Redovisningsansvarig till Acobia, Göteborg

Redovisningsansvarig till Acobia, Göteborg

Nu söker vi en Redovisningsansvarig till Acobia i Göteborg, som vill vara med på en framtidsorienterad resa.

Acobia befinner sig i en spännande fas där automatisering, digitalisering och kommande förvärv är tydliga inslag. Acobia är en integratör av intelligens inom Smart Industri, Smart Infrastruktur och Smarta Fastigheter. Vi integrerar människa, maskin, och organisation för att utveckla våra kunders verksamhet och affär.

Huvudsakliga ansvarsområden som Redovisningsansvarig

Som Redovisningsansvarig på Acobia, är du en central och viktig person i vår verksamhet. Rollen är bred och du sköter allt från den löpande bokföringen till upprättande av årsbokslut och deklarationer i de två bolaget Acobia AB och Acobia AS. Du kommer att:
 • Självständigt ansvara för bolagens redovisning
 • Sköta löpande bokföring, kund- och leverantörsreskontra, avstämningar, bokslut samt årsredovisning
 • Hantera skatt- och momsredovisning
 • Hantera löner i den svenska verksamheten
 • Vara delaktig i att integrera de kommande förvärven i bolagets redovisning
 • Utveckla existerande rutiner inom ekonomiavdelningen
Önskelistan vad gäller erfarenhet och kvalifikationer
 • Ekonomisk eftergymnasial utbildning och en gedigen praktisk erfarenhet inom redovisning.
 • Vana vid att arbeta självständigt med hela bokslutsprocessen och känner dig trygg i dina redovisningskunskaper
 • Arbetat som redovisningsansvarig på ett bolag, gärna med erfarenhet av projektdriven verksamhet och projektredovisning
 • Erfarenhet av att ha arbetat med lön
 • Goda kunskaper och stort intresse för system, såväl Officepaketet, främst Excel som affärssystem, där Visma PX är meriterande
Förutom din ekonomiska kompetens sätter vi stor vikt vid dina personliga egenskaper och letar efter dig som är flexibel och självgående i din natur samt brinner för att effektivisera rutiner och processer. Du är strukturerad, ansvarstagande och ser gärna lösningar och förbättringar. Du är kommunikativ och har en och öppen framtoning. Du är också en prestigelös lagspelare som får saker och ting att hända.

Är detta du, då erbjuder vi dig;

Ett sammanhang där samarbete, ansvarstagande och nytänkande värdesätts och där du får möjlighet att påverka tack vare både korta beslutsvägar och en företagskultur med entreprenörsdriv. Som medarbetare på Acobia får du ta del av en organisation som brinner för att hjälpa andra och vi skapar tillsammans en härlig arbetsmiljö. För oss är nyfikenhet och ett intresse för förbättringar viktigt liksom att skapa en sund och bra balans mellan privat- och arbetsliv.

Samt att du kommer få spendera dina dagar med dessa härliga kollegor;

Placeringsort: Göteborg

Om Acobia

Acobia skapar intelligenta styr-, regler- och övervakningslösningar. Våra lösningar är framtagna för kunder och miljöer som ställer höga krav och har behov av systemintegrationer, styrning, övervakning och automatisering. Vi trivs också extra bra tillsammans med kunder som vill driva utvecklingen framåt med ett alltmer datadrivet och prediktivt arbetssätt. Våra lösningar hittar du inom, sjukvårds- och laboratorie-miljöer och kommersiella fastigheter läkemedels-och livs-medels industri, infrastruktur med broar, vägar och spårbunden trafik, för att nämna några exempel. En stor variation som omfattar många spännande delar inom energieffektivisering och till drift och underhåll, prediktivt underhåll och systemintegrations- och systemadministrations-avtal.

Vi är idag ca. 70 fantastiska kollegor på våra kontor i Malmö, Stockholm, Göteborg och Larvik i Norge som gör så många spännande affärer så att vi behöver bli fler! Vill du vara med?

Läs mer om oss på https://www.acobia.com/

I denna rekryteringsprocess samarbetar Acobia med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Susanne Areschoug på 0701660803. Intervjuer och urval kommer att göras löpande så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida www.meritmind.se

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)
 • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civil-status, familjesituation/barn, etniskt ursprung, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning
 • Se till att namn och kontaktuppgifter står med på ditt CV
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument, lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil
 • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna
Vi välkomnar din ansökan!
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Ekonomi
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Meritmind AB
Hemsida http://www.meritmind.se/
Sista ansökningsdag Löpande (59 dagar kvar)