Efter endast 12 veckors utbildning kan du bli morgondagens vinnare, en nyckelspelare för...

Efter endast 12 veckors utbildning kan du bli morgondagens vinnare, en nyckelspelare för...

Dagens redovisningsekonomer står inför ett vägskäl. Fler företag väljer att satsa på automatisering och digitalisering och snart har den klassiska redovisningsekonomen blivit utkonkurrerad. Morgondagens vinnare i branschen är de som omfamnar och utvecklas med den förändrade marknaden. Därför har vi, tillsammans med våra kunder, insett att marknaden behöver fler affärsinriktade redovisningsekonomer med ekonomi- och systemförståelse. Vi har därför skapat en kostnadsfri utbildning där du under 12 veckor får möjligheten att sadla om till en yrkesbana och arbetsroll som framtidens redovisningsekonom. Vi tror så pass mycket på vårt koncept att vi erbjuder dig en tillsvidareanställning som konsult efter avslutad utbildning. Du behöver ingen specifik erfarenhet utan vi rekryterar bara på förmågor och motivation. Därför startar ansökningsprocessen med tester som du hittar längre ner i annonsen. Plasterna till programmet kan komma att fyllas innan deadline och därför rekommenderar vi dig att göra testerna idag!

Information om uppdraget

Finance Academy är den andra klassen inom redovisningsekonomi med affärsinriktning och vi har sett en stor efterfrågan hos våra kunder sedan vi examinerade den första klassen under våren 2018. Intensivutbildningen består till stor del av case-baserade uppgifter som är relevanta och med nära koppling till yrkesrollen som redovisningsekonom. Academy vänder sig till dig som är analytisk och nyfiken av naturen och har ambitionen att bli en nyckelspelare inom ekonomiområdet hos din nästa arbetsgivare.

Vi ser en stor efterfrågan idag från näringslivet efter praktiskt kunniga redovisningsekonomer som har helhetsperspektivet och samtidigt förstår alla delars påverkan på verksamheten. Förväntningarna på rollen som redovisningsekonom har förändrats kopplat till digitaliseringen och blir allt mer affärskritisk. Vi ser även att systemförståelse blir allt viktigare i rollen. Vi vet därför att ekonomerna från vår Academyutbildning kommer tillföra stort värde ute i organisationer. Linnéa Hernvall, Business Developer Finance.

Praktisk information om utbildningen

Utbildningsmetodiken bygger på Accelerated Learning som är en snabb väg till en ny karriär för de som inte räds en spännande utmaning. Den baseras på aktuell hjärnforskning och fokuserar på praktiskt lärande med högt tempo, ständigt teamarbete och feedbackdialog.
 • Tillgängliga platser på programmet: 4 stycken
 • Intensivutbildningen startar den: 21 januari 2019
 • Omfattning: Heltid, schemalagd undervisning 09.00-17.00 måndag till fredag
 • Utbildningsort: Academy Campus i Kista, Stockholm
 • Arbetsort efter avslutade utbildning: Göteborg
 • Uppdraget som konsult startar: den 15 april
Klicka dig vidare till programsiten hos Academy och läs mer om utbildningen och vad du kan förvänta dig att ha färdigheter inom och förståelse för efter utbildningen. Varför inte passa på att göra testerna när du ändå är igång? Kan du vara en av morgondagens vinnare som får en plats på vårt eftertraktade program?

Rollen som affärsinriktad redovisningsekonom

I efterföljande arbete som konsult kommer din roll att vara centrerad vid effektivisering och digitalisering av ekonomiprocesserna ute hos kund och det kommer ha en stor inverkan på bolagets helhetsperspektiv inom området. Arbetet kan till viss del komma att innebära klassisk redovisning där du med hjälp av din analytiska förmåga kan identifiera förbättringsåtgärder i processerna som du sedan paketerar och presentera för övriga medarbetare i arbetsgruppen. Som affärsinriktad redovisningsekonom kommer du ha en konsulterande roll för att kunna skapa ett mervärde för verksamheten, liksom vara en viktig rådgivande del av teamet.

Vi söker dig som
 • Har goda kunskaper i svenska och engelska, såväl muntligt som skriftligt.
 • Har klarat samtliga tre inledande tester med fokus på förmågor.
 • Har ett stort intresse för redovisning och dess påverkan på organisationer.
Som person ser vi att du är analytiskt lagd och har drivet att klara en tuff intensivutbildning. Du kan väga noggrannheten gentemot effektiviteten och förstår vikten av att säkerställa en hög kvalitet på ditt arbete samtidigt som du inte fastnar i detaljer. För att trivas i rollen och som konsult ser vi att du är en kommunikativ lagspelare, är duktig på problemlösning och är anpassningsbar för nya situationer och arbetssätt. För de utvalda till programmet är det här starten på en ny karriär där du erbjuds både utbildning och en tillsvidareanställning direkt efter examen. Det kommer bli ett par tuffa veckor men tillsammans med andra ambitiösa konsulter och med stöd från engagerade lärare skapar vi riktigt bra förutsättningar för en brant utvecklingskurva!

Övrig information
 • Rekryteringsprocessen: Vi arbetar utifrån löpnade urval och processen består av tester och två intervjuer. Om du vill öka din chans för att få en plats till vår Academy Finance-klass rekommenderar vi dig att söka direkt eftersom platserna kan komma att fyllas innan deadline.
 • Sök till Academy genom att klicka på Ansök här på annan site och klicka sedan på testet överst på landningssidan. Vi går igenom urvalet löpande och platserna kan komma att fyllas innan deadline.
 • Har du specifika frågor kring Academy besvaras dessa på vår Academymail under kontorstid. Vi tar inte emot ansökningar via mailen om du inte gjort de inledande testerna.
VAD ÄR ACADEMY?

Vi är övertygade om att tiden är inne för en ny typ av utbildning. Därför har vi startat Academy, en skola som erbjuder Accelerated Learning Programs. Vi förbereder och utbildar människor med rätt förmågor och ambition för nya utmaningar och karriärer. Det här gör vi genom att kombinera en utmanande rekryteringsprocess som lägger vikt på vad personer kan göra imorgon, inte vad de gjorde igår. Samt ett skräddarsytt utbildningspaket som vi tagit fram tillsammans med några av de bästa lärarna inom sina respektive fält. Det här skapar en utbildningsmiljö där verkligt ambitiösa människor har möjlighet att nå sin fulla potential.

Academy är en del av Academic Work och vi bygger framtidens skola, idag!

Ta dig en titt på vad våra konsulter som tog examen i september har att säga om Academy!
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Ekonomi, Redovisningsekonom
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)