Vår kund söker en Industrial IT Infrastructure Engineer!

Vår kund söker en Industrial IT Infrastructure Engineer!

Vill du vara med och sätta din prägel på vår kunds globala IoT & automationsstrategi och dessutom få arbeta med kompetenta och trevliga kollegor? Tveka då inte utan sök tjänsten som Industrial IT Infrastructure Engineer hos vår internationella kund!

Om tjänsten
Vår kund tillhör en av världens största rederikoncerner och nu söker de efter en ny kollega till IT-avdelningen som kan bidra med insikter och kunskap redan i starten av deras automationstransformation. Som Industrial IT Infrastructure Engineer kommer du förutom att stödja implementeringen av den globala IoT- och automatiseringsstrategin, också ansvara för att stödja dina kollegor i arbetet med industriell IT-infrastrukturteknik i realtid. Vidare kommer du även att delta i agil produktutveckling för att implementera nya automatiserade produkter och tjänster.

Dina huvudsakliga uppgifter kommer att vara:
 • Supportera kollegor och slutanvändare med implementering av arbetsplatsens automatiserade produkter.
 • Bidra med expertis i lösningsdesign, testning, utvärdering och idrifttagning av industriella automationssystem, applikationer, nätverk och infrastruktur.
 • Felsökning av problem relaterade till industriella nätverk och trådlösanslutning med tillhörande dokumentation av lösningar.
 • Se till att IT-dokumentation för automationsprodukter och - tjänster skapas och underhålls.
 • Övervakning och proaktivt risk- och möjlighetsarbete tillsammans med projektteamet för att säkerhetsställa riskreducering i distributionen av de automatiserade produkterna.
 • Samarbeta med underleverantörer, leverantörer och 3:e parts systemintegrationer för distribution och integration av automatiseringslösningar.
 • Supportera kollegor i dagliga IT-relaterade ärenden.
Du kommer att arbeta i ett internationellt team men tjänsten är baserad i Göteborg, du kan därmed även förvänta dig ett begränsat antal årliga resdagar, främst mellan Danmark och Sverige.

Om dig
Du är en expert inom industriell IT-infrastruktur och har praktisk erfarenhet av att arbeta inom IT i en industriell och automatiserad miljö. Som person är du en resultatinriktad och uthållig problemlösare som vet hur man kommunicerar effektivt med människor över nivåer och funktioner. Du är initiativtagande även utanför ramen av ditt eget arbete, och strävar ständigt efter att utveckla verksamheten och dess processer. För att lyckas i tjänsten är det av vikt att du behärskar svenska så väl som engelska i tal och skrift.

Vi ser dessutom gärna att du har följande:
 • En kandidatexamen inom mechatronics, electrical, electronic eller annan relevant ingenjörsdisciplin.
 • Erfarenhet av både implementering och support av industriell IT-infrastrukturteknik.
 • Ett stort intresse för sensorer, IoT och industriella styrsystem.
 • Erfarenhet av automationssystemdesign och integration i industriella miljöer.
 • Erfarenhet av att arbeta inom agila ramverk.
 • En god förståelse för ITIL-tjänstehanteringsprocesser.
Varför Adecco?
Adecco är ett av världens största rekryterings- och bemanningsföretag. I Sverige finns vi på ca 50 orter och har 5000 anställda. Vår storlek gör att vi har kunder i de flesta branscher och då vi på Adecco samarbetar med många attraktiva företag som anlitar oss för sina personalbehov finns också chans att du erbjuds tjänster som aldrig når den öppna marknaden.

Om ansökan
Är du intresserad av tjänsten så skickar du in din ansökan genom att klicka dig vidare på ansök och registrera dig på vår hemsida. Du kan också maila ditt intresse till fredrika.holm@adecco.se. När vi tagit emot din ansökan kommer första steget i processen vara ett mail med ett eller flera tester, beroende på hur din ansökningsprocess har sett ut hos oss innan. Adecco använder tester som en del i processen i syfte att göra en så kvalitetssäkrad och rättvis bedömning som möjligt.

Om du har några frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Fredrika Holm på fredrika.holm@adecco.se.

Har du några frågor angående registrering vänligen kontakta supporten via info@adecco.se.

Ser fram emot din ansökan och en vidare dialog!
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Data & IT
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.adecco.se/
Sista ansökningsdag 21 dec 2022 (18 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Varje dag gör vi skillnad. För företag, organisationer och individer. Vi ser dagligen våra konsulter och kandidater komma ut i jobb hos våra kunder. Det är anledningen till varför vi går till jobbet varje dag. Som en av världens största HR-leverantörer har vi individens utveckling och kundens behov i fokus, för vi vet hur viktigt det är för ett företags konkurrenskraft att ha rätt person med rätt kompetens på rätt plats.