Lead Engineer hos IAC

Lead Engineer hos IAC

Om tjänsten

Som Lead Engineer kommer du att arbeta med design- och produktgenomförbarhet med såväl interna som externa parter. I rollen kommer du fungera som kontaktperson för kunder, leverantörer och tillverkningsanläggningar.

Ditt huvudsakliga ansvarsområde innefattar bland annat att se till att våra produkter är i linje med tekniska krav och specifikationer samt är genomförbara och kvalitetssäkrade. Du kommer ansvara för att lansera produkter till produktion samt ansvara för processer för att uppnå premiumprodukter i världsklass samt stötta upp offertprocesser vid nya affärsmöjligheter. Rollen innebär också att du leder ett tvärfunktionellt projektteam där ni tillsammans jobbar mot genomförbara och kostnadseffektiva produkter.

Tjänsten är en heltidstjänst med placering i Låssby, Göteborg. Som Lead Engineer hos oss på IAC behöver du kunna resa till olika platser inom Sverige då tjänsten bland annat innebär support till kunder och leverantörer runtom i Sverige.

I din roll som Lead Engineer kommer dina huvudsakliga arbetsuppgifter innebära:
 • Ansvara för produkter vad gäller tekniska krav, kvalitet och dimensionsanpassning samt produktens genomförbarhet genom hela tillverkningsprocessen inklusive budgetering
 • Nära samarbete med kunder, leverantörer och tillverkningsanläggningar
 • Kunna stötta offertprocesser vid nya affärsmöjligheter
 • Se Leveranser i GDLS
 • Hantera kund i Build-to-Print projekt och/eller FSS projekt
 • Se till att alla APQP tekniska krav är uppnådda
 • Följa allmänna IAC policyer, procedurer och system
Tjänsten som Lead engineer är en fastanställning med start omgående/datum.

Om dig
Vi söker dig som har en kandidat och/eller masterexamen inom automotive, materialingenjör, maskiningenjör eller liknande arbetslivserfarenhet. Du ska ha minst tre års erfarenhet inom fordonsindustrin eller liknande område. Vi se gärna att du har erfarenhet av projekt inom automotive där du tidigare drivit produkt- och processlanseringar. Du är bekväm med att kommunicera och interagera med personal, leverantörer och kunder. Du

Vidare ser vi att du är en person som är ansvarstagande, strukturerad och som är van att leda projektteam.
Viktigt för tjänsten är:
 • Grundläggande kunskaper inom CATIA för genomförbarhetsstudier
 • Kunskap inom IAC produktportfolio och våra tillverkningsprocesser
 • Kunskap och erfarenhet av Six Sigma Tools
 • Kunskap inom ritning-, geometri- och referenssystem
 • Behärskar engelska i både tal och skrift
 • Möjlighet att kunna resa inom Sverige
Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Om IAC
International Automotive Components (IAC) är en ledande global leverantör av fordonskomponenter och system. Vi tillför mervärde, service och framgång till våra kunder, investerare och anställda, och stärker vår kvalitet, värde och teknologi.

IAC bygger på pelarna för tekniska framsteg, inklusive hållbarhet, tillverkning i världsklass, ständiga förbättringar och företagsansvar. På IAC förser vi kunder med oöverträffad tillverkningsräckvidd, materialinnovation och ingenjörskapacitet. Resultatet är överlägsna lösningar som hjälper till att minska vikten, införliva naturmaterial och differentiera fordon i sina marknadssegment.

Kontaktuppgifter

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare:
William Agervi via 0739724947 alt. william.agervi@adecco.se

Har du frågor angående registrering, var god kontakta supporten via info@adecco.se

Välkommen med din ansökan!

Sökord
Lead Engineer, Teknisk Chef, Ingenjör, Automotive, Fordonsinredning, Västra Götaland, IAC, Adecco
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Adecco
Hemsida http://www.adecco.se/
Sista ansökningsdag 30 jan 2023 (1 dag kvar)

Om arbetsgivaren

Adecco Rekrytering är Sveriges ledande rekryteringspartner specialiserade på rekrytering av chefer, specialister och generalister inom privat och offentlig sektor. Med 30 års erfarenhet och närvaro på 30-tal orter över hela landet, är vårt viktigaste åtagande att hitta rätt person till rätt jobb, i rätt tid.

Vårt mål är att leverera en högkvalitativ rekryteringsresa till våra kunder och kandidater. Vi gör det genom att omvandla komplicerade affärskritiska rekryteringsutmaningar till enkla framtidssäkrade kompetenslösningar. Vi sätter stort värde på att skapa och behålla en nära relation till våra kunder och kandidater - välkommen att ta kontakt med oss!