Controller till framtida uppdrag i kommunal verksamhet

Controller till framtida uppdrag i kommunal verksamhet

Har du erfarenhet som Controller och söker en ny utmaning? Vill du bredda din kompetens inom controlling och arbeta i en kommunal verksamhet? Är du analytiskt lagd och har ett sinne för siffror. Vi på Adecco söker nu flera Controllers till framtida uppdrag inom den kommunala sektorn!

Om tjänsten

Som Controller inom kommunen kommer du att stödja verksamhetens chefer med ekonomistyrning, planering, budgetering, samt prognos och analys av verksamhetens aktiviteter. I din roll kommer du även vara delaktig i verksamhetens förbättrings och utvecklingsarbete. Arbetsuppgifter kan komma att variera beroende på avdelning och ansvarsområde men huvudsakliga uppgifter kommer i stora drag innefatta nedan:
  • Driva analys och månatliga uppföljningar av ekonomisk karaktär inom ditt ansvarsområde.
  • Bidra med finansiell rådgivning och vägleda kollegor i ekonomiska frågor
  • Ta fram budget och följa upp verksamhetens ekonomi.
  • Förse ledning med rapporter och ekonomiskt underlag, vilka stödjer enheterna i dess ekonomiska arbete.
  • Ha en aktiv roll i bokslutsarbetet, samt supportera vid interna och externa revisioner.
  • Identifiera förbättringsområden för att säkerställa kontinuerlig utveckling av finansiella och operativa processer.
Observera att vi genom denna annons söker kandidater för framtida uppdrag. Vi får in en hel del uppdrag inom området och etablerar därför gärna kontakt med dig som skulle vara intresserad att ta dig an en ny utmaning.

Om dig

Vi söker dig som har en högskoleexamen inom ekonomi eller motsvarande. Vi ser att du har några års erfarenhet som Controller, eller relevanta roller inom ekonomi. Högst meriterande för denna roll är om du har arbetat i kommunal verksamhet sedan tidigare. Vidare ser vi att du är van vid att hantera stora mängder data på detaljnivå och är en fena på Excel. För att lyckas i rollen är det väsentligt att du behärskar både engelska och svenska i tal och skrift.

Som person ser vi att du är noggrann, strukturerad och kommunikativ. Du besitter en god förmåga att arbeta verksamhetsnära med arbetsuppgifter som sträcker sig högt och lågt. Du trivs bra med att arbeta i ett högt arbetstempo, vågar ta initiativ och hjälper dina kollegor vid behov.

Viktigt för tjänsten är att:
  • Du har en högskoleexamen inom ekonomi eller motsvarande.
  • Du har minst 2-5 års arbetslivserfarenhet som controller, eller relevanta roller inom ekonomi.
  • Mycket goda kunskaper i Excel.
  • Mycket goda kunskaper i engelska och svenska i såväl tal som skrift.
Kontaktuppgifter
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare: Evelina Hjortskog via Evelina.Hjortskog@adecco.se

Har du frågor angående registrering, var god kontakta Adeccos Kandidatsupport: info@adecco.se

Välkommen med din ansökan!

Financial Controller Controlling Budget Prognosarbete Analys
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.adecco.se/
Sista ansökningsdag 19 dec 2022 (15 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Varje dag gör vi skillnad. För företag, organisationer och individer. Vi ser dagligen våra konsulter och kandidater komma ut i jobb hos våra kunder. Det är anledningen till varför vi går till jobbet varje dag. Som en av världens största HR-leverantörer har vi individens utveckling och kundens behov i fokus, för vi vet hur viktigt det är för ett företags konkurrenskraft att ha rätt person med rätt kompetens på rätt plats.