Bli IT-konsult med Academy på 12 veckor!

Bli IT-konsult med Academy på 12 veckor!

Går det att lära sig programmera på 12 veckor? Kan jag genomföra utbildningen för att bli junior systemutvecklare utan att ha någon tidigare arbetslivserfarenhet inom IT? Får man en tillsvidare anställning som IT-konsult efter examen? Svaret är JA på samtliga tre frågor. Låter det för bra för att vara sant? Vi har bevis på att det fungerar, sommaren 2016 genomfördes det första Academyprogrammet inom IT och fram till idag har vi genomfört över 72 program inom IT, Finance och Technology som arbetar i projekt ute hos Academic Works kunder. Vi rekryterar på förmågor och därför inleder processen med tester som du hittar längre ner i annonsen. Då platserna är eftertraktade och vi tillsätter dem löpande rekommenderar vi dig att söka idag för att inte missa din chans!

Information om uppdraget

Efter 12 veckors intensiv utbildning kommer du ut med värdefull kunskap inom verktyg och ramverk som är högt eftertraktade på arbetsmarknaden. Utöver detta har du en tillsvidare anställning som konsult hos Academic Work, en ny karriär inom IT-branschen som är i ständig utveckling och ett nätverk med såväl konsultkollegor som lärare.

Information om utbildningen

Utbildningsmetodiken bygger på Accelerated Learning som är en snabb väg till en ny karriär för de som inte räds en spännande utmaning. Den baseras på aktuell hjärnforskning och fokuserar på praktiskt lärande med högt tempo och feedbackdialog. Läs mer om utbildningsinnehållet som varvar teori och praktik och varför våra tidigare konsulter rekommenderar Academy.
  • Utbildningen som IT-konsult inom C#/.NET startar den 10:e februari
  • Omfattning: Heltid, schemalagd undervisning vardagar kl: 09.00-17.00
  • Utbildningsort: Academy Campus i Kista, Stockholm
  • Arbetsort efter avslutad utbildning: Göteborg
ROLLEN SOM IT-KONSULT

Efter utbildningen kommer du arbeta som IT-konsult hos Academic Work ute hos någon av våra kunder. Tidigare konsulter har arbetat i roller som bland annat systemutvecklare, testare, applikationskonsult, IT-support, projektledare och UX-designer. Befattningarna, branscher och storleken på bolagen kommer att variera och det är viktigt att du i rollen som konsult är öppen för det. Academy har hittills examinerat över 1 200 konsulter inom olika affärsområden och något som vi har sett vara återkommande i samtliga är att det viktigast är att komma ut på det första uppdraget och ha en prestigelös inställning och börja inskaffa värdefull erfarenhet för din utveckling på sikt i rollen som IT-konsult.

Vi söker dig som
  • Har goda kunskaper i svenska och engelska, muntligt som skriftligt.
  • Har klarat samtliga två inledande tester med fokus på förmågor
  • Har ett stort intresse för IT och programmering
Som person är du logiskt lagd med en problemlösningsförmåga, uthållighet och driv att klara av en tuff intensivutbildning. För att ha fallenhet för konsultrollen behöver du ingen erfarenhet, men du måste ha rätt förmågor, personliga egenskaper och engagemang att påbörja din nya karriär. Rekryteringsprocessen startar därför med urvalstester som säkerställer att du har just det. För att lyckas i konsultrollen ser vi att du har en god samarbetsförmåga och lätt kan anpassa dig till olika teamkonstellationer och personligheter. Vidare ser vi att du har en fallenhet för problemlösning samt har ett flexibelt förhållningsätt till såväl arbetsuppgifter och som varierande uppdrag hos våra kunder.

Praktisk information
  • Rekryteringsprocessen: Vi arbetar utifrån löpnade urval och processen består av tester och två intervjuer. Om du vill öka din chans för att få en plats på programmet rekommenderar vi dig att söka direkt då platserna kan fyllas innan rekryteringsdeadline.
  • Sök till Academy genom att klicka på Ansök här på annan site och klicka sedan på testet överst på landningssidan. Vi går igenom urvalet löpande och platserna kan komma att fyllas innan deadline.
* Har du specifika frågor kring Academy och utbildningen besvaras dessa på vår Academymail under kontorstid. Vi tar inte emot ansökningar via mailen.
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Data & IT, Utvecklare
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag Löpande (57 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Academy - se vad våra IT konsulter tycker om programmet!