Advanced Process Control Engineer till Preem i Göteborg

Advanced Process Control Engineer till Preem i Göteborg

Om tjänsten

Som Processtyrningsingenjör ansvarar du för samt utvecklar reglerapplikationer för att uppnå en optimal drift av raffinaderiet
Du kommer få sätta dig in i raffineringsprocessen och vara den som hittar möjligheter till utveckling och optimering för både befintliga och framtida anläggningar.

Preems Raffinaderier står inför den största omställningen i raffinaderiernas historia. De skall bli klimatneutrala till 2035. Detta innebär ombyggnad och tillbyggnad av raffinaderierna och just nu pågår i Göteborg projektering av Sveriges största anläggning för förnybara bränslen såsom HVO och förnybart flygbränsle.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
  • Utveckla, implementera och underhålla applikationer för avancerad processtyrning APC.
  • Ansvara för reglerstrategi vid om och tillbyggnad av anläggningar
  • Designa, programmera och ta i drift reglerapplikationer i Honeywell styrsystem i samband med till- eller ombyggnad av anläggningen.
  • Processtyrningsingenjörer Process eller Tanksida, underhåller och utvecklar raffinaderiets realtidsdatabas Infoplus.21
  • Stötta produktion och underhåll vid felsökning i anläggningen inklusive styrsystem, instrumentering och regleringar.
  • Initiera, delta i och driva projekt
Du blir en viktig del av Preem - en arbetsplats som präglas av välkomnande stämning, förtroende för medarbetarna och ambitionen att vara bäst i branschen när det gäller hållbarhet. Här får du frihet under ansvar och ofta chansen att vara med under hela processer - från början till slut. Att våra raffinaderier hör till de effektivaste i Europa hindrar oss inte: vi vill ständigt bli bättre. Tack vare vår storlek och våra komplexa produkter finns det alltid något nytt att lära sig inom en spännande verksamhet som präglas av snabba omställningar, tydliga regler och högt säkerhetstänk. För oss är det viktigt att du delar våra värderingar, Ansvarstagande, Nyskapande och Inkluderande eftersom de ligger till grund för allt vi gör

Har du den här bakgrunden
  • Civilingenjör inom Kemiteknik, Teknisk fysik, Automation/Reglerteknik eller liknande högskolekompetens. Kravet på formell utbildning kan kompenseras av mångårig erfarenhet från liknande arbetsuppgifter inom processindustri.
  • Goda tillämpade kunskaper att utveckla reglerapplikationer i styrsystem
  • Erfarenhet att arbeta med applikationer i de styrsystem Preemraff Göteborg har, ABB och Honeywell Experion är meriterande. Individanpassad introduktion och utbildning i aktuellt styrsystem erbjuds.
  • Grundläggande kunskaper om databaser och programmering
Din Profil

Du är en engagerad och initiativrik person som arbetar självständigt och målinriktat med ett fokus på säkerhets-, miljö-, kvalitets- samt kostnadsmedvetenhet. Du har god kommunikationsförmåga och kan hantera stora kontaktytor, både inom företaget med produktions-, underhålls- och projektorganisationerna på raffinaderierna, men också externt med leverantörer.

Då Preem är ett säkerhetsklassat företag kan en säkerhetsprövning med registerkontroll genomföras vid behov. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. För Sverige godkänd ID handling skall kunna uppvisas.
Preem har en policy att alltid genomföra alkohol- och drogtest på samtliga slutkandidater.

Kontaktuppgifter

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare:

WilliamAgervi på 0739724947 alt. william.agervi@adecco.se

Har du frågor angående registrering, var god kontakta supporten via info@adecco.se

Välkommen med din ansökan!

Sökord
Process, ingenjör, optimering, automation, process control, petrokemi, kemi, raffinaderi, refinery, Honeywell, Preem, Preemraff, Adecco, job, jobb
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Adecco
Sista ansökningsdag 3 okt 2022 (3 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Om Adecco Varje dag gör vi skillnad. För företag, organisationer och individer. Vi ser dagligen våra konsulter och kandidater komma ut i jobb hos våra kunder. Det är anledningen till varför vi går till jobbet varje dag. Som en av världens största HR-leverantörer har vi individens utveckling och kundens behov i fokus, för vi vet hur viktigt det är för ett företags konkurrenskraft att ha rätt person med rätt kompetens på rätt plats.