Upprättande av momsdeklarationer samt rapportering till Skatteverket
 • Kvalitetssäkra fakturaflödet ur ett momsperspektiv, supporta Shared Service Center i momsfrågor
 • Rapportering av Intrastat
 • Månadsavstämningar
 • Hantera momsfrågor som löpande kommer in från verksamheten, Skatteverket samt revisorer
Om dig
Vi söker dig som har erfarenhet av liknande arbetsuppgifter och meriterande är gymnasial eller eftergymnasial utbildning inom ekonomi eller motsvarande. För dessa typer av uppdrag är det även meriterande att ha goda kunskaper i Officepaketet samt erfarenhet av att arbeta i olika affärssystem. Dessutom ser vi att du har mycket goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift.

Vidare ser vi att du är social, kommunikativ, har ett strukturerat och noggrant arbetssätt samt ett öga för siffror. Du är prestigelös, flexibel och har en väldigt god samarbetsförmåga samt ett intresse för ekonomi.

Viktigt för tjänsten är:
 • Goda erfarenheter i SAP
 • Tidigare erfarenhet av liknande arbetsuppgifter.
 • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift.
Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet

Att arbeta som konsult på Adecco
Tjänsten är en del av vår personaluthyrning. Du är anställd av oss på Adecco men arbetar ute hos våra kunder. Att vara ambulerande konsult innebär att man blir anställd av oss Adecco för att utföra arbete i kundföretag och vars arbetsplats, arbetstid och arbetsuppgifter sålunda kan variera inom ett överenskommet tjänstgöringsområde.

Om anställningen
Tjänsten som VAT Accountant är ett konsultuppdrag med start omgående. Till att börja med är uppdraget på 6 månader. Som konsult får du en anställning i Adecco Sweden.

För rätt person finns stora möjligheter att tjänsten övergår till en anställning hos vår kund.

Självklart har vi kollektivavtal. Vi vill att du ska må bra och vi erbjuder bland annat friskvårdsbidrag, rabatt på träningskort m.m. För att du ska känna dig trygg omfattas du även av försäkringar och företagshälsovård.

Adecco är världens största rekryterings- och bemanningsföretag. I Sverige finns vi på ca 50 orter och har 5000 anställda. Vår storlek gör att vi har kunder i de flesta olika branscher och en anställning som konsult hos oss leder ofta till att både ditt sociala och professionella kontaktnät växer. Då vi på Adecco samarbetar med många attraktiva företag som anlitar oss för sina personalbehov finns också chans att du erbjuds tjänster som aldrig når den öppna marknaden.

Om ansökan
Tjänsten skall tillsättas omgående och rekryteringsarbetet sker löpande. Vänligen bifoga CV och personligt brev och ansök tjänsten genom att klicka på knappen "Ansök".
 • Första steget i vår rekryteringsprocess är ett personlighetstest (MAP) som skickas till din mail efter att rekryteraren har granskat din ansökan. Adecco använder tester som en del i processen i syfte att göra en så kvalitetssäkrad och rättvis bedömning som möjligt.
 • Ansvarig rekryterare går sedan igenom inkomna ansökningar kontinuerligt och gör ett första urval.
 • Om du är en av dem som går vidare kommer du att bli kontaktad för en telefonintervju. De som går vidare efter telefonintervju får möjlighet att komma till Adecco och träffa ansvarig rekryterare för en personlig intervju.
Vänligen notera att vi i vissa av våra processer även använder videointervjuer, fler tester och andra bedömningstekniker. Om det är aktuellt i just denna process kommer du att informeras om detta.

Kontaktuppgifter
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare:

Johanna Johnsson på 08 - 100 500.

Har du frågor angående registrering, var god kontakta Adeccos Kandidatsupport: kandidatsupport@adecco.se alt. via tel: 08 - 598 980 10.

Välkommen med din ansökan!

Sökord
VAT Accountant, ekonomiassistent, moms, deklarationer, fakturaflöde, intrastat, månadsavstämningar, Adecco
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Ekonomi, Ekonomiassistent, Revision
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Hemsida http://www.adecco.se/
Sista ansökningsdag 7 dec (19 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Adecco är världens största rekryterings- och bemanningsföretag, globalt sysselsätter vi ca 3 miljoner människor under ett år. I Sverige finns vi på ca 50 orter från norr till söder och har ca 5 000 anställda. Våra kunder återfinns inom ett brett spann av branscher, alltifrån administration, ekonomi, juridik, IT och teknik till bygg och anläggning, tillverkningsindustri, hälso- och sjukvård samt life science.