Health & Safety Coordinator till fordonsindustrin

Health & Safety Coordinator till fordonsindustrin

Har du några års erfarenhet inom psykosocialt arbetsmiljöarbete och är en framåt, strukturerad och handlingskraftig person som är bra på att skapa goda relationer och stort förtroende hos andra? Nu finns möjligheten att som Health & Safety Coordinator bli en del av vår globala kunds fantastiska Health & Safety team!

Om tjänsten
Som Health and Safety Coordinator kommer du supportera vår globala kunds organisation och ledning inom området Health & Safety. Du kommer i din roll se till att policys, processer, strategiska initiativ och det systematiska arbetsmiljöarbetet (SAM) är på plats och för att kunna säkerställa att företaget är i linje med lagar/riktlinjer/direktiv och rutiner i området Health & Safety. Din roll innefattar inte teknisk/fysisk arbetsmiljö utan fokuserar på den organisatoriska och psykosociala delen i området. Fysisk arbetsmiljö på kontor är involverat. Du kommer arbeta med ett antal lagar i området men ditt främsta fokus kommer att vara inom det systematiska arbetsmiljöarbetet.

Exempel på arbetsuppgifter i tjänsten:
  • Supportera chefer och organisationen överlag i bland annat; riskbedömningar, organistorisk och psykosocial arbetsmiljö, ärenderappportering och uppföljning etc.
  • Initiera och leda utbildningar och workshops runt om i organisationen inom området Health & Safety
  • Kontroller
  • Utveckla, supportera och utbilda organisationen i ärendesystemet
  • Koordinera och vara kontaktperson för hälsoprogrammet i organisationen.
  • Driva friskvårdsaktiviteter i verksamheten
  • Se till att funktionernas nationella arbetsmiljöinitiativ överensstämmer med globala policykrav samt ta action på avvikelser
Du kommer att vara en del av det svenska och europeiska Health & Safety-teamet. Du kommer vara representant i den svenska Health & Safety-kommiteén och arbetsmiljögrupper inom affärsområdet. Du kommer jobba i nära samarbete med Health & Safety Manager, HRBPs, Technical Safety managers och Facility Managers i olika workshops. Tjänsten är placerad på vår globala kunds huvudskontor i Göteborg. Vissa resor inom Sverige förekommer.

Om dig
Vi söker dig som har minst ett par års erfarenhet av arbetsmiljöarbete och vi tror att du har någon form av utbildning inom HR/arbetsmiljö. Du behöver vara insatt i de lagar, policies och direktiv som finns inom området.

Eftersom du kommer ha en central roll i området samt representera enheten och anordna samt hålla i mycket workshops behöver du vara en person som är framåt och som kan prata för sin sak. Du har ett förtroendeingivande och anpassningsbart sätt att vara vilket skapar goda relationer på alla nivåer i en organisation. Du är positiv och har en mycket god initiativförmåga samt är handlingskraftig och kan ta action och följa upp på de ärenden som finns. Vidare har du hög integritet, är analytisk samt innehar en förmåga att arbeta och hantera många prioriteringar i en komplex miljö. Arbetet kräver också att du behärskar både engelska och svenska helt flytande.

Om anställningen
Tjänsten som Health and Safety Coordinator är ett konsultuppdrag med tillsättning 15 januari 2019. Uppdraget pågår initialt till 21 december 2019. Behovet ser dock ut att vara löpande hos kund och för rätt person finns det därför mycket goda chanser till förlängning. Som konsult får du en anställning i Adecco Sweden. Självklart har vi kollektivavtal. Vi vill att du ska må bra och vi erbjuder bland annat friskvårdsbidrag, rabatt på träningskort m.m. För att du ska känna dig trygg omfattas du även av försäkringar och företagshälsovård.

Adecco är världens största rekryterings- och bemanningsföretag. I Sverige finns vi på ca 50 orter och har 5000 anställda. Vår storlek gör att vi har kunder i de flesta olika branscher och en anställning som konsult hos oss leder ofta till att både ditt sociala och professionella kontaktnät växer. Då vi på Adecco samarbetar med många attraktiva företag som anlitar oss för sina personalbehov finns också chans att du erbjuds tjänster som aldrig når den öppna marknaden.

Om ansökan
Känns tjänsten intressant så rekommenderar vi dig att skicka in din ansökan så snart som möjligt. Rekryteringsarbetet sker löpande. Vänligen bifoga CV och personligt brev och sök tjänsten genom att klicka på knappen "Ansök".

1. Första steget i våra rekryteringsprocesser är ett personlighetstest (MAP) som skickas till din mail efter att rekryteraren har granskat din ansökan. Adecco använder tester som en del i processen i syfte att göra en så kvalitetssäkrad och rättvis bedömning som möjligt.

2. Ansvarig rekryterare går sedan igenom inkomna ansökningar kontinuerligt och gör ett första urval.

3. Om du är en av dem som går vidare kommer du att bli kontaktad för en telefonintervju. De som går vidare efter telefonintervju får möjlighet att komma till Adecco och träffa ansvarig rekryterare för en personlig intervju.

Vänligen notera att vi i vissa av våra processer även använder videointervjuer, fler tester och andra bedömningstekniker. Om det är aktuellt i just denna process kommer du att informeras om detta.

Kontaktuppgifter
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare: Julia Algotsson på 0736-847266

Har du frågor angående registrering, var god kontakta Adeccos Kandidatsupport: kandidatsupport@adecco.se alt. via tel: 08 - 598 980 10.

Välkommen med din ansökan!
Mer info
Kontaktperson Julia Algotsson
Telefon 031-725 45 38
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Administration, Koordinator, HR & Personal
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.adecco.se/
Sista ansökningsdag 20 nov (7 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Adecco är världens största rekryterings- och bemanningsföretag, globalt sysselsätter vi ca 3 miljoner människor under ett år. I Sverige finns vi på ca 50 orter från norr till söder och har ca 5 000 anställda. Våra kunder återfinns inom ett brett spann av branscher, alltifrån administration, ekonomi, juridik, IT och teknik till bygg och anläggning, tillverkningsindustri, hälso- och sjukvård samt life science.