Redovisningsekonom till IAC Group i Låssby

Redovisningsekonom till IAC Group i Låssby

Om rollen
Som redovisningsekonom (General Ledger Accountant) hos IAC arbetar du direkt under Fabrikscontrollern och tar ett stort ansvar för den löpande bokföringen och bokslut. Tjänsten är nyinrättad och arbetsuppgifterna tas över från kollegor som finns kvar i teamet som består av 7 personer samt kollegor i Indien som hanterar AP i vårt shared business center. Även om mycket kopplat till fabriken är rutinbundet så står IAC för en dynamisk miljö i högt tempo där du behöver hantera snabba förändringar och ad-hoc-situationer. Mycket dialog och samarbete med övriga funktioner kommer krävas för att lyckas med detta, både för att förstå dem och för att säkra compliance och förståelse åt båda håll.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
  • Löpande bokföring inklusive avstämning av alla balansräkningskonton varje månad samt clearing av gamla transaktioner.
  • Period och årsboksluts arbete med inom korta deadlines, under överinseende av och i samarbete med plant controller/ assistant controller.
  • Processa månatliga lönefiler från ADP och stämma av mot lönesystemets rapporter.
  • Supporta extern och intern audit
  • Att delta i olika typer av utredningsarbete och projekt inom ekonomiområdet.
Mycket vikt kommer att ligga vid att skapa och förbättra processer samt dokumentera dessa på ett pedagogiskt och tydligt sätt. I förbättringsarbetet kopplat till externredovisning är du den drivande faktorn och du kommer behöva ett kritiskt sinne för att ifrågasätta arbetet och samla den information du behöver för att göra förändringar. För att stundvis kunna fokusera på problemlösning och förbättringar är det viktigt att en effektiv och dokumenterad process finns på plats för att säkra kvalitet i den löpande bokföringen. Det team du omges av präglas av prestigelöshet och hjälpsamhet och det är viktigt att du som person kan fortsätta det arbetet. I det höga tempo branschen håller ser vi dock att du kommer behöva visa integritet och självständighet bredvid att vara en lagspelare.

Arbetet sker i huvudsak på plats i Låssby men möjlighet finns till distansarbete ett par dagar i veckan. Tjänsten går på heltid tillsvidare och innebär en anställning direkt hos IAC Group.

Om Dig
För att lyckas i rollen trivs du med att hålla en hög noggrannhet i en snabbrörlig miljö. Du har lätt att skapa samarbete med andra och god förmåga att kommunicera tydligt och effektivt. Du behöver även bidra med ett positivt och lösningsfokuserat förhållningssätt för att göra problemlösning till en belönande del av arbetet. För att klara rollen behöver du en högskoleexamen i relevant område och två års erfarenhet av en liknande roll, helst från ett större producerande bolag.

Viktigt för tjänsten är:
  • Utmärkta läs- & skrivkunskaper i svenska samt god förmåga att kommunicera på engelska.
  • Utmärkta kunskaper i Excel och Office-paketet.
  • Examen från universitet/högskola samt två års erfarenhet.
Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

About IAC Group
International Automotive Components (IAC) Group is a leading global supplier of innovative and sustainable instrument panels, consoles, door panels, overhead systems, bumper fascias and exterior ornamentation for Original Equipment Manufacturers. Headquartered in Luxembourg, IAC´s reach spans the globe, with over 19,000 employees in 18 countries.

With a rich heritage and innovative spirit driving its culture, IAC ranks among the best in the world and provides clients with unparalleled solutions. From unique designs, engineering, manufacturing and delivery methods, the company continues to provide meaningful projects for its employees and win customer confidence.

Kontaktuppgifter
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare:

William Agervi ia Adecco´s växel 010 - 173 73 00

Har du frågor angående registrering, var god kontakta supporten via info@adecco.se

Välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Ekonomi, Redovisningsekonom
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Adecco
Hemsida http://www.adecco.se/
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Varje dag gör vi skillnad. För företag, organisationer och individer. Vi ser dagligen våra konsulter och kandidater komma ut i jobb hos våra kunder. Det är anledningen till varför vi går till jobbet varje dag. Som en av världens största HR-leverantörer har vi individens utveckling och kundens behov i fokus, för vi vet hur viktigt det är för ett företags konkurrenskraft att ha rätt person med rätt kompetens på rätt plats.