Redovisningsekonom till framtida uppdrag i kommunal verksamhet

Redovisningsekonom till framtida uppdrag i kommunal verksamhet

Har du tidigare erfarenhet av att arbeta som redovisningsekonom och vill arbeta i kommunal verksamhet? Tycker du om att arbeta administrativt och att arbeta i en samhällsnyttig organisation? Är du strukturerad och värderar ett gott samarbete? Vi på Adecco söker nu flera redovisningsekonomer till framtida uppdrag inom kommunal verksamhet!

Om tjänsten

Som Redovisningsekonom inom kommunen kan din vardag komma att variera beroende på vilken avdelning ditt uppdrag utförs på men till stor del består dina arbetsuppgifter av löpande bokföring och bokslut. Du kommer arbeta i ett team där ni tillsammans arbetar för att uppfylla verksamhetens målsättningar.

I din roll som Redovisningsekonom kan dina huvudsakliga arbetsuppgifter innebära:
 • Löpande redovisning och momsrapportering.
 • Avstämningar och periodiseringar.
 • Månadsbokslut, årsbokslut och årsredovisning.
 • Kontinuerligt förbättringsarbete för att effektivisera processer.
 • Förberedning, analys och underhåll av skatteregister och inkomstdeklarationer.
 • Kontinuerligt förbättringsarbete för att effektivisera processer.
 • Framtagning och distribution av finansiella rapporter.
 • Övriga arbetsuppgifter som är vanligt förekommande på en ekonomiavdelning.
Observera att vi genom denna annons söker kandidater för framtida uppdrag. Vi får in en hel del uppdrag inom området och etablerar därför gärna kontakt med dig som skulle vara intresserad att ta dig an en ny utmaning.

Om dig

Vi söker dig som har en eftergymnasial utbildning inom ekonomi. Du bör ha tidigare erfarenhet av att självständigt arbeta med redovisning, dels med det löpande arbetet och dels med bokslut. Har du erfarenhet från offentlig eller kommunal verksamhet är det meriterande och vi ser gärna att du har god datorvana. Eftersom vår kund har ett flertal uppdrag inom redovisningsområdet söker vi både dig som är relativt nyexaminerad och dig som har mångårig erfarenhet som redovisningsekonom.

Vidare ser vi att du har god erfarenhet av att arbeta i Officepaketet, särskilt Excel. Har du även arbetat med SAP är detta meriterande. Är du även serviceinriktad, prestigelös och tycker om att skapa goda relationer bör du inte tveka med att ansöka!

Som person ser vi att du trivs i en drivande roll där du får ta ansvar. Du värderar ett gott samarbete, besitter en god kommunikationsförmåga samt har lätt för att lära dig nya system och arbetsuppgifter. Vidare är du prestigelös, flexibel och brinner för att göra ett bra arbete

Viktigt för tjänsten är att du:
 • Besitter en god allmän datorvana, i synnerhet Excel och har erfarenhet från olika ekonomisystem.
 • Har en eftergymnasial utbildning inom ekonomi, universitetsutbildning alternativt YH.
 • Behärskar såväl engelska som svenska i både tal och skrift.
Kontaktuppgifter

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare: Evelina Hjortskog via Evelina.Hjortskog@adecco.se

Har du frågor angående registrering, var god kontakta Adeccos Kandidatsupport: info@adecco.se

Välkommen med din ansökan!

Accounting Redovisning Bokföring Moms Skatt Årsredovisning Koncernredovisning
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Ekonomi, Redovisningsekonom
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.adecco.se/
Sista ansökningsdag 8 dec 2022 (7 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Varje dag gör vi skillnad. För företag, organisationer och individer. Vi ser dagligen våra konsulter och kandidater komma ut i jobb hos våra kunder. Det är anledningen till varför vi går till jobbet varje dag. Som en av världens största HR-leverantörer har vi individens utveckling och kundens behov i fokus, för vi vet hur viktigt det är för ett företags konkurrenskraft att ha rätt person med rätt kompetens på rätt plats.