Head of Business Control till världsledande bolag i Göteborg!

Head of Business Control till världsledande bolag i Göteborg!

Har du lång erfarenhet av arbete som Business Controller? Har du tidigare arbetat som Controllerchef och vill fortsätta utveckla ditt ledarskap? Vår kund är ett av Sveriges största bolag och världsledande inom sin verksamhet.


Om tjänsten
Detta är en rekrytering och inget konsultuppdrag. Vår kund söker en Head of Business Control som kommer leda ett professionellt team med 10-15 Controllers som supporterar verksamheten i norra Europa. Ditt ansvar innefattar bland annat att coacha och leda teamet framåt, driva aktiviteter för att förbättra effektiviteten och minska avfallet i linjen för att nå korta och långsiktiga mål. Du kommer även jobba med strategiska beslut där du förvandlar insikter till åtgärder och processförbättringar.

Du kommer delta i ledningsmöten och utveckla, implementera och underhålla rutiner och policyer för att säkerställa att företagets riktlinjer och intern kontroll följs. Kan även leda omorganisation och övergång till Shared Service Center samt övervaka och styra outsourcad redovisningsaktivitet för att säkerhetsställa ekonomisk efterlevnad, anpassning till standardprocesser, finansiella mål samt delning av bästa praxis.

Mer information om bolag samt ansvarsområde tillges i nästa steg i processen.

Om dig
Vi söker dig med relevant erfarenhet som Controllerchef. Stor vikt kommer läggas på att främja en god arbetsmiljö, intresse för positiva och professionella arbetsrelationer är därför ett krav. Du bör ha högskoleutbildning inom ekonomi och / eller finans. Du har ett starkt intresse för finansiella processer och erfarenhet från och god förståelse för ekonomistyrning. Stor fördel om du har en god kommunikations- och presentationsförmåga i Svenska & Engelska.

Som person ser vi att du är en analytisk lagspelare som fokuserar på lösningar snarare än problem. Du bör vara bekväm att utmana och interagera med alla delar av organisationen. Förståelse för en komplex och snabb miljö med förmåga att hantera förändringar och osäkerhet.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Om anställning
Detta är en rekrytering där du kommer få en anställning hos vår kund som är ett av Sveriges största bolag och världsledande inom sin verksamhet. Ett bolag med goda förmåner, så som flex, minskad arbetstid, extra föräldrapenning, bonus samt gratis träning. Det är en stimulerande och utmanade jobb i en internationell miljö där möjlighet för utveckling och mer ansvar alltid finns nära till hands.

Kontaktuppgifter
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare: Jonatan Göransson via mail: Jonatan.Goransson@adecco.se

Har du frågor angående registrering, var god kontakta Adeccos Kandidatsupport: info@adecco.se

Välkommen med din ansökan!

Manager Controller Business Controlling Budget Analys Prognos
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Adecco
Hemsida http://www.adecco.se/
Sista ansökningsdag 30 okt 2020 (8 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Varje dag gör vi skillnad. För företag, organisationer och individer. Vi ser dagligen våra konsulter och kandidater komma ut i jobb hos våra kunder. Det är anledningen till varför vi går till jobbet varje dag. Som en av världens största HR-leverantörer har vi individens utveckling och kundens behov i fokus, för vi vet hur viktigt det är för ett företags konkurrenskraft att ha rätt person med rätt kompetens på rätt plats.