Platschef till ProTrain Trafik i Göteborgs Hamn

Platschef till ProTrain Trafik i Göteborgs Hamn

Om tjänsten

Som Platschef för växlingsverksamheten i Göteborgs hamn tar du ett stort ansvar för personalledning och det kommersiella arbetet. För grunduppdraget, att länka ihop järnväg och hamnens godsterminaler, finns det gott om kompetens på plats. I din uppgift ligger tyngden i personalansvar och kommersiell strategi. Du driver säkerhets- och arbetsmiljöarbete med betoning på efterlevnad och skapar hållbarhet i kultur och process för att skydda medarbetare såväl som material. Du har också örat mot marken och ser kommersiella möjligheter i nära kontakt med kund och övriga intressenter.

ProTrain Trafiks verksamhet i hamnen består idag av planeringschef, trafikkoordinatorer, lokförare, signalgivare och bromsprovare. Arbetet i hamnen ställer stundvis krav på fysik och stor riksmedvetenhet hos medarbetarna och även om kompetens i det operativa arbetet finns hos andra är det viktigt att du sätter dig in väl nog för att skapa trygga processer som förankras i medarbetarna och kan följa de risker arbetet innebär. Du kommer ha stort stöd i den operativa driften på plats och affärsfrågor centralt. Du förväntas dock kunna hantera lokal personalledning på ett självständigt sätt. Du får stöd i formella HR-frågor men behöver agera självständigt och tryggt för att hantera personal på både individnivå och lokal ledningsnivå.

ProTrain är ett entreprenöriellt bolag med grund i bemanning av lokförare och trafikverksamhet med järnvägslicens. Huvudkontoret är beläget i Mjölby och en stor del av verksamheten i Stockholm. Som platschef i Göteborgs hamn blir du en viktig spelare för att se och skapa möjligheter på västkusten både för din direkta verksamhet, och för bolaget i stort. Genom att hålla god dialog med kunder, partners och andra intressenter ligger du steget före kring branschens utveckling och behov.

I din roll som Platschef kommer dina huvudsakliga arbetsuppgifter innebära:
  • Lokal personalledning
  • Driva säkerhets- och arbetsmiljöarbete
  • Arbeta med kunder och partners för att underhålla nuvarande verksamhet och skapa framtida möjligheter
Tjänsten som platschef är en fastanställning med start så snart som möjligt.

Om dig

Vi söker dig som har erfarenhet av personalansvar för kollektivanställda. Du behöver inte erfarenhet av järnväg eller annan transport; Din bakgrund kan ligga i annan industri. Du behöver dock ha arbetat i ledande position inom verksamhet med liknande krav på påfrestningar och riskarbete hos medarbetarna och visar kommersiell förståelse inom din bransch.

Vidare ser vi att du är trygg i ditt ledarskap och bekväm i en miljö som stundvis kräver en direkt kommunikation. Du kan på ett naturligt sätt skapa samband med både medarbetare och kunder på olika nivåer och visar intresse för de aktuella processerna såväl som framtida möjligheter.
Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Välkommen till protrain

Med lång erfarenhet av järnväg, affärstänkande och moderna marknadsanpassade strategier skapar vi affärsnytta för våra kunder.
Sedan 2015 erbjuder vi också järnvägstransporter, i både Sverige och Norge.

Vi kan köra delsträckor, utföra terminaltjänster och växlingstjänster och flytta fordon exempelvis till och från verkstad, som en del i uppdraget för vår kund, allt på vårt eget trafiktillstånd.

Verksamheten i Göteborgs hamn binder ihop hamnen med järnvägen och ProTrain agerar där med ensamrätt.

Kontaktuppgifter
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare:

William Agervi via Adecco´s växel 010 - 173 73 00

Har du frågor angående registrering, var god kontakta supporten via info@adecco.se

Välkommen med din ansökan!

Sökord
Platschef, Transport, Hamn, Järnväg, Personalledning, Jobb, Job, Protrain, Adecco
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Transport & Logistik, Logistik
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Adecco
Hemsida http://www.adecco.se/
Sista ansökningsdag 2 juli 2022 (7 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Varje dag gör vi skillnad. För företag, organisationer och individer. Vi ser dagligen våra konsulter och kandidater komma ut i jobb hos våra kunder. Det är anledningen till varför vi går till jobbet varje dag. Som en av världens största HR-leverantörer har vi individens utveckling och kundens behov i fokus, för vi vet hur viktigt det är för ett företags konkurrenskraft att ha rätt person med rätt kompetens på rätt plats.