Operativ inköpare till fordonsindustrin!

Operativ inköpare till fordonsindustrin!

Har du erfarenhet av inköpsarbete och cost management samt besitter en god förhandlingsförmåga och ett stort affärsfokus? Är du en flexibel, lättlärd och problemlösande person som gillar utmaningar och vill arbeta i en högteknologisk miljö? Då har vi på Adecco i Göteborg uppdraget för dig!

Om tjänsten
Som Operativ inköpare har du ett ständigt kostnadsfokus där du kommer att driva förhandlingar i syfte att hitta extra kostnadsbesparingar i befintliga prisavtal. Du kommer arbeta för att driva och säkerställa effektivitet över hela leverantörskedjan samt driva SCO-aktiviteter så som kostnadsworkshops och ta action på low performance suppliers etc. Ytterligare ansvar kommer vara att följa upp kontrakt och överenskommelser med leverantörer samt säkerställa implementation.

Du kommer att implementera råmaterialuppdateringar baserat på kontrakt/förhandlingar som ansvarig Sourcing Buyer genomfört. Du kommer att prognostisera kostnadsutveckling inom ditt ansvarsområfe samt hantera riskbegränsningar och krisaktiviteter. Du kommer att arbeta nära Sourcing Buyer och regelbundet bistå med supplier performance input. Du kommer också att arbeta krossfunktionellt och föreslå sourcingaktiviteter om så behövs som sedan tas upp av Sourcing Buyer. Övriga arbetsuppgifter innefattar administration så som uppdateringar och rapportering.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara:
 • Driva förhandlingar för att hitta extra kostnadsbesparingar i befintligt prisavtal.
 • Driva supply chain optimization (SCO), (t.ex. cost workshops) low performance supplier activities etc.
 • Följa upp kontrakt och överenskommelser med leverantörer och säkerställa implementation.
 • Prognostisera kostnadsutveckling.
 • Hantera riskbegränsningar.
 • Regelbunden input till Sourcing Buyer/Supplier Host gällande supplier performance under produktionsfasen.
 • Krossfunktionella aktiviteter.
 • Föreslå resourcingaktiviteter om så behövs; driva aktiviteter relaterade till leverantörsbyte och säkerställa att sourcing-delen överlämnas på ett effektivt sätt till Sourcing Buyer
 • Hand om vissa KPIs
Om dig
Vi söker dig som har en ekonomisk eller teknisk examen ifrån universitets- eller högskolestudier. Vi tror också att du har erfarenhet av inköpsarbete samt att du har en god förmåga att planera och driva ditt eget arbete och att leverera resultat enligt tidsplan. Du som har goda förhandlingskunskaper och stort intresse för förhandlingssituationen kommer att trivas i denna roll!

Som person motiveras du av att identifiera och skapa nya affärsmöjligheter och du har en stark och kreativ problemlösningsförmåga. Du har hög integritet och god samarbetsförmåga, är resultatorienterad och gillar utmaningar.
Vidare behöver du en teknisk förståelse samt erfarenhet av cost management och finansiella analyser. Slutligen behöver du också en mycket god kommunikativ förmåga. Eftersom du kommer att arbeta i en internationell miljö behöver du kunna behärska det engelska språket obehindrat i tal såväl som skrift.

Viktigt för tjänsten är:
 • Du har en ekonomisk eller teknisk examen från universitet eller högskola.
 • Erfarenhet av inköpsarbetet.
 • Förståelse för cost management och finansiella analyser.
 • Goda förhandlingskunskaper samt kommunikationsförmåga.
 • Att du obehindrat behärskar det engelska såväl som svenska språket i både tal och skrift.
Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet

Om anställningen
Tjänsten som Operativ inköpare är ett konsultuppdrag som ska påbörjas omgående. Som konsult får du en anställning hos Adecco. Uppdraget pågår initialt under 6 månader. För rätt person finns goda chanser till förlängning.

Självklart har vi kollektivavtal. Vi vill att du ska må bra och vi erbjuder bland annat friskvårdsbidrag, rabatt på träningskort m.m. För att du ska känna dig trygg omfattas du även av försäkringar och företagshälsovård.

Adecco är världens största rekryterings- och bemanningsföretag. I Sverige finns vi på ca 50 orter och har 5000 anställda. Vår storlek gör att vi har kunder i de flesta olika branscher och en anställning som konsult hos oss leder ofta till att både ditt sociala och professionella kontaktnät växer. Då vi på Adecco samarbetar med många attraktiva företag som anlitar oss för sina personalbehov finns också chans att du erbjuds tjänster som aldrig når den öppna marknaden.

Om ansökan
Tjänsten har start omgående och rekryteringsarbetet sker löpande under anställningstiden. Vänligen bifoga CV och personligt brev och sök tjänsten genom att klicka på knappen "Ansök".

1. Första steget i våra rekryteringsprocesser är ett personlighetstest (MAP) som skickas till din mail efter att rekryteraren har granskat din ansökan.
Adecco använder tester som en del i processen i syfte att göra en så kvalitetssäkrad och rättvis bedömning som möjligt.

2. Ansvarig rekryterare går sedan igenom inkomna ansökningar kontinuerligt och gör ett första urval.

3. Om du är en av dem som går vidare kommer du att bli kontaktad för en telefonintervju. De som går vidare efter telefonintervju får möjlighet att komma till Adecco och träffa ansvarig rekryterare för en personlig intervju.

Vänligen notera att vi i vissa av våra processer även använder videointervjuer, fler tester och andra bedömningstekniker. Om det är aktuellt i just denna process kommer du att informeras om detta.

Kontaktuppgifter
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare: Jonatan Göransson via tel: 073 - 684 73 32.

Har du frågor angående registrering, var god kontakta Adeccos Kandidatsupport: kandidatsupport@adecco.se alt. via tel: 08 - 598 980 10.

Välkommen med din ansökan!
Mer info
Kontaktperson Jonatan Göransson
Telefon 0736847332
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Försäljning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.adecco.se/
Sista ansökningsdag 31 maj 2019 (10 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Adecco är världens största rekryterings- och bemanningsföretag, globalt sysselsätter vi ca 3 miljoner människor under ett år. I Sverige finns vi på ca 50 orter från norr till söder och har ca 5 000 anställda. Våra kunder återfinns inom ett brett spann av branscher, alltifrån administration, ekonomi, juridik, IT och teknik till bygg och anläggning, tillverkningsindustri, hälso- och sjukvård samt life science.