Avdelningsekonomer hos Chalmers

Avdelningsekonomer hos Chalmers

Om tjänsten
Som Avdelningsekonom driver och planerar du ditt arbete självständigt med ansvar för projektbudgetar och uppföljning på både projekt- och avdelningsnivå. Du är ekonomistöd till institutionens övriga verksamheter som t.ex. grundutbildning och infrastrukturer.

Arbetsuppgifterna innefattar:
 • Redovisning och rapportering av finansiell projektinformation till finansiärer
 • Följa upp och analysera projektens resultat
 • Upprätta projekt- och avdelningsbudget
 • Upprätta prognos och se till att bland annat avdelningschef och projektledare har den ekonomiska information som behövs för att driva verksamheten
 • På institutionen Rymd-, geo- och miljövetenskap är du med och upprättar bokslut och analyserar ekonomiskt underlag för avdelningen (på övriga institutioner deltar du i bokslutsarbetet)
 • Ge avdelningschef, projektledare och forskare rådgivning i ekonomiska frågor
 • Övriga ekonomiuppgifter så som fakturahantering, anläggningsregister, löpande korrigeringar, lönekontering, rekvirering av bidrag och kontraktsadministration
 • Utveckla och förbättra ekonomiprocesserna tillsammans med övriga ekonomer
Som Avdelningsekonom arbetar du nära avdelningarnas verksamhet och tillhör institutionens verksamhetsstöd.

Chalmers Tekniska Högskola söker nu ekonomer till tre av institutionerna på högskolan.

Kvalifikationer
 • Högskoleexamen, civilekonom eller motsvarande
 • Minst 3 års erfarenhet av kvalificerat ekonomiarbete
 • Goda kunskaper i Excel och vana vid att arbeta i ekonomiadministrativa system
 • God förmåga att kommunicera i svenska språket, i tal såväl som skrift
 • För de institutioner som arbetar i en internationell miljö krävs det att du är van och har god förmåga att kommunicera både muntligt och skriftligt på engelska
 • Starkt meriterande med erfarenhet av arbete vid universitet/högskola liksom erfarenhet av projektredovisning och EU projekt
Som person är du kommunikativ och har en god förmåga att kommunicera ekonomi på alla nivåer inom verksamheten. Du har lätt för att samarbeta, är utåtriktad och framåt.

Du är självständig i din roll och har ett effektivt men noggrant och strukturerat arbetssätt. Att tänka analytiskt och strategiskt är en förutsättning för tjänsten likväl som att kunna ta egna initiativ och prioritera bland uppgifter. Du har förmågan att arbeta problemlösande och kan hantera arbetstoppar, flera pågående processer, samt hålla deadlines vid t.ex. budget och/eller bokslutsarbete.

Är du en person som är engagerad, serviceminded och drivs av att ha stort eget ansvar och hantera flera processer samtidigt, då är detta rätt tjänst för dig!

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Om Chalmers tekniska högskola
Chalmers tekniska högskola i Göteborg forskar och utbildar inom teknik och naturvetenskap på hög internationell nivå. Universitetet har 3 100 anställda, 10 000 studenter och genomförande av utbildning och forskning sker på Chalmers 13 institutioner. www.chalmers.se

Om Institutionerna
Rymd-, geo- och miljövetenskap (SEE)
Institutionen bedriver forskning och utbildning inom allt från globala utmaningar om hållbarhet och energiförsörjning till astronomi och rymdvetenskap. Institutionen för Rymd-, geo- och miljövetenskap består av fem avdelningar. Institutionen har cirka 250 anställda och omsätter 300 Mkr.

Institutionen för Teknikens ekonomi och organisation (TME)
Teknikens ekonomi och organisation består av sex forskningsavdelningar, en avdelning för verksamhetsstöd samt fyra forskningscentrum med totalt ca 200 anställda. Institutionen bedriver framstående forskning inom bland annat innovation och entreprenörskap, operations och supply chain management, miljöbedömning och hållbar utveckling samt teknikens roll i samhället.

Institutionen för Mikroteknologi och nanovetenskap (MC2)
Institutionen för mikroteknologi och nanovetenskap bedriver unik forskning inom mikro- och nanoteknologi och består av mer än 200 forskare och forskarstuderande. Vår forskning är inriktad mot framtidens nano- och kvantmekaniska elektronik, fotonik, bio- och nanosystem. Institutionen är indelad i åtta avdelningar, varav sju är forskningsavdelningar och en är Nanotekniklaboratoriet.

Anställning
Anställningen är: Tillsvidareanställning
Omfattning: 100%
Placering: Göteborg
Tillträde: Enligt överenskommelse

Du kommer att bli anställd av Chalmers Tekniska Högskola och ha din tillhörighet hos en av Chalmers institutioner inom avdelningen för verksamhetsstöd.
Vi erbjuder dig en varierad tjänst med ambitiösa och trevliga kollegor samt ett arbetsklimat som är positivt, nytänkande och framåtsträvande!

Chalmers arbetar aktivt för att vara en attraktiv arbetsgivare. Jämställdhet och mångfald är viktiga grunder för all verksamhet på Chalmers.

Kontaktuppgifter
I den här rekryteringsprocessen har Institutionerna vid Chalmers valt att samarbeta med Adecco som rekryteringspartner.

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare:

Caroline Carlsson via 031-725 45 39 alt. caroline.carlsson@adecco.se

Har du frågor angående registrering, var god kontakta supporten via info@adecco.se

Välkommen med din ansökan, senast 26 september!

Sökord
Avdelningsekonom, ekonom, ekonomi, projektcontroller, redovisning, projektredovisning, eu-projekt, institution, Universitet, Högskola, SSE Chalmers tekniska högskola, Rymd-, geo- och miljövetenskap, TME Institutionen för Teknikens ekonomi och organisation, MC2 Institutionen för Mikroteknologi och nanovetenskap, F, Institutionen för Fysik, Göteborg
Mer info
Kontaktperson Caroline Carlsson
Telefon 031-725 45 39
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Ekonomi
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Adecco
Hemsida http://www.adecco.se/
Sista ansökningsdag 26 sept 2021 (2 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Varje dag gör vi skillnad. För företag, organisationer och individer. Vi ser dagligen våra konsulter och kandidater komma ut i jobb hos våra kunder. Det är anledningen till varför vi går till jobbet varje dag. Som en av världens största HR-leverantörer har vi individens utveckling och kundens behov i fokus, för vi vet hur viktigt det är för ett företags konkurrenskraft att ha rätt person med rätt kompetens på rätt plats.