Redovisningsansvarig till IAC Group i Göteborg

Redovisningsansvarig till IAC Group i Göteborg

IAC har 3 fabriker i Sverige, i Torslanda (Låssby). Skara och Färgelanda. Vi söker nu en redovisningsansvarig till Låssbyfabriken.

Om Rollen

Som redovisningsansvarig (General Ledger Accountant) hos IAC rapporterar du till Fabrikscontrollern och tar ansvar för den löpande bokföringen och period- / årsbokslut. Tjänsten är nyinrättad och arbetsuppgifterna tas över från kollegor som finns kvar i finansteamet, vilket består av 7 personer på fabriken. Accounts Payable-funktionen är outsourcad till shared business center i Indien.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
  • Löpande bokföring inklusive avstämning av alla balansräkningskonton varje månad samt clearing av gamla transaktioner.
  • Period och årsbokslutsarbete inom korta deadlines under överinseende av, och i samarbete med, plant controller/ assistant controller.
  • Processa månatliga lönefiler från ADP och stämma av mot lönesystemets rapporter.
  • Supporta extern och intern audit
  • Att delta i olika typer av utredningsarbete och projekt inom ekonomiområdet, bygga sakkunskap och doumentera processer.
Tjänsten är på heltid tillsvidare och innebär en anställning direkt hos IAC Group. Ett par dagar i veckan finns möjlighet till hemarbete. IAC värderar balans mellan arbete och privatliv.

Om Dig
För att klara rollen behöver du ha utbildning inom redovisning och minst två års erfarenhet av en liknande roll, helst från ett större producerande bolag. Stor vikt kommer att läggas vid din personlighet. För att trivas i vår verksamhet behöver du ha ett flexibelt förhållningssätt, tycka om när det är mycket att göra och vara lösningsorienterad. Du kommer att ha mycket dialog och samarbete med övriga funktioner/avd för att säkerställa data och processkvalitet och du behöver därför präglas av prestigelöshet och helhetssyn.

Viktigt för tjänsten är:
  • Utmärkta läs- & skrivkunskaper i svenska samt god förmåga att kommunicera på engelska.
  • Utmärkta kunskaper i Excel och Office-paketet.
  • Utbildning inom redovisningsområdet/ Local GAAP samt två års erfarenhet.
About IAC Group
International Automotive Components (IAC) is a leading pure-play interiors components and systems supplier. IAC services all major multinational automotive OEMs and leverages product development expertise and global footprint to provide comprehensive interior solutions that differentiate customer vehicles across developed and emerging markets. Manufacturing, engineering and design capabilities provide tailored products, new technology and solutions in line with consumer demands.

Kontaktuppgifter
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare:

Emilia Thorin på emilia.thorin@adecco.se

Har du frågor angående registrering, var god kontakta supporten via info@adecco.se

Välkommen med din ansökan!

Sökord

Redovisning, Automotive, Ekonomi, IAC, Accountant, Accounting, Acecco, Jobb, Job
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Ekonomi, Redovisningsekonom
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Adecco
Sista ansökningsdag 30 jan 2023 (2 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Adecco Rekrytering är Sveriges ledande rekryteringspartner specialiserade på rekrytering av chefer, specialister och generalister inom privat och offentlig sektor. Med 30 års erfarenhet och närvaro på 30-tal orter över hela landet, är vårt viktigaste åtagande att hitta rätt person till rätt jobb, i rätt tid.

Vårt mål är att leverera en högkvalitativ rekryteringsresa till våra kunder och kandidater. Vi gör det genom att omvandla komplicerade affärskritiska rekryteringsutmaningar till enkla framtidssäkrade kompetenslösningar. Vi sätter stort värde på att skapa och behålla en nära relation till våra kunder och kandidater - välkommen att ta kontakt med oss!