Inköpsassistent / Procurement Assistant Specialist hos Svitzer

Inköpsassistent / Procurement Assistant Specialist hos Svitzer

Har du erfarenhet av att arbeta med inköpsprocesser och trivs med många kontaktytor? Vi söker nu dig som vill fortsätta utvecklas i din profession inom ett globalt marknadsledande bolag. Läs mer om tjänsten hos Svitzer, del av Maersk Group!

Om tjänsten
Du kommer att ansvara för att säkerställa inköpsorder och materielleveranser för att möta inköpsförfrågningar från bolagets olika enheter. Du kommer också att ansvara för kontakt med leverantörer för att schemalägga leveranser och för att diskutera eventuella brister eller avvikelser.

Ditt huvudsakliga ansvarsområde innefattar:
 • Beställning av reservdelar, material, verktyg, förnödenheter, utrustning, tjänster och andra materiella artiklar
 • Skapa inköpsorder i enlighet med bolagets policys och rutiner
 • Möta deadlines, budgetriktlinjer, tid för leverans, kvalitetsstandarder och att kommunicera nödvändiga förändringar
 • Bekräfta alla orders och följande leverans till budgetansvarig, och i viss utsträckning kontrollera skeppningar för att säkerställa att rätt produkter levereras
 • Ge stöttning och rådgivning till alla avdelningschefer gällande lagerinköp och inköpscykler, där du verkar som förbindelsen mellan inköp och alla avdelningar
 • Upprätta inköpsfiler och prislistor, svara på leverantörsförfrågningar samt schemalägga möten med nyckelleverantörer både regionalt och globalt.
 • Ge stöttning kring att upprätthålla leverantörsdatabasen och kontakter inom industrin
 • Ansvar för att säkerställa att alla förnödenheter finns så att verksamheten kan fortskrida utan avvikelser
Om dig
Du har en eftergymnasial utbildning inom inköp, logistik eller annat relevant område. Vidare har du ett något års erfarenhet av att arbetat med inköpsprocesser samt en god förståelse för budget och ekonomi. Du har också goda datakunskaper, där du är van vid att arbeta med IT-system och MS Office som verktyg. Då du kommer att arbeta i en internationell miljö så behärskar du det engelska språket obehindrat i tal såväl som skrift.

Som person har du en god förmåga att analysera för- och nackdelar med olika leverantörer och kontraktsvillkor, där du har en god förmåga att kunna väja det bästa alternativet så att produkter kan komma in på utsatt tid och inom den föreslagna budgeten. Du har god förhandlingsförmåga och förmågan att identifiera och lösa problem för att nå affärsmålen. Vidare är du lyhörd med en god förmåga att känna igen och svara positivt på förändringsbehov. Du har också förmågan att planera, prioritera och organisera ditt arbete effektivt. Vidare har du väldigt lätt för att samarbeta med andra och du är orädd för att ta dig an nya utmaningar.

Viktigt för tjänsten är:
 • Eftergymnasial utbildning inom inköp, logistik eller annat relevant område
 • Erfarenhet av arbete med inköpsprocessen
 • Att du hanterar engelska språket obehindrat i tal såväl som skrift
Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Om Svitzer
Sedan 1833 har Svitzer tillhandahållit säkerhet och stöd till sjöss. Med 4000 anställda, en flotta med 430 fartyg och verksamheter över hela världen, är de världsledande inom bogsering och nödutryckning. Hos Svitzer finns ett brett utbud av karriärmöjligheter både till sjöss och på land- och som del av Maersk koncernen kan de garantera att det aldrig kommer ta slut på spännande utmaningar för dig, om du väljer att investera din karriär hos dem.
Läs mer på https://svitzer.com

Om anställningen
Svitzer har i denna rekrytering valt att samarbeta med Adecco. Alla frågor och ansökningar besvaras och behandlas därmed av Adecco.

Om ansökan
Tjänsten skall tillsättas omgående och därmed sker rekryteringsarbetet löpande. Vänligen bifoga CV och personligt brev och sök tjänsten genom att klicka på knappen "Ansök".
 • Första steget i våra rekryteringsprocesser är ett personlighetstest (MAP) som skickas till din mail efter att rekryteraren har granskat din ansökan.Adecco använder tester som en del i processen i syfte att göra en så kvalitetssäkrad och rättvis bedömning som möjligt.
 • Ansvarig rekryterare går sedan igenom inkomna ansökningar kontinuerligt och gör ett första urval.
 • Om du är en av dem som går vidare kommer du att bli kontaktad för en telefonintervju. De som går vidare efter telefonintervju får möjlighet att komma till Adecco och träffa ansvarig rekryterare för en personlig intervju.
 • Ifall du är aktuell för tjänsten efter intervju med oss på Adecco kommer du att få träffa vår kund för en slutgiltig intervju.
Vänligen notera att vi i vissa av våra processer även använder videointervjuer, fler tester och andra bedömningstekniker. Om det är aktuellt i just denna process kommer du att informeras om detta.

Kontaktuppgifter
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare:

Caroline Carlsson på 031-725 45 39

Har du frågor angående registrering, var god kontakta Adeccos Kandidatsupport: kandidatsupport@adecco.se alt. via tel: 08 - 598 980 10.

Välkommen med din ansökan!

Sökord
Inköpare, Inköp, Inköpsassistent, Procurement, Purchasing, Purchaser, Buyer, Supply Chain, Göteborg, Svitzer, Maersk Group, Adecco
Mer info
Kontaktperson Caroline Carlsson
Telefon 031-725 45 39
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Transport & Logistik, Inköp
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Adecco
Hemsida http://www.adecco.se/
Sista ansökningsdag 29 mars (6 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Adecco är världens största rekryterings- och bemanningsföretag, globalt sysselsätter vi ca 3 miljoner människor under ett år. I Sverige finns vi på ca 50 orter från norr till söder och har ca 5 000 anställda. Våra kunder återfinns inom ett brett spann av branscher, alltifrån administration, ekonomi, juridik, IT och teknik till bygg och anläggning, tillverkningsindustri, hälso- och sjukvård samt life science.